Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (173)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, jsem vinen. I když zbožňuji Gaimana a Pratchetta, knihu jsem nečetl, takže seriál šel dlouhou dobu mimo mě a jak to dopadlo? Sypu si popel na hlavu. Na dnešní dobu pomalejší tempo, digitální efekty průměrné, hudba taktéž. Co teda dělá z tohoto seriálu výborný počin? To co má každý seriál obsahovat, né kraviny kolem. V první řadě scénář. Na rovinu on občas trochu pokuckává a závěr je poměrně „klišoidní“, ale to vše odpustíte při scénách s hlavními herci. Ti jsou totiž vynikající. Prd Dicaprio s Pittem! Tennant a Sheen, ti jsou skvělé duo. Jejich scény si opravdu užíváte. Hrají velmi dobře a vlastně drží velkou část seriálu nad hladinou, nicméně i menší nebo vedlejší role jsou dobře zahrané. (herci totiž nejsou krásní a dokonalí, kteří se jen prochází po place, ale hrají – pozn. redaktora) V druhé řadě je třeba zmínit inteligentní a svižný humor. Sice se nebude válet smíchy, ale rozhodně se zasmějete. No a v třetí řadě je to srdce. To co chybí jiným mnohem vymakanějším moderním seriálům a tady je. Britský humor, vlastě i kinematografie je poměrně blízká té naší, takže milovníci britských moulů, Pythonů, Červeného trpaslíka ale i Hotelu čtvrtá hvězdy by měli být nadšeni. PS: Třetí díl je nejlepší a milovníci Sandmanovské série v něm jistě najdou jistou podobnost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na čistých pět hvězd to sice není, pocit, že je to až moc dlouhé, jsem měl až nepříjemně často, jinak ale není co vytknout. Předlohu jsem nečetl (ale v tomto případě to velmi rád napravím), takže jsem neměl potřebu řešit, co všechno je jinak a špatně. Celý seriál je krásně britský. Úžasný humor, jak slovní, tak vizuální, výborný a správně ujetý (a správně temný) příběh, perfektní vizuál, geniální soundtrack (jak ten obsahující Queeny, tak původní hudba) a zejména fantastické herecké výkony. Tennant a Sheen jsou geniální a mají mezi sebou neskutečnou chemii, a všichni ostatní do jednoho včetně dětí taky válí na výbornou. A kromě toho jsou všechny ty postavy tak nádherně milé a ujeté, takže není co řešit. Všechny flashbacky, závěrečný soud a zejména celý třetí díl (Hard Times) jsou klenotem celého příběhu. A Tennant a Cumberbatch jsou konečně (jakž takž) spolu v jedné věci. Dobrá znamení jsou rozhodně mými oblíbenými. 90%. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no.. Papírově by to měla být kulervoucí pecka.. Organicky se doplňující duo Gaiman-Pratchett+ zástup známých tváří s Tennantem v čele... Bohužel v praxi to funguje jaksi napůl.. Působí to více jako roztříštěná exhibice hereckého figurkaření, než jako ucelený příběh plný vtipných nápadů. Speciálně Tennant si tady onanuje jen další vyčpělou variaci na tenkrát strhujícího Dr. Who.. Předlohu jsem nečetl, takže nedokážu posoudit jestli ten pocit, že zdánlivé duo snů (Gaiman-Pratchett) vlastně taky nefunguje tak dobře jak by člověk čekal, je jen důsledek nešikovně uchopené režie, nebo jestli se imaginace těch dvou přetlačuje už na papíře.... V zásadě jsem zklamaný a musím přiznat, že jsem to dokoukal jen s velkým sebezapřením.. Objektivně to ale jisté kvality má a je dost dobře možné, že divák naladěný jinak než já si u toho bude chrochtat nadšením... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Parádně zajímavě zpracované. Určitě mě seriál navnadil k přečtení knižní předlohy, abych mohla porovat. Vlastně všechna zpracování Terryho Pratchetta jsou skvělá a kvalitní. Soundtrack byl taky výrazný. David Tennant se sice opakuje a pořád mi tu připadal jako v roli Doktora, ale seriál nabízí i méně známé herce a postavy a to neméně zajímavé. + Michael Sheen v roli blonďatého buclatého andílka, který podlehl obžerství a ďábel, kterého nebaví svádět na scestí, ale společně se snaží zastavit likvidaci lidstva... to stojí za shlédnutí. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Velmi opatrně bych Good Omens doporučil, zvláště pokud máte rádi Pratchettovi knihy a jeho styl humoru. Já zas tak moc ne a proto byl pro mě seriál spíš průměr. Skvělé je ústřední duo herců – Michaela Sheen a Davida Tenanta. Výprava je moc pěkná a triky jsou sice televizní, ale úplně v pohodě. Horší je to ale s dějem. Spousta nepotřebných odboček, prokreslování vedlejších postav, které jsou ve výsledku v ději skoro k ničemu, natahovaný děj. Na první pohled se zdá, že je ústřední dvojice hybatelem děje a trávíme s nimi spoustu času, ve výsledku se ale ukazuje, že by se vlastně celý děj odehrál skoro stejně bez jejich přičinění (a věci, na kterých v ději záleží udělají náhodou). Je to v seriálu mírně tematizováno, ale to mi ke spokojenosti fakt nestačí. Poslední díl je pak největší zklamání. Mohla to být pěkná dvacetiminutovka, místo toho je to na hodinu natáhnutý epilog. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama