Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (880)

plakát

Aberdeen (2000) 

Dobře vystavěný film o nejrůznějších závislotech se suveréními hereckými výkony. Skarsgard je v roli opilce skvělý.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Velké překvapení - asi to nejkvalitnější a nejoriginálnější, co se na české půdě za poslední dobu objevilo (a až by člověk řekl, že se nejedná o český film). A bude hůř je jako zjevení, které si jistě udělá čestné políčko v české kinematografii. 80%

plakát

Adamova jablka (2005) 

Mads Mikkelsen je boží. Je zaděláno na klasiku, minimálně na severu. 90%

plakát

Adaptace (2002) 

Naprosto geniálně vymyšlený film, který má dokonalou formu a neskutečně l i b o v é h o Nicolase - jde o nelichotivou roli, ale Cage se jí zhostil s takovou chutí, že vytvořil jednu z nejlepších filmových postav.

plakát

Agora (2009) 

Jeden z nejzajímavěji pojatých historických snímků za poslední dobu. Po všech stránkách propracovaný film. Fenomenální výprava.

plakát

Air Force One (1997) 

Satira, pohádka a hlavně ohromná legrace, která se pro vyvolence stane skutečnou zábavou. Neuplynula minuta, kdy bych na své tváři necítil cynický úšklebek. Skutečně balzám pro mozek. Harrison Ford coby zmužilý president, který mimo jiné obdržel medaily za statečnost - to nemá chybu. Skutečně plnohodnotná zábava - pitomé dialogy, heroismus, americký patos - jen nechci pomýšlet nad tím, že je to vše míněno vážně (a já tomu nevěřím). Trošku ironické čtyři *.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Raději než na Burtona se dívejte na Walta Disneyho. Čistá pohádka s výborným kocourem, dobrým dabingem a působivým 3D rozměrem. (O dvě třídy lepší než Imaginárium)

plakát

Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den (2014) 

Slabší čtyři hvězdy pro Disneyovku, která škobrtá jen ve chvíli, kdy se musí zavděčit i těm nejmenším (morálně). Jinak solidně gradující těleso, které nestíhá vzhledem k délce nudit a když přistoupíte na prostinký (byť pečlivě poskládaný) katastrofální děj (ve smyslu, že se skládá z katastrof) s absolutně sentimentálním super-pozitivním koncem, musíte uznat, že podobně dobrý hraný film pro děti a dospělé tu dost dlouho nebyl. I když v tomto případě je polovinou úspěchu casting dětských herců. 70%

plakát

Alice už tu nebydlí (1974) 

Teda Jodie Foster bych vážně nepoznal - celý film jsem byl v domnění, že je to kluk s ženským jménem (a říkal jsem si, proč má proboha na konci sukni?:)) Film je to dobrý, akorát mi přišel místy vztah matky/syna trošku moc "americký", ale nějak ohromně mi to nevadilo. A jak dá ke konci Kristofferson tomu nesnesitelnýmu klukovi přes zadek, já bych udělal uplně to samý a možná bych jí švihnul rovnou i Alici (teď jsem krásně cynickej). Ba ne, Alice je s citem napsaná postava, která opravdu (díky Burstynové) žije a nenechá vás chladnými. Také mě ohromila kamarádka v podání Diane Ladd, jejíž pláč byl tak strašně opravdový až se vám z toho chtělo plakat taky (při scéně "telefon", kdy se rozpláčí obě herečky najednou jede až mráz po zádech. Řekl bych, že jsem "lepší" a upřímnější pláč ve filmu neviděl). A myslím si, že tenhle film se musí líbit hlavně ženám, a kdyby se Alice na ty chlapy opravdu nasrala a hned na začátku odjela s kamarádkou, tak jsme se mohli koukat na alternativní Thelmu a Luisu.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Něco je celkem povedené...ale je to vesměs velmi stupidní zábava...ale nemám nic proti tomu, že Ali G je dobrý bavič, akorát je to ten typ rychle napsaného a spíchnutého filmu ušitý pro prachy...