Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Reality-TV

Recenze (7)

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Tenhle serial je uplne skvelej! Nemuzu se dockat dalsiho dilu :)

plakát

Girl Power (2016) 

Girl Power je o subkultuře ke které máte buď kladný vztah a nebo neopak. Točit dokument o subkultuře je vždy náročné a častokrát se snímek setká s nepochopením. Jako tomu bylo u Kmenů. Někdo namítá, že sprejeři jsou vandalové a tak by dokument neměl vůbec vzniknou. Nesouhlasím. Dokument překvapí svou otevřeností. Graffiti neglosuje, ale poukazuje i jak moc může být graffiti pro sprejery destruktivní. Sany jsem měl možnost se potkat na debatě po promítání dokumentu v Ústí nad Labem. S graffiti, alespoň s tou nejvíce undergroundovou částí údájně skončila.

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

Forma dokumentu není úplně nejlepší. Zdá se, že byl dokončen narychlo.To jak vše probíhalo je v dokumentu dobře vidět a proto hodnotím hlavně obsahovou stránku a ta je obrovská! Při sledování dokumentu si uvědomujete, že sledujeme historickou údálost. Také co Snowden a tvůrci dokumentu riskovali. Není tady překvapením že dokument obdržel Oskara.

plakát

Amy (2015) 

Výborný dokumentární počin o jedné z nejlepších zpěvaček všech dob. Nečekejte doják! Z dokumentu je vidět, že Amy s nějakou formou závislosti bojovala celý život. V 16 letechh začala brát antidepresiva. Odstěhovala se od rodiny, aby mohla pít alkohol, hulit trávo a chodit na párty. Dokument je vůči Amy velmi citlivě natočen a doprovází ho její užasná hudba.

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Celou serii hodnotím velmi pozitivně. Jsem rád že producenti dali režisérům volnou ruku.Každý díl nám představí jinou subkulturu. Zastoupeni jsou například punkáči, rapeři, writeři, ale i méně známe subkultury. Forma, styl, střih, nabarvení i grafika filmu byla velmi dobrá. Dozvěděl jsem se toho hodně a doufám, že bude natočeno pokračování Kmeny 0.

plakát

Sonita (2015) 

Působivé. Hlavně když si uvědomíme kolik žen na celém světe bojuje za svobodu jako Sonita. Zároveň si myslím, že snímek je přeceňován. Dokument a Sonitu jsem měl možnost vidět osobně na festivalu v Německu. Po projekci byla debata s tvůrci a zdálo se, že né vše co říkala, sedělo se snímkem. Například v dokumetu je řečeno, že Sonita nerozumí Aj textům. V současné době však studuje druhým rokem školu v Utahu. Každopádně snímek rozhodně stojí za vidění.

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Dokument který je v České republice velmi nedoceněný. Ostatně jako hodně dokumentů o subkulturách. Forma a celkové zpracování dokumentu je velmi dobré. Zajímavé je rozdělení do kapitol a posuvání děje formou rapového textu. Chybí raper Vladimír 518, ale je možné že o natáčení dokumentu neměl zájem.