Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film depresivní jak týden trvající déšť. Eva Nová je příběh několika lidí, kteří jsou sami. Ať vyberete jakoukoli postavu, je to osamělý smutný hráč, který neví, jak vyřešit svou situaci. Někdo pije, někdo otěhotní svou přítelkyni, někdo utíká. Moment, utíkají tam vlastně všichni. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů, které jsem v posledních letech viděla s naprosto skvělou Emílií Vášáryovou v hlavní roli (scéna z plakátu patří k těm nejsilnějším). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden ženský časopis tvrdí, že život začína po tridsiatke, určite sa nájde aj taký, čo tvrdí, že po štyridsiatke. Možno ale začína až po šesťdesiatke. Alebo možno ani nie. O Eve Novej už bolo napísané všetko, vlastne o žiadnom inom filme sa tu dlhšie ani nehovorilo, takže iba jedna vec. Ak budú musieť kvôli oscarovým nomináciám film pozerať Vášáryovej rovesníčky Sarandonová alebo Streepová a uvidia, ako mohli skončiť, keby mali v živote menej šťastia, tak by sa mohli z Evy Novej posrať a do tej záverečnej päťky ju vytiahnuť. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Reštart života po šesťdesiatke, to je neľahká vec. So závislosťou to ide o to ťažšie, keď život dáva toľko dôvodov si dať lepidlo na dušu. Úloha herečky ďaleko za zenitom nemusela byť pre Emíliu Vášáryovú celkom jednoduchá. Nedostať už ani úlohu v dabingu a z núdze skončiť predstaveniami pre senilných dôchodcov, to môže byť priam hororová predstava, ale odchovaní bulvárom aj oni dali pár pekne podpásových otázok. Našťastie prvá dáma slovenského herectva sa úlohy zhostila skvele, hoci ľahké sledovanie to nebolo. Hudby vo filme veľa nie je, ale Gottove C'est la vie padlo do situácie dokonale. –––– Ani teraz, keď ste stará, vám nechýba rodina? –––– Každý by mal mať možnosť dostať ešte jednu šancu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Prajeme vám, abyste nepoľavili, a keď vo svojom zápase obstojíte, život môže dostať nový zmysel. Život predsa má zmysel.“ Ano, zní to hezky, ale zkuste o tom přesvědčit hlavní hrdinku tohoto filmu. Když se chce, tak všechno jde, je nutné si udržet pozitivní myšlení a odpustit si….tyto a podobné poučky si může opakovat třeba donekonečna, ale nic z toho pro ni v reálu neplatí. Novou práci, kde by mohla využít své profesní zkušenosti, už nedostane, lidé se na ni dívají skrz prsty, známí se jí spíš vyhýbají a pro svou vlastní rodinu znamená doslova hovno. Jediné, co jí zůstává, je chuť na chlast. Nebo existuje přece jen nějaká naděje? Tenhle pomalý, tichý film s málem dialogů se snaží působit co nejvíc autenticky. Docela se mu to i dařilo. Opravdu jde poznat, že režisér snímku má dokumentární minulost. Ale nic by tak úplně nefungovalo nebýt skvělé Vašáryové, která film táhne z průměru až na slabší 4*. Už kvůli ní stojí Eva Nová za zhlédnutí. „Každý by mal mať možnosť dostať eště jednu šancu.“ - „Možno aj hej…ale dakedy je už neskoro.“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Eva Nová" disponuje napriek "obyčajnému" príbehu zo života bežného alkoholika, rozhodne väčším dramatom, ako "Ja, Oľga Hepnerová", ktorá spáchala jeden z naj ohavnejších skutkov. Kým tu divák vďaka hereckému výkonu Vášáryovej, no najmä Ondríka prežíva každú scénu s očakávaním príchodu prvej facky, Oľga ponúkla akurát "sexuálne hrádky za piet set", či nevýrazný pohľad feministickej lezby. Pre mňa osobne je tento snímok z hľadiska zásahu do emócií skrátka lepšou drámou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Film sa nakrúcal v Pečovskej Novej Vsi. (YoZo8)
  • Dům, v němž bydlel syn Evy Nové (Emília Vašáryová), si štáb vybral z důvodu, že byl v té době na prodej a vyžadoval jen minimální úpravy. Pečovská Nová Ves je přitom od Bratislavy vzdálená 420 kilometrů. (klukluka)
  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)

Reklama

Reklama