Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o jednorožci, který zůstal jako poslední a neví, co se stalo ostatními, tak je jde hledat. Nenudil jsem se, dobře se na to dívá, takže fajn. Sice je to smutné, ale nevadí to a má to v sobě jakési napětí a dokonce i poetično (nikdy bych nečekal, že něco animovaného může být i poetické). Sice to na ten plný počet nevidím, zas tak mě to nechytlo, ale je to taková fajn pohádka, u které naštěstí nevadí ani ten anime vzhled. Občas je to dokonce i road-movie. 4* ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byl tímto příběhem okouzlen. Teď, když jsem tenhle fantasy film (podle mě se nejedná o pohádku) viděl jako dospělý, už malou část svého kouzla ztratil. Některé dějové odbočky byly zbytečné a trochu nudné a část příběhu na hradě krále Haggarda byla na můj vkus příliš zdlouhavá. I když je ústřední posmutnělá melodie povedená, tak těch hudebních vložek je ve filmu na můj vkus příliš a navíc, v českém znění jsou písně celkem děsně zazpívané. Na druhou stranu je film úžasně poetický. A animace? Neskutečná. Už jenom kvůli ní má smysl Posledního jednorožce vidět. Tak úžasná kresba se jen tak nevidí. Tohle prostě umí Japonci a Karel Zeman. Závěr je úžasný a vykoupí předchozí okamžiky lehké nudy i s nádavkem. Navíc se Poslední jednorožec po celou dobu vznáší v lehké melancholii, což mi bylo hodně blízké. Celkově je to krásný film, kterému menší děti asi moc neporozumí a nebude je bavit a který musím sehnat i v originálním znění. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá fantasy x pohádka se otevřeně zaobírá přesahovými tématy (samota, sebeuvědomění, štěstí), kterak kouzelně činí oděná v poetickém rouše lyrické melancholie, téměř smutku. Legráckami pro nejmenší "otravuje" jen v nejnutnější míře, odpustit se dá i určitá "epizodkovitost". Animace ani samotné vizuální pojetí pak možná nezastřou svá léta, ale kdo z nostalgiků by to po nich chtěl? ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Taková podívaná pro holky, pro holčičky. Naznačuje to už i styl kresby. Přijde mi to, že někdy děj najednou jakoby přeskočí. Skoro všechny písničky, co tam zazní, jsou stejné a zpívá je stejně mdlý hlas a jsou totálně bez melodie. Tak moc bez melodie, že to místama vypadá, že je to falešně. Hlasy postav jsou obyčejné, ani vtipné ani jinak přiměřené jejich charakteru. Animace trhavá (já vím, je to starej film). PS: teď na to koukám jak pako a vubec nevim, jak jsem se na to mohl někdy divat - už podle plagátu to musí každýho odradit... měním na odpad. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal s týmto filmom obrovský problém. Primitívna animácia, infantilné postavičky a priam imbecilná zápletka ma v úvodných desiatich minútach takmer odradili. Chvalabohu, potom už bolo len lepšie. Príbeh sa vyvinul vcelku zaujímavým smerom, objavili sa nové, zaujímavé postavy a na štýl kresby som si asi jednoducho privykol. Celková atmosféra filmu mi pripomínala náladu starých fantasy príbehov a toto retro mi padlo dobre. 6-/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama