Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

A co třeba Adolf? (2018) 

Copak Adolf, ten dokáže rozčeřit vody v jakékoliv situaci a tohle jméno zkrátka nemá na růžích ustláno. Velmi originální a vtipná konverzační přestřelka, která neuvěřitelně odsýpá a graduje. Začne nevinným žertíčkem a pěkně se rozjede ve spoustu obviňování, výčitek a vytahováním kostlivců ze skříní. Dojde i na pěstní konfrontaci a pánové ukazují svá ješitná, sebestředná ega ve velkém. Sabeth pak ve finálním strhujícím monologu všem přítomným egomanům udělí pěknej slovní klystýr, za kterej by se nemusel stydět ani Adolf. Ale jak jinak, než nic se nemění a pokračuje se v zaběhlé rutině. Skvělé herecké výkony v čele s Floriánem. Ten jeho sexy knírek, byl nanejvýš výmluvnej. A co třeba Adolf? Příkladná ukázka toho, že se dá z hovna uplíct hodně pevnej bič.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Tak tohle mě rozložilo na součástky, už hodně dlouho jsem neviděla tak dokonalou záležitost. Tuhle bizarní farnost jsem si zamilovala se všemi roztodivnými človíčky, kteří na ní pobývali a hledali svůj cíl i nápravu. Neskutečně silný příběh, neskutečně zahraný. Tohle si filmoví gurmáni nesmí nechat ujít.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Musím rozhodně souhlasit s KLEOPATROU, taky se mi ten film líbil. Ponurý, syrový. Chvílemi, až beznadějný a cynický. Ewan výbornej a Tilda, která sice moc půvabu nepobrala, ale o to je lepší herečka je též dokonala. Je to těžkej film a není pro každého. Kdo má rád mrazivé, syrové krimi, bude určitě spokojen

plakát

Agatha Christie's Poirot - Rodinné sídlo (2006) (epizoda) 

David Suchet ve své životní roli, jeho Poirota mám nejraději, on se do něj snad převtělil. Za zmínku stoji v té době celkem neznámý Michael Fassbender, kterému typ rozervaných mužů sedí výborně a tady byl nepřehlédnutelný.Jako vždy skvěle natočeno, člověk se nenudí ani minutu.

plakát

Agatha Christie: Zkouška neviny (2018) (seriál) 

Opět skvělé zpracování Agáty z rukou BBC. To nikdy nemůže dopadnout špatně. Oni tohle prostě umí. Tentokrát příběh oblékli do tísnivě hororového kabátku a opravdu mi chvílemi běhal mráz po zádech. Morbidní barák na samotě v lese, plnej adoptovanejch sprátků, kterým vládne bezcitná, panovačná macecha a kterou samozřejmě dětičky k smrti milují. Z koutku to celé pozoruje jalovej otčím, který má spadeno na afektovanou, po majetku prahnoucí pijavici-sekretářku a nemá problém ptáka strkat i do služebnictva, jak jinak než s následky. Je jasný, že nesnesitelná manželka, studená, jak psí čumák, musí jít od válu a použije se k tomu všech dostupných prostředků. Skvěle ujeté postavy, výborně zahrané, parádní atmosféra. Suchý, až morbidní humor. Hodně to připomíná Černoušky. Tohle já můžu, jen tak dál BBC, sem s další takovou adaptací.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Velmi povedená Marvelovka, pro mě asi nejstravitelnější ze všech Marvelovek. Pohodovka s výbroušenýma slovníma přestřelkama a břitkým ultra suchým humorem. Krásně vystižená padesátá léta. Chytrá, sexy agentka Carter, velmi dobře civilně ztvárněná s trochu zvedlým ADHD. Kdy spala je mi záhadou. Když se rozjede nemá problém dát všudypřítomným zloduchům pěknou nakládačku s grácií v kostýmku na míru. Kočkování mezi ní, neustále se kurvícím a v průserech zabředlým Starkem a extrémně upjatým Jarvisem, je na tom to nejlepší. Nemohla jsem si nevzpomenout na čarodějnickou sebranku Mee-Too, protože tady ten šovinismus stříká na všechny strany a Stark musí být navždy noční můrou. Takže u sledování této povedené taškařice si musejí nutně ohlodat pracky, až na kost. Možná by mohly u toho ohlodávání zapřemýšlet nad tím, že kdyby neměly takovej problém s oblíkáním, tak by je nechtěl každej chlap přefiknout na veřejných hajzlech, na kdejaké akci.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Letos asi nej komedie co jsem viděla, bavila jsem se celej film a hlavní hrdina velkej sympaťák. Ideální film, když chce člověk vypnout a jen se bavit. Francouzi stále umí, když chtějí. Je to odkaz na staré dobré komedie 70-80 let. A jelikož dobrých komedií je jak šafránu, chtělo by to více takový počinů.

plakát

Americký sniper (2014) 

V téhle době aktuální film,který by měl každý vidět.Hrozba víc než alarmující a velmi reálná.Clint vystihl atmosféru výborně a Bradley zahrál amerického hrdinu,těžce traumatizovaného z krvavých misí,kde se musí střílet i děti a ženy víc než dobře.Nelehký úděl rodiny překonat sniperovi těžké psychické stavy,blýskání se na lepší časy a nakonec nezvratně tragický konec vše jen podtrhl.

plakát

Anna (2019) 

Milé překvapení, pustila jsem si to ze zvědavosti, kvůli Murphymu. A musím říct, že se mi to líbilo. Zhltla jsem to, jak malinu. Super akční scény. Skvělá Mirren v dost netypické roli, takové pajdavé, ruské Jaga Bury. A samozřejmě neméně dobří Luke a Cillian v rolích agentů, kteří proti sobě stojí pracovně i jako soci v lásce. Oba propadnou kouzlu vyzáblé žirafy Anny, která to se zbraněmi umí líp, než s pudrem a rtěnkou a nápadně připomíná jinou Lucovu hrdinku, ale to vůbec nevadí. Besson ještě rozhodně nepatří do starého železa.

plakát

Anna Kareninová (1997) 

Musím konstatovat, že je to milé překvapení. I když se vždycky děsím, jak tyhle věci netočí Rusi, ta to nestojí za nic, čehož je výsledek posledního hrůzného filmové zpracování s Keirou a Judem. Ale tohle má šmrnc a Bean, jako Vronský je parádní. Též Marceau a Molina výborní. Na tu ruskou to sice nemá, ale i tak je to pěkné pokoukáníčko i když velice smutné. Tyhle romance z carského Ruska miluju.