Reklama

Reklama

A co třeba Adolf?

  • Česko A co třeba Adolf (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mohla to být příjemná večeře, kterou Stephan a jeho žena Elisabeth u sebe doma uspořádali pro své přátele. Když ale Thomas ostatním sdělí, že on a jeho těhotná žena Anna chtějí svému synovi dát jméno Adolf, zaskočí hostitelům i rodinnému příteli Renému sousto v krku už při předkrmu. Všichni si začnou navzájem předhazovat různé pravdy, které neměly být v rámci harmonického společného soužití nikdy vyřčeny. Narazí na sebe silné osobnosti, ve hře se objeví ješitnost a celý večer postupně eskaluje. Diskuze o špatných a dobrých jménech začne přecházet v psychologickou hru, během které jsou s požitkem servírovány ty nejhorší hříchy z mládí a největší tajemství všech přítomných. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Německé produkční studio Constantin Films si ve světě vydobylo jméno už trilogií Fakjů pane učiteli a já jsem moc vděčný, že s kvalitními filmy pokračuje dál. Jako velký příznivce sociálních dramat a konverzačních komedií především jsem už nějakou dobu vyhlížel v našich končinách téměř neznámý perfektní kousek se zcela nevídanými herci, s nimiž bych si ale hned dopřál něco dalšího. Úžasná hodina a půl o tom, kolik nevyslovených starostí dokáže z hlavy vytlačit jeden zprvu nevinný vtípek. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Německá verze je stejně báječná jako francouzský originál, s obdobně povedenou hereckou sestavou a zanedbatelnými změnami ve scénáři. Největším rozdílem, pro příběh i zábavnost nepodstatným, je strožší interiér obýváku, ve kterém se všechno odehrává. A sušší úvod s poslíčkem pizzy. Povahou postav je ale “němec” českému divákovi možná bližší než exotičtější “francouz” z roku 2012. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak já nevěděl, že je to divadelní hra, ale v průběhu sledování mě to napadlo. Figury jsou krásně nesnesitelné, s nikým se tu v podstatě nedá ztotožnit, a asi je to záměr. Postavy jsou velmi karikaturní. Námět mě zaujal velmi. Celkově je to samozřejmě odnikud nikam, ale místy je film i zábavný. Snímek lehce klouže i po současných zásadních tématech pseudokorektnosti, autocenzurnosti a ideologicky pokřiveném náhledu na historii a další věci, ale nemám pocit, že by to snímek nějak zásadně kritizoval, spíš jsem měl pocit neutrálnosti až lehkého stavění se za tyto věci. Pobavil mě fakt, že matka vypadá mladší než dcera, říkal jsem si, že je to fakt hloupým castingem, ale ke cti Iris Berber slouží to, že ve skoro 70 vypadá tak dobře. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Němci a jejich vlna komedií posledních let mě nepřestávají překvapovat a bavit. Udivuje mě jejich schopnost utahovat si ze sebe samých, že umí vybrat velmi dobrá témata na rozbor a že film jako takový prostě funguje. Že jde původně o divadelní hru je znát, film se přeci jen odehrává v jednom domě. Nejde o bláznivou střelu, ale o úsměvnou příjemnou podívanou s inteligentním humorem a fajn hereckým obsazením, ztvárňující zajímavé, až karikaturní postavy. Za mě spokojenost. PS. vážně by mě zajímalo, kde Fitz získal elixír mládí, protože (už podruhé) si říkám, že tomuhle v té době 44 letému herci musí být kolem třicítky. Amerika má holt Rudda, Reich zas Fitze. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehká ironie i humor sice občas zavrzaly, ale na Němce slušný výkon. 1) Zajímavá jemně vtipná konverzačka o rodině, přátelích, politice i trochu o homosexualitě a dalších tématech._____ 2) Zaujal mě 44letý štíhlý Horlan David Fitz (Thomas, který chce pojmenovat svého syna Adolf). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Stephan (Christoph Maria Herbst) ve 37. minutě na otázku své ženy odpoví: „Er ist wieder da,“ což je nejen odpověď, která sedí na danou situaci, ale také odkaz na knihu (a film) Timura Vermese o tom, jak by to vypadalo, kdyby se v současném světě objevil Adolf Hitler. Christoph Maria Herbst také namluvil audioknihu „Už je tady zas“ („Er ist wieder da“) a zahrál si i ve stejnojmennėm snímku, názvem knihu připomínajícím. (jnm)

Související novinky

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

14.10.2019

3 země – 4 města – 7 kin – 8 programových sekcí – 20 hostů - 50 celovečerních filmů a další 4 bloky krátkých filmů. Tento týden startuje festival DAS FILMFEST a již po čtrnácté nabídne divákům… (více)

Reklama

Reklama