Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 143)

plakát

Kingdom - Season 1 (2014) (série) 

MMA soap operka - to je naprosto výstižná zkratka. U druhé epizody končím a třeba se někdy v důchodu k tomu vrátím, ale spíš asi ne.

plakát

Ve jménu našeho Pána (2019) (seriál) 

Velmi nevyrovnané díly, kdy i v rámci jediné epizody je to jako na houpačce, jednou skoro geniální gag (např. ten se slepovaným Ježíšem) a za pět minut vtipy a úroveň jako od Krampola. Ta sexuální vulgarita by zase tak nevadila, ale v roce 2019 to musí mít nějaký nápad, protože tohle všechno už tady dávno a opakovaně bylo.

plakát

Had (2021) (seriál) 

70%.

plakát

Eva Nová (2015) 

Upřímně nevím kolik bych měl filmu dát, protože jsem teď zjistil, že už jsem ho asi před 2 roky viděl.

plakát

Infiltrace: Obchod s nadějí (2021) (TV film) 

1) Nejde o nějaký výklad, zpochybňování nebo polemiku ABA terapie, a myslím, že ani nic takového nebylo anoncováno! Já osobně si myslím, že ten závěr z hlediska odborného od doktora Krále naprosto stačí. 2) Dokument neřeší autismus x poruchy autistického spektra, to ani v daném rozsahu nejde. Sociální péče o dospělé autisty je zmíněna jednou větou. 3) Je to prostě taková infiltrace po česku, v zahraničí desítky let známý formát. Z mého pohledu u těchto typů dokumentů jde zejména o nastříhání a propojení informací. 4) Nepřišlo mi, že by bylo něco záměrně manipulováno. 5) Pravděpodobně to nakonec bylo přestříháno (viz předběžná soudní opatření a zákazy), protože jsem nezaznamenal jakoukoliv informaci, kde by bylo možno identifikovat jakékoliv dítě. Závěr - takové průměrné české zpracování, nic objevného, ale z hlediska společenského záslužné, tak bych asi zatlačil na pilu a dal i 4 hvězdičky, ALE prostě nechápu proč si veřejnoprávní médium zadělává na problémy tím, že vysílá něco s ukradenou hudbou od Massive Attack (v závěrečných titulcích ani není odkaz na zdroj), ale možná se pletu a autoři ji dali k volnému užití.

plakát

Alice se ztrácí (2020) (seriál) 

K seriálu jsem přišel náhodou, když jsem si tak lustroval své oblíbené herce a herečky. Zdejší komentáře a také hodnocení na IMDb byly spíše odrazující, ale tak nějak se to sešlo a pustil jsem si to. 1) Romantický seriál - nesmysl, to spíše jde o ženský erotický seriálový thriller. 2) Od začátku je jasné, že tady máme nějaký ženský pohled na věc, ale muži nejsou za kretény, jak to tak někdy bývá. Ale mám takový pocit, že pro ženy to bude hůře stravitelné. 3) Je třeba se sledování věnovat, i obyčejný odchod na WC může být fatální. 4) Velká škoda, z mého pohledu, scénáristicky odbyté poslední epizody. 5) Ayelet Zurer herecky přesná, velmi intenzivní plná škála. Neznám českou herečku jejího věku, která by tohle zvládla.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Nebýt pár drobností bylo by to za 5 hvězdiček.

plakát

Modelář (2020) 

Výborný nápad a námět, na české poměry nadprůměrné herecké výkony skoro všech, ale výsledný scénář to je prostě katastrofa.