Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (577)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Robert Duvall mě zase zcela převálcoval, ostatní mu tvořili sympatickou kulisu v dramatu o umírajícím starém pánovi, který chce ze života odejít s co možná nejčistším štítem. Film malinko připomíná Causu Wardových, také tu probíhá na pozadí soudního procesu proces mnohem zajímavější - hledání ztracených rodinných pout. Jen Masterantoniová byla Hackmanovi nesporně lepší partnerkou, než Downey Duvallovi. Nezbývá než doufat, že Duvall jako poslední z trojice H+D+H se ještě nějakou chvíli bude věnovat natáčení obyčejných lidských filmů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Opravdový, chytrý, ale především smutný je Soudce. Když i věčně rozevlátý a arogantní Junior navodí člověku smutek na duši, je to pro mě jako pro diváka vrchol beznaděje. Občas mívám pocit, že ve filmařském světě opravdový = smutný, podobně jako podezřelý = pokérovaný. Snad je to ale v případě Soudce jen shoda okolností a ne kalkul. Pánům před a za kamerou nemám co vytknout, je to o tom, že z kina nerad odcházím smutný. (Auckland, NZ) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tenhle film může nabídnout, je dobré herecké výkony. Všechno ostatní je proti němu. Za prvé vypráví přběh soudců a odehrává se z velké části v soudní síní. To by v podstatě nemuselo být mínus, kdyby se to dobře natočilo. Tady jediný, opravdový soudní moment sice je, ale je až na konci filmu, což je také pomyslný vrchol filmu a jediný dobrý moment, co film má. Za druhé je totiž obrovským problémem filmu délka, která je neúměrná tomu všemu, co se ve filmu děje. Ono totiž hned v první čtvrt hodině zjistíte, jaká je situace a jak se to bude vyvíjet. Pak se to všechno, kupodivu, děje přesně tak, jak to tak v životě bývá a divákovi tedy nezbývá nic jiného, než si počkat na závěr. Ten je naštěstí opravdu dobrý a ukazuje jak dobří herci Downey Jr., Duvall a Billy Bob Thornton jsou. Bohužel je to vykoupené sto minutovou nudou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama