Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 885)

plakát

KIMI (2022) odpad!

Tak buď neumím číst nebo vůbec nechápu, co se tady píše. Totální kravina a vyhozené (něčí) prachy. A můj čas.

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Hodně dobrá kriminálka od severních sousedů. Filmově to má patinu "severských" filmů, ale Polsko je také na severu, ne? První díl byl ještě na úrovni "běžných" televizních krimi seriálů, ale pak to šlo dost nahoru. V každé epizodě se děje něco jiného, takže nuda se nekoná. Policistka Zawieja je hodně "svá" a hodně se podařila. Její mateřská role byla samozřejmě na ránu, ale už jsem viděl horší filmovou obdobu. S posledním dílem nemám problém jako jiní diváci. Ona uzavřela případ a šla si (snad) urovnávat soukromý život. Něco je špatně?

plakát

Divize (2020) 

Vůbec to není špatné, i když v brazilském provedení by tomu slušela kratší stopáž. A určitě by mě více oslovilo jiné-zahraniční zpracování. 68%.

plakát

Střípky (2021) 

V podstatě zklamání. Atmosféra byla jen částečná, chybělo víc napětí a ponurosti. Hlavním postavám chybělo něco, co bývá v této kategorii filmu samozřejmostí. A ten konec byl jako úniková cesta z bezradnosti.

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Mohlo to být lepší - kdyby. Například kdyby to bylo kratší. Podání bylo s méně grády, než se sluší. A hlavně na mě děj působil často nereálně. Může to být tím, že žiju na jiném kontinentu. Manželka vysokého politika žije spořádaný rodinný život, a jakmile se dozví, že jí byl manžel skoro půl roku intenzivně nevěrný, ihned mu odpustí, jen když tam nebude znásilnění. Postupy u soudu také v chápání občas kolísají. No, a po téměř happy endu Sophie udělá něco, co úplně odporuje jejímu dosavadnímu chování a mě to nenadchlo ani filmově.

plakát

Okupace (2021) 

Na filmu mě překvapila hlavně jedna věc - a to že se mi celkem líbil. No, film, celé to vypadá jako záznam divadelní hry. Předpokládám, že to byl záměr a je to jedna deviza filmu. Odehrává se v divadle a hrozivou scénu ze života prožívají herci tohoto divadla. Některé jejich proslovy vypadají až přehnaně (dramaticky) divadelně a toto je další deviza. Prostředí divadla a starého kulturáku dobové, nemohl jsem odtrhnout oči od těch "kulturákových" záclon. Velmi autentické. Prostě je to zvláštní film, který se odlišuje a podle mě má co říct. Rusák mi šel pěkně na nervy a hlavně to nepůsobilo dobře v této době (Ukrajina). Zklidnil jsem se , až mu dali přes držku. 70%.

plakát

Všechny zabij a vrať se sám (1968) 

Název je sice děsný, ale film hodně dobrý a nejde ani o klasicky těstovinový western. Film, ve kterém se neobjeví jediná žena. Akce přímočaré (podání úměrné době natočení), moc se neplánuje a nepovídá.

plakát

Rebelky (2019) 

Neškodná jednohubka.

plakát

Reminiscence (2021) 

Noirové prostředí působí klasicky. Příběh na téma, které v nějakých obdobách tady už bylo. Vylepšeno zasazením do sci-fi. Romantické drama a pátrání po pravdě. To všechno zabaleno do 116-ti minut může být sračka nebo i film na jedno spokojené podívání. Já budu patřit k těm, druhým. Sice mě nenadzdvihovalo ani pátrání ani pár akčních scén, ale všechno to bylo "na pohodu". Romantické pasáže byly místy na hraně, ale proč ne, patřilo to k ději. Nechápu, proč v kategorii herců (viz výše) není vůbec uvedena Zoe Saldana, která má ve filmu nemalou roli. Jinak Hugh Jackman a Rebecca Ferguson - spokojenost. 70%.