Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Tu-tu-tudu tu-tu-tudu... here we go again! Je to akční. Je to zábavné. Cruise zraje, stejně tak série MI. Sice člověk tak nějak ví, jak to dopadne, ale stejně ho baví to víc než dvě hoďky sledovat.

plakát

Vykolejená (2015) 

Když si začnu všímat, že se film táhne, je to špatné. Přes to, že je většina vtipů povedená, na tuhle stopáž jich tam je asi málo. A konec jak u každé druhé romantické komedie, chjo.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Drsné. Hodně drsné. Fakt dlouhé, ale po celou stopáž si to drží děsivou atmosféru šedivého, špinavého a režimem prolezlého státu (dobře, až na ten konec). O vraždy dětí tady vlastně vůbec nejde. Jen ta akce se tu mění ve změť šedivých šmouh - nepotřebuju vidět kdo komu co a kam zabodává, ale na tohle se fakt blbě kouká. Tom Hardy je démon.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tak tohle je velká jízda! Od začátku do konce jsem seděla zařezaná do sedačky a hltala každou minutu na plátně. Bála jsem se, že to bude o ničem – bezduché ježdění tam a zase zpátky. Chyba lávky. Je to hlavně o akci, bizarnosti a šlapání na plyn. Vizuální stránka filmu je vážně parádní. Ale není to žádná bezduchá slátanina. Nedočkáte se žádného dějového vyvrcholení, jede se na plné obrátky od začátku do konce. Klidnější části (kterých moc není) vám alespoň dovolí, trochu se nadechnout. A je fajn, že Tom Hardy nemusí mít ten náhubek po většinu filmu.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Knížku jsem nečetla a na film koukla, protože všichni už ho viděli, tak abych nebyla úplně mimo. Veškerou dávku emocí, co asi tvůrci pro film měli k dispozici, vypotřebovali ve dvou scénách – na začátku, když se Grey na Anu vrhne ve výtahu, a na konci, když na ní zařve během hádky. Jinak je to nuda, nuda, nuda. Taková zvláštní slepenina z přehlídky dopravních prostředků, když se ti dva spolu prohánějí autem, letadlem nebo helikoptérou, a neerotických erotických scén, z nichž je nejvíce prostoru věnováno té, kde se Grey zcela obejde bez projevení svého „specifického vkusu“.

plakát

Je prostě báječná (2014) 

Šla jsem na to v rámci Dámské jízdy, na které dostávám pravidelně lístky zadarmo od kamarádky, takže prostě chodím a nechávám se překvapit. Nečekala jsem nic a dostala mnoho. Jasně, občas to bylo přitažené za vlasy, ale vždycky vtipné. Jediné, s čím jsem měla po celou dobu problém, byla příšerná řeč Imogen.

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Ajajaj… Seriál jsem viděla pětkrát dokola a ty čtyři holky prostě žeru, s nikým jsem se tolik nenasmála. U tohohle filmu jsem se ale moc nesmála. Zábava, móda, přátelství – no z tohohle je ve filmu hlavně ta móda. Ta v seriálu fungovala jako doplněk k životním příběhům a peripetiím holek. Tady je to zcela naopak. Na povrchu se to třpytí, ale kvalita je pryč. Tak trochu jako fejková kabelka.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Chodím spát v triku s nápisem „všechny holky milují superhrdiny“. Jestli ne všechny holky, tak já určitě. Musím ale říct, že tohle pro mě bylo lehké zklamání. Zdá se mi to takové nějaké celé přeplácané. Víc hrdinů, víc osobních příběhů, víc se tlačilo na city, Thor byl ještě načančanější… Vždycky se mi líbili padouši, co chtěli zničit lidstvo, aby zachránili svět, ale těch už je taky nějak moc. Nejlepší věc, které jsem si ve filmu všimla, byly parádní ruce Hawkeye – jak to že jsem si jich nevšimla už dřív? :)

plakát

Život je život (2015) 

Český pokus o špiónskou komedii, který ale moc nevyšel. Prvních asi dvacet minut jsem se ještě bavila, pak už jsem jen čekala, kdy bude konec. Nemůžu říct, že bych se vůbec nezasmála. Ale až příliš často jsem zažívala jakési „WTF, to snad ne?!“ – vrcholem toho bude pro mě asi ztvárnění mafiánského doupěte. Prolínání reality a představ? Nápad možná dobrý, výsledek ale pokulhává na obě nohy. Film je z části klasická česká tragikomedie, z části snaha o akční zábavu, ale jako celek to nějak nefunguje. Na to, že se na tvorbě podílela Nova, PP bije do očí o něco méně než jindy.