Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Podle mě nejlepší role Toma Hankse a zároveň můj nejoblíbenější film. Ač samozřejmě čistá fikce, film tak vůbec nepůsobí. Od prvních okamžiků se s ním ponoříte do děje tak vtipného, originálního a citově nabitého že nechápete jak to někdo mohl vymyslet, natočit a tak skvěle zahrát. A hlavně proč by se to vlastně nemohlo takhle stát, vždyť ten Elvis to musel někde pochytit ☺ Jeden z mála filmů které můžu vidět znova a znova a znova.

The Doors

The Doors (1991)

Velká srdcovka. Jak The Doors jako kapela, tak tenhle film. Je to příběh o hudbě v její nejsyrovější podstatě. O hudbě která je dle mě naprosto geniální a jedinečná. Herecký výkon Vala Kilmera je neskutečný - myslím že nic lepšího už nikdy nezahrál. Vím že jak kniha jako předloha (No One Here Gets Out Alive), tak film byly pro potřeby širšího publika zaměřeny hodně na Jima a jeho boj s démony, ať už alkoholu, drog, sexu, inspirace, prostě čeho chcete. Ale i tak je to strhující a magický výlet do 60tých let.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Tak já vím že dneska už to asi tolik lidí k telce nenatáhne, ale v dobách premiéry... Mno, v kině jsem na tom byl myslím asi 12x, pak jsem na to nepočítano koukal v bedně a stále je to pro mě filmová bomba. A pořád mu fandím a pořád řvu FREEEDOOOM.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Anglický humor na nejvyšší úrovni. Opravdu dobrý, opravdu zábavný. Takže těším se zase někdy znova, kde jinde než u Winchestera.