Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (692)

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Pěkný vizuál, výprava a kostýmy jsou klady. Zapory: tuctový příběh o dospívání, kde místo klasičtějších poznávání životních útrap jako je láska, cestování, objevený entusiasmus, zpěv, herectví a nevím, která ještě z provařených struktur z halmarku, je úspěšně pracováno s hrou šachovou. Vlastně hrou ne, o té se doví namlsaný čumil kuloví, spíš figurkama, deskou a projekci na zeď a TA-BLE-TY. Jo a taky se tam občas chlastá a hlavní hrdinka má dilema, jestli kouřit nebo lízat. Filmařsky tuctové, scénáristicky konzumní ... Produkt na jedno odpoledne o šachách a bez šachů. Škoda, tvůrci mohli zvednout nabízenou rukavici a zvolit třeba petanque, člobrdo, černého Petra, Sázky a dostihy, carling či soutež Kdo postaví největšího sněhuláka v létě v pravé poledne. Místo těchto nadupaných akcí šáhli po vyčpělé jistotě, kdy se mohou tváře aktérů zabírat v dlouhých záběrech při čumění do blba a vlastní participace na hře královské  jim i přes totální lůzrovství dává status výjimečných, povětšinou zneuznaných primadon, na které skoro každej hází kabel. ... A to mám ke hře šachová respekt.

plakát

Děsivý dům (2020) 

Příjemná německá blbina pro dědi  s bububu

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Zajímavé výchozí téma zpracované do pokusu o originální a neotřelou přechcávací gangsterku. Pokud nadhodím po první půlhodině ze srandy dvě mozná vyústění a obě jsou pak použita, tak asi něco nejde podle plánu.

plakát

Carnival Row (2019) (seriál) 

Dílko je nedotažené a prvoplánovaně doslovné... škoda.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Ano, souhlasím, seriál je dobrý, možná dokonce skvělý. A mnoho dalších přenesených označení s významem "vychválit" bych mohl použít a zapadl bych do skupiny "dokalhotserů", nekritických obdivovatelů, koukalů s otevřenou hubou a idealistů. Technická stránka je skvělá. Odklon od historického narativu (charaktery postav + časové posuny) mi nevadí. Je to seriál, ne historické studie. Podstatně hůře stravitelná je linka "ústředního tria", přenášející téma katastrofy do roviny politického thrileru. A tady to začíná skřípat. Americké klišé o povaze a fungování totalitní politické moci. Stokrát ohraná deska o zlých politicích, spolupráci tří jiných hrdinů, kteří se na konci spojí a odhalí pravdu. Škoda. Byl jsem v pokušení dát 3 hvězdy, ale v oddílech kdy "katastrofa" nahrazuje klasického činitele (a hlavní postavu) je seriál skvělý a zaslouží si rozhodně víc (tedy 4).

plakát

Díra (2019) 

Wau, tak zase po všech různých netflix sračkách Film s velkým F. Beznadějná a na dřeň, tak bych asi nejlíp charakterizoval tuto deprimujicí variaci na dona Quijota. Pecka. Normálně bych dal asi jen 4, ale jednou za čas, proč nepřivřít oko.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Možná to není úplně čistých 5 hvězd :) Já se bavil tak dobře, jak dlouho ne.

plakát

Jméno růže (2019) (seriál) 

Tak, a jak začít? JohnTurturro je skvělý Vilém, přesně takhle jsem si jej při čtení představoval. Adso jakž takž ujde a osazenstvo kláštere se mi líbilo víc, než v Annaudově palimpsestu (s výjimkou Jorgeho). Zbytek hodnotím s rozpaky. Nerozumím snaze zbulvarizovat původní předlohu implementací aktuálně módních témat různých me too potratů, deformovaného feminismus a až idylického uchopení záporných postav. Tyto změny jsou na míle vzdáleny předloze, navíc jednotlivé zásahy nedávají v rámci celku moc smysl, nebo lépe, mají minimální vliv na charakteristiku postav. Z Bernardova doprovodu dobrá pětina rytířů cestou pokape, a on nic, jede si vesele dál, amazonka se šmiklým břuchem je po dni odpočinku schopná zase pobíhat atp. Kokotina. Na druhou stranu, v místech kde se scénář nesnaží aktualizovat knižní předlohu, je seriál hodně cajk. Takž výsledně za lidovku.

plakát

Jméno růže - Epizoda 2 (2019) (epizoda) 

"Hej Chucku, kdy si naposled upálil nejakýho kacíře?" "Nevím Karle, ale tady to smrdí dolcinisty; čapni pepo, noviny a zapák. A taky špekáčky vole, celej den mám prázdne bachor."

plakát

Jméno růže - Epizoda 3 (2019) (epizoda) 

Robina Hoodova comeback :) A Salvatore "John Matrix Jr.": "Holka, seš po větru, já mám dobrej čuch a ty ji máš zapařenou."