Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (86)

plakát

Mistr Shaolinu (1979) 

Tak tohle je srdcovka mých dětských let, nejlepší film celé série. Souboj Chi Shana s Lámou je perfektní, stejně tak ten, kdy jeho žáci rozpoutají tu brutálně dokonalou bitku v hospodě..., těžká nostalgie.

plakát

Radši umřít (1985) 

Film se mi líbil, je to již dlouho co jsem ho viděl, ale David Ogden Stiers jako otec hlavního hrdiny byl špičkovej. Některé scénky jsou nezapomenutelné, třeba ta, jak se Cusackovo jídlo doslova odplazí z talíře a všichni dělají jakoby nic. Možná jsem to hodnocení přehnal, ale já se tenkrát opravdu u filmu nasmál...

plakát

Poslední jednorožec (1982) 

Pohádka z mého dětství, pamatuji se, že jsme ji měli na VHS se simultánním dabingem, bylo mi 5let a byl jsem z ní nadšený. No dneska se na to již asi nekouknu, nejspíš bych to nedokázal vnímat těma dětskýma očima, ale dávám maximum, pro malého kluka to byl tenkrát nevšední zážitek.

plakát

Ponorka (1981) 

Dle mého soudu asi nejrealističtější válečný film, co jsem kdy viděl. Hluboce před panem režisérem smekám, vyždímal z toho maximum co mohl. Jenže pak nabral směr Hollywood a začal točit jednu šidku za druhou, no trochu to přeháním, ale jeho tvorba šla strašně dolů. Myslím, že tento film v daném žánru asi těžko něco překoná. Snad se jednou donutím přečíst knihu, abych jí mohl porovnat s filmem, zatím se tomu úspěšně vyhýbám.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Nesmrtelná klasika a skvělá ukázka toho, jak má vypadat akční film. Bruce Willis v roli notorika věčně nasáklého chlastem, který přežívá jako soukromý detektiv. Damon Wayns vyhaslá fotbalová hvězda na drogách, co se snaží utéct před minulostí. Až se ti dva potkají začne dech beroucí akce prošpikována skvělými hláškami. Nejlepší film Tonyho Scotta.

plakát

Tada, kimi o aišiteru (2006) 

Nebudu asi jediný, kdo napíše, že tento film si liboval v emočním vydírání... Po shlédnutí mi nebylo zrovna nejlíp, ten konec jsem moc nepochopil, prakticky celý film je laděný v takovém úsměvném hávu a najednou přijde jobovka, kterou nečekáte ani ve zlém snu (i když náznaky ve filmu jsou). Pak se to nějak rozleží v hlavě a jste nuceni dát v hodnocení maximum a řeknete si, že čas od času vidět takový film není špatné.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Nestárnoucí politická satira, která bude aktuální v každé době a zřejmě i politickém systému. Naiva James Hacker v rukou loutkáře sira Humphreyho, jež zastává názor, že politici jsou ve vládě jen na přechodnou dobu, kdežto státní zaměstnanci jsou ti, kdo řídí zemi. Střet nováčka s protřelým matadorem, který již zažil mnoho ministrů- může začít...

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Sice historicky nepřesné, ale co na tom záleží! Je to skvostné umělecké dílo a životní role pro Kevina McKidda, jehož jsem až do shlédnutí tohoto seriálu vůbec neznal. Řím je především příběhem dvou vojáků, kteří prožívají konec prvního triumvirátu a začátek konce republiky jako takové. Jejich očima vidíme Řím přesně takový, jaký byl, nechutný, zvrácený, přesto v mnoha ohledech výjimečný. Centurion Lucius Vorenus (v podání právě McKidda) je zásadový, čestný Říman, který je nejen skvělým vojákem, manželem i občanem, ale je to zkrátka přímo vzor ctnosti. Část příběhu je postavena na jeho vnitřním boji mezi oddaností vojáka a zásadového Římana, právě ta jeho morální rozpolcenost je v první sérii seriálu úžasná. Druhý hlavní hrdina Titus Pullo je pouze nekulturní vraždící hovado, jež má i své světlé stránky, postupný doslova rozkvět jeho osobnosti je později o to působivější. Nechci používat moc superlativy, ale tento drahokam mezi seriálovou tvorbou si to zcela zaslouží.

plakát

Klub sráčů (2000) 

U tohoto filmu je možné hodnotit pouze jako odpad nebo dát maximum, pamatuji se, jak mi ho kamarád kdysi pouštěl jako horkou novinku a mluvil o nejlepším filmu všech dob. Tento film je nostalgie, ve škole, kdo neviděl jako by nebyl. Jinak v mém blízkém okolí velmi neoblíbený a nepochopený film.

plakát

Teror na kolech (1987) 

Průměrný válečný film (možná pro někoho dokonce podprůměrný) o jednotce trestanců, tentokrát z druhého břehu, prostě těch zlých. Natočeno na motivy knihy Svena Hassela, mého oblíbeného autora, tudíž je moje hodnocení filmu nekorektní. Přímou předlohou je román Kola hrůzy, snímek si z něj však bere velmi málo. Pro fanoušky Hasselových knih bude film nejspíš zklamání, nicméně je to jediný (bohužel ne příliš úspěšný) pokus dostat příběhy autora na filmové plátno.