Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (460)

plakát

Malý řezník (1997) 

Komentář po x letech od několikerého zhlédnutí. Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů, který jsem poprvé viděla tuším na ČT a HBO s dabingem. I když mám DVD s pův. verzí, tak dabing se mi tak "zaryl", že ho preferuju. V malé, ale zásadní roli Sinéad O'Connor. Titulní píseň Butcher Boy je skvělá, stejně jako celý soundtrack. Výborně zadaptovaná knižní předloha, která je taky dost povedená. Herecky nesmírně silné. Stephen Rea, Fiona Shaw, dětští herci... Vykreslení irského zapadákova a katolických kněží, kteří nejsou tak úplně v pořádku. Výborná kritika pánbíčkářství. Jo a hlavní hrdina je vlastně sympaťák. Je to děsivé, ale je to tak.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Skvělá záležitost. Jinak dost podstatný fakt: tvůrcem téhle bezvadné ujetiny je vedle Justina Roilanda kdo jiný než Dan Harmon. Takže must-see záležitost mj. pro fanoušky Community!

plakát

From Moscow to Pietushki (1991) (TV film) 

Je to hodně smutný dokument. Vidět geniálního autora Moskva-Petušky na sídlišti v paneláku, jak nemůže pořádně mluvit (rakovina hrtanu), je fakt síla. Ale je vidět, že je to nezlomná osobnost. Jinak je to hnus a depresivní šeď, ta Moskva. Aspoň tak se jeví v dokumentu.

plakát

Volejte Northside 777 (1948) 

Podle mě vynikající. Hlavně díky Jamesi Stewartovi. Některé prvky rušivé, ale i tak...

plakát

Příběhy slavných - Herec Karel Höger (2000) (epizoda) 

Jeden z hodně povedených dílů doku cyklu. Doporučuju k doplňující četbě knihu Jany Havlíkové: Nevyjasněná úmrtí. 7, Jana Rybářová, Karel Höger, František Husák. Obsahuje informace, které se do pořadu nevešly, a taky zajímavé fotografie.

plakát

99 River Street (1953) 

3-4 // občas průhledné, občas překvapivé, hlavní hrdina zajímavý = ne zrovna sympatický

plakát

Sbohem buď, lásko má (1944) 

Je to hodně ukecané, ale chvílemi i dost vtipné. Dick Powell naprosto OK.

plakát

Cesta ven (2014) 

Výborné to bylo. Souhlas s Marigoldem. Dodatek: Jestli to ve vašem městě hrajou, tak na to jděte!!

plakát

Quirke (2014) (seriál) 

První díl docela solidní, i když se bojím, kam se to celé vyvine. A vlastně ani tolik netoužím sledovat to dál. Časem... Hudba slabší.

plakát

Vraždy na Shetlandech (2013) (seriál) 

Shetland mám čím dál radši. Ještě mi zbývají 2 části a budu mít konečně dokoukanou 2. řadu. Není to žádná výjimečná záležitost ani na britské poměry, ale slušně vykreslené postavy a atmosféra se cení. Na rozdíl od jiných krimi seriálů a sérií jsem se tu nesetkala s nepřehledností a překombinovaností. Nebo už si to nepamatuju. :)