Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Fajn nenáročná variácia na klasického Hitcha. Zvukovo vypiplaná, strihom a hudbou dokonale vystihujúca nepríjemnú situáciu hlavnej hrdinky. Jej cesta do sídla firmy je highlightom filmu. Zoe Kravitz výborná a extrémne sympatická, ako divák som k nej mal okamžite blízko. Dej občas pôsobí trochu priamočiaro, nevzrušivo a vo finále zase ustrelí v uveriteľnosti. Na vyššie ako priemerné hodnotenie by film potreboval komplexnejší scenár, obsahujúci viac zvratov a viac do hĺbky rozpracované postavy, obzvlášť tie vedľajšie. 3* ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S. Soderbergh má za sebou skvělý filmy, ale taky je fakt, že v poslední době (cca deset let) se mu nějak nedaří dosahovat předchozích úspěchů. A bohužel podobně je tomu i tady. Já vlastně nevím, co si z filmu KIMI mám odnést?! Za mě je to nudnej, nezáživnej a pomalej snímek naprosto o ničem. Ano, naráží na (post)covidovou dobu, naráží na metoo (to už začíná být v USA folklór), stejně jako moderní technologie, který nás neustále sledujou, popř. na přehlížení zločinů velkýma korporacema, aby nebylo narušený jejich PR. Ale nepřináší to nic novýho a ani nám to není předkládaný zajímavým způsobem. Na KIMI jsem se podíval a za týden zapomenu, že jsem to viděl a už to hlavně vůbec nebudu potřebovat vidět znovu. Tak to prostě je... ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Takový život agorafobika, si svoji zajímavostí na dlouhou dobu vystačí. Věčné pohledy z oken, "rozhovory" se sousedy, nebo velmi svá návštěva zubaře. To je potom až škoda, že se Angele nakonec povedlo opustit byt a tím i jeho správně tísnivou atmosféru. Ne že by to venku bylo až tak jiné, nakonec sledovat Angelu mezi lidmi má také své, jenom to chtělo lehce zapracovat na těch kolem ní, protože takhle to celé trochu sklouzává do komedie. Což naštěstí "vysvětlí" pojetí finále, v němž je čas zavzpomínat na tátu a udělat řádnou Sabotage. Bytová část je rozhodně silnější, venkovní je více nadsazená, obzvlášť právě závěr k němuž i díky tomu sedne fajn scéna u dveří. Obě potom pojí výborná kamera a hudba Cliffa Martineze. 75% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako mě to i bavilo, každopádně to vyčkávání na to něco, co mělo přijít, bylo hrozně dlouhý.... A to i přes to, že ten biják neměl ani hodinku a půl. Co se nemůže "KIMI" upřít, je výběr hlavní hrdinky, páč Zoë je luxusní šťáva a vlasně to co předvedla v poslední patnáctiminutovce, to pasovalo celej film aspoň do toho průměru! 60% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Kimi nie je človek. Vedeli ste to? Pozor, obrý spoiler. Kimi je niečo ako appka a sociálna sieť a umelá inteligencia v jednom, ktorá akože pomáha ľuďom. Film, ale nie je iba o Kimi. Vlastne je len málo o nej. Je o dopade covidového lockdownu a násilného negatívneho zážitku na psychiku človeka. Hlavná hrdinka Angela po dvojročnom lockdowne nie je schopná vychádzať z bytu. A nevychádza. Lenže vďaka svojej práci odhalí zločin, ktorý sa rozhodne nahlásiť. A musí von. Zoë Kravitz v nohavičkách je aj napriek modrej hlave velice sexi, film je minimalistickejší než čokoľvek čo Soderbergh doposiaľ natočil a 89 minút zbehne celkom plynule. Film je prepracovaný v maličkostiach. Napríklad mne sa páčilo ako do detailov bolo rozobraté analyzovanie nahrávky so zločinom, alebo ako boli stručne ale jasne vykreslené vzťahy medzi Angelou a okolím, či dokonca problém so zubom. Samotný útek a únos sú natočené bravúrne. Až by som povedal, že tak zvláštne inteligentne a vierohodne. Je mi jasné, že práve tento minimalistický štýl nesadne väčšine komerčných divákov, ale mne sa to páčilo. Film má dobrú kameru, príbeh zasadený do reálneho času a dobré herecké výkony. O Zoë ešte budeme počuť. Som nemilo prekvapený z miestnej 59tky. Určite tomu dajte šancu. A absolútny záver? Sto bodov. Výborná záležitosť. Hej a Zoë na konci v šatkách a ružová, čo ti j**e? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama