Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud si zvyknete na občas až chaotické skoky v čase, tak se jedná o skvělou záležitost, u které se až těžko věří, že je natočená podle skutečné události. Dle slov tvůrců nebylo nutné nic přibarvovat a dokonce museli oproti skutečným událostem často trochu brzdit, aby byl seriál uvěřitelný (např.scéna s opicí byla 100% pravdivá, vynecháno pak bylo, že opice po celou dobu nosila pleny...). ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si říkala, že vydržím. Vydržela, ale s vypětím všech sil. Nepřišlo mi to ani zajímavé, ani šokující, o nějakém napětí nemůže být řeč a otravné flashbacky mi dost překážely. Marně jsem doufala v nějakou scénu, kde bude aspoň trochu té pořádné vraždy a mně se konečně naježí chlupy hrůzou, ale to se nekonalo a tak Charles jen tráví pitomoučké turisty a manipuluje se svým okolím. Tleskám všem, kterým se to líbilo až na čtyři hvězdy a výše. Já jsem asi někde jinde. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial je mi sity na miru. Vyborny namet, odehravajici se v atraktivnim prostredi jizni a jihovychodni Asie. Serial se stale casove lame do flashbacku, coz muze divaka na prvni pohled obtezovat, ale rychle na toto zpracovani pristoupi. Kazda dejova rovina je velmi zajimava a vse do sebe krasne zabada, i pres casto opakovane zabery. Napeti, az mysteriozni atmosfera a velmi presvedcive herecke vykony. Bavilo me to od zacatku do konce! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv mám rád tyhle retro dobovky,Serpent mě i přes poměrně atraktivní téma ani zdaleka nevtáhl tak jak bych čekal.Přitom zpracování,ač často smrdí studiem,je slušné a Tahar Rahim v hlavní roli výborný.Bohužel ale celému vyprávění chybí větší náboj a i když je tu ohromný potenciál,daří se ho plnit sotva z poloviny.Moc tomu nepomáhá ani neustálé skákání v čase.Sem tam nějaký flashback nevadí,ale když se tohle opakuje desetkrát v rámci epizody,je to lehce únavné a to i přesto,že to není nijak nepřehledné.Těsně po shlédnutí věřím,že story Charlese Sobhraje by víc slušel erkový celovečerák...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po skončení seriálu mám chuť si jít koupit whiskey a oslavit to, že jsem to zvládl bez újmy na zdraví ( Chvílemi jsem si myslel, že to fakt nedokážu dosledovat). The Serpent má své kvality a ocenil bych spíš celovečerní formát 2 hodin, ale takhle v 8 hodinách seriál působí jako starý Fiat jedoucí přes vesnici 30 km/hod, který nehodlá ani jednou zrychlit. Projdem si tedy plusy: Seriál zaujme věrným zasazením do 70.let a exotickou krajinou Thajska, Nepálu a Indie. Hippies tématika a poměrně neznámý sériový vrah Charles Sobhraj, který jako vrah nezaujme, protože podávat jed do pití zvládne každý. Nad ním Bundy, Dahmer a jiní by nejspíš převraceli oči, ale spíš zaujme neotřelou manipulací lidí a hereckým výkonem Tahara Rahima, který je dost možná to nejlepší, co seriál nabízí, ale stačí to? Většině nejspíš Ano, ale mně to bohužel neuspokojilo. Mezi mínusy patří teda především nezáživné a pomalé tempo, kde těch hluchých míst bylo na můj vkus až moc a v půlce jsem zvažoval okamžité stopnutí sledování. Trvalo mi týden seriál dosledovat, což je u mne špatná vizitka, protože pokud seriál chytne, zvládnu jej i za den. Dále otravné flashbacky, těch je tady nespočet. V jedné scéně se jde 2 roky dopředu, za 5 minut o 2 týdny dozadu, za dalších 10 minut 3 roky vpřed a já chvílemi nevěděl už ani v jaké zemi právě je. Fakt, že zde nedojde k žádné vraždě či explicitní scéně zamrzí taktéž, o temnotě, syrovosti, mrázu v zádech zde nemůže být ani řeč a tentokrát se dokonce tvůrci vyvarují i erotickým scénám. Osobně jsem měl problém i s kladnou postavou nesympatického úředníka. Kdyby po něm pátral inteligentní bad ass detektiv, tak to mohl být rozhodně zajímavější duel. Normálním divákům se však seriál líbí, tady patřím k menšině, takže udělejte si názor sami, ale kdo není trpělivý, tak dost možná bude trpět. Neutrální 3 tomu dám, ale pocitově jsem spíš na 2 hvězdy. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama