Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (380)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

První polovina filmu je snová. Druhá se malinko ztrácí v megalomanských bitkách, které jsou ale vykompenzovány parádními vizuálními orgiemi. Upřímně, po Golden Army jsem Torovi nevěřil, ale opět mě dokázal vtáhnout svým "smooth stylem". Královsky jsem se bavil.

plakát

Vítr v kapse (1982) 

Vítr v kapse měl být generačním filmem, filmem, ke kerému by mladí vzhlíželi, dospělí odsuzovali a staří nechápali. Místo toho je jen falešnou vitrínou socilistické šedi. Potenciál se hold v bolševické režii těžko prosazoval.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Vysoká škola scénaristiky a Spaceyho óda na herecké zboštění. Top záležitost

plakát

Elysium (2013) 

Luxusní a řemeslně dobře zvládnutá pohádka, jejíž jediná nevýhoda je, že je úplně prázdná a nicneříkající. Stokrát zpracováná sci-fi proforma, která 15 minut baví až se oblizujete a z ničeho nic se překlikne v povrchní blábol. Damon mdlý, Foster přehrává a Krueger je nejotravnější padouch všech dob.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Prvotřídně namíchaný koktejl dobrého vkusu a jasné vize. Newsroom je přesně ten typ seriálu, který zbytečně netlačí na pilu a přitom z něj vychází jasné poselství. Dojem navíc umocňuje plejáda prakticky neznámých tváří a na druhé straně znovuobjevení matadoři. V téhle partě bych si s velkou chutí vystřihl měsíční praxi a poté se nestačil divit, jak moc se mi to prostředí vlastně dostalo pod kůži.

plakát

Severovýchod (2005) 

Ultradrsný pohled na obchod s bílým masem. Na filmu je nejvděčnější Solanasův racionální přístup k vykreslení depresivní polohy a celkový dojem tak díky tomu ani na chvíli nezklouzává k senitimentálnímu patosu. Těžká depka. Důležitý film.

plakát

Troja (2004) 

Strašlivý film. Impotentní Petersonova režie absolutně postrádá cit pro stavbu děje, nevytváří pro žádnou z postav ani sebemenší prostor pro vykreslení a vše podtrhuje naprosto diletantským přístupem k hstorii, kterou využívá jen proto, aby světu sdělil, že existoval někdo jako Hector, Paris a Helena. P.S. Souboj Achillea s Paridem bych klidně uvítal jako individuální klip na YouTube.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Po všech stránkách vyníkající práce, jež by směle mohla být rozebírána na filmových školách. Přestože tomu Fincher vtiskl svou vlastní vizi, ryzí nádech tíhy, deprese a dynamiky, nemůžu se ubránit pocitu, že tomu chybí jedna podstatná věc - emoce. Je to příliš sebevědomé, herecky bezchybné. Angličtina tomu vyloženě nesedí, a možná i proto mě trochu míjí. Nicméně lépe to opravdu natočit nešlo.

plakát

Fanoušci (2009) 

Harold and Kumar meets Tenacious D.