Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Fabelmanovi

Fabelmanovi (2022)

Kdykoliv se mě někdo zeptá proč miluju filmy, tak mu pustím právě tenhle. Vrcholné dílo, které dokáže naprosto přesně vystihnout mou lásku ke kinematografii. Plakal jsem dojetím, děkuji mistře. Movies are dreams that you never forget

Amadeus

Amadeus (1984)

Nemám k tomu prostě slov. Vše je dokonalé. Přes výpravu, lokace, režii atd. Vrcholné dílo, které řadím mezi mé nejoblíbenější kinematografické zážitky!

Sedm

Sedm (1995)

Nemám a ani nikdy jsem k Se7en nenacházel slova, které by vyjádřily emoce, které u tohoto filmu cítím. Jen vím, že jsem v úžasu a zároveň je mi hrozně zle. Jeden z nejodpornějších, nejprohnilejších filmů všech dob. A zároveň minimálně v krimi žánru úplně ten NEJLEPŠÍ. Ernest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part.

Čaroděj ze země Oz

Čaroděj ze země Oz (1939)

Nejzapamatovatelnější postavy ze všech filmových pohádek, co znám. Zároveň tak pro dospělé publikum s tak výraznou výpovědi, která zraje i dnes. Tak přenádherné kostýmy, technicolor revoluční OZ world a ty muzikálové písničky. Jeden velký skvost:-) somewhere over the rainbow jedině v podání Judy Garland❤️

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Není náhodou, že v mojí TOPce sci-fi filmů se posledních deset let objevuje hlavně Villeneuve. Ať už jde o velkolepost příběhů, vizuální revoluční nápaditost či pompézní a bezkonkurenční výpravu na poli scífek. Mohl bych napsat tisíc a jeden superlativ o tom, proč je druhá Duna skvělá, ale ve stručnosti jde o víc než naplněné očekávání, které započal první PART. S tím rozdílem, že se tentokrát nejedná jen o  táhlé expoziční záběry a poznávání světa Duny, ale o jeho rozšíření v podobě nakopnutí příběhu a osudovosti postav. Na poli stopáže si Villeneuve dokázal opravdu vyhrát se spoustou detailů. Dostaneme velice silný a organický přerod hlavní postavy, zodpoví se zásadní otázky visící ve vzduchu a písčitý Arrakis nás vtáhne svou dokonalou vizuální imerzí do epických bitev, které se svou formou odlišují od všeho, co jsem doposud mohl vidět. Audio doprovází dokonalé navázání dunění Zimmera a silných vokálů, které už perfektně excelovaly v díle předchozím. Greig Fraser opět posouvá svou vlastní laťku na novou úroveň v pohybu a expozici kamery. Sjíždění písčitých skal s červem byly vrcholem preciznosti a technickým milníkem, který jen tak z hlavy nevymažu. Velké props patří také vedoucím castingu, kteří přivedli tu nejtalentovanější mladou krev současného Hollywoodu dohromady. Florence úchvatně nádherná, Butler neskutečně nechutně skvělý záporák a samozřejmě opět a zase Timothée, který už pomalu přebírá hvězdu slávy po DiCapriovi a je obdivuhodné, jaké projekty nám dokázal naservírovat teprve v tak mladém věku. Nejlepší sci-fi od Arrival a to si dám rozhodně za rámeček a budu doufat, že Messiah to ještě překoná!