Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Faith No More: A Small Victory (1992) (hudební videoklip) 

Výborná skupina a pro mě geniální album Angel Dust. Ač nejsem na tvrdou muziku, oni mě neskutečně baví, navíc mají skvělé klipy. A Small Victory patří mezi jejich top pecky.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 6 (2022) (série) 

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět.

plakát

Small World (2021) 

Patryk je dobytek a nemá žádné hranice. Na to jsem si, už zvykla. Tohle je ovšem jeho majstrštyk na hodně ožehavé téma dětské prostituce a pornografie. Nedívalo se mi na to vůbec lehce. Musela jsem to proložit pauzičkama a to jsem celkem zocelená. Je vidět, že chlapec má rád násilí, krvavá jatka, zvrhlé sexuální hrátky a umí to teda luxusně natočit. Malým Lolitkám se odstraňují mandle, kvůli dávicímu reflexu, aby měli úchylní pedálové, nejlépe z vyšších vrstev patřičnej komfort!!!!! No to jsou mi věci. U téhle scény jsem chvíli nedýchala. A ještě, když těmto zvráceným hrátkám šéfuje baba, která všechny ty psychopaty strčí levou zadní do kapsy, to je slušnej mazec. Je to vše jen v náznacích, přesto si člověk se špetkou fantazie domýšlí, co to je za hrůzu a beznaděj. Hlavní hrdina je sympaťák a škoda, že ta ruská parťačka nemohla přes hranice, aby případ dotáhla s ním. To takhle sedíte v obchoďáku v Mekovi, na tom jejich předraženým umělým blafu a přímo před očima vám proběhne obchod s dětmi, ani nemrknete okem a je to. Věřim, že takhle to funguje. Děti mají úplně vymyté hlavy a vrátit je do reality není vůbec jednoduché. O tom se přesvědčil i Robert. Také z donucení zažil co je to, nechat si vyfajčit od Lolitky bez mandlí. Samozřejmě se mu postavil v této zvrácené situaci. Jeho psychika po tomto zážitku utrpěla fatální následky, které nejdou zapomenout. Nic pro slabé nátury a přecitlivělé matky.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Španěly moc nemusím, už by kurva tu Koridu měli zakázat a to je hlavní důvod. Ale filmařsky jsou teda v ohromné kondici a Nevina mě teda zas posadila na půl dne k TV a ani jsem se nehnula. Viděno, čert ví proč v němčině, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak němčina je tvrdá a syrová a tahle osmidílná jízda taktéž. Takže proč ne. Hlavní hrdina samozřejmě sympoš s pošramoceným životem a to máme rádi, když není dokonalej a tíží ho hříchy. Jeden nechtěný, ale druhý ano, jak se nakonec ukáže a panáček, teda umí lhát, až se hory zelenají.  Agilní vyšetřovatelka co nespí, nejí a je do nového případu zakouslá, jak buldok do kýty. Opět nahlídneme do zákulisí luxusního bordelu, kde je vše vyšperkované do bolesti, ovšem to je jen na očko. Zaměstnankyně na HPP musí být extra v lati. Jak bylo vtipně poznamenáno." Taková prdélka musí srát cukrovou vatu". Pokud jsou holky vzpurné, šporují potajmu do kasičky a otvírají si hubu na toho odpornýho mukla co tomu šéfuje, vyšperkuje jim fasádu tak, že se k tyči doplazí s tunou šminek a moc se na ní bolestí nerozjíždí. Nesmí chybět odpornej záporák, samozřejmě nikdo menší, než vyšetřovatel z vnitřního, co si libuje v mlácení šlápot k smrti na kontejnerových orgiích. Mnohavrstevné vyprávění, spousta postav a osudů, které ovšem šlapou, jako švýcarský hodinky. Nechybí sex, drogy, vydírání, násilí, zvrácené uchylárny a jiná prima zábava, kterou sice opovrhujeme, ale rádi se na ni podíváme. Obvzlášť, když je takhle perfektně natočená. Skvělé herecké výkony a hutná nehty ohlodávající atmosféra, která postupně graduje, jako lajna dobrýho koksu.

plakát

Kobra 11 (1996) (seriál) 

Když Kobra, tak rozhodně s Tomem Kranichem. Na série s ním se vždycky ráda podívám. Patří k těm nejlepším. A navíc ty jeho modré oči jsou prostě neodolatelné.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Dnes jsem četla článek a Ralphovi, který je v reálu zlatíčko, ale umí zahrát neuvěřitelné parchanty s naprostou lehkostí. A právě náckovskej ultra zloduch Amon je pro mě tou hlavní devízou tohohle slavného filmu. Jak se objeví na plátně, film se přesune do úplně jiné dimenze. Ralph si umí film ukradnout pro sebe i ve vedlejší roli, což už několikrát dokázal (Červený drak, V Bruggách....). Tenhle sadistický, psychopatický pohled umí jen on. Nekonečně talentovaný aristokrat, který opravdu zahraje cokoliv. Když viděl Spielberg Bouřlivé výšiny a Ralpha v roli Heathcliffa, byl z něj u vytržení. A já taky." Vyzařuje z něj zlá sexualita a to je přesně to co hledám." Hned věděl, že on je ten pravý pro roli Amona. A je ostudné, že nebyl odměněn zlatým prdeláčem. Neznám jiného filmového nácka, který by ho překonal. V těsném závěsu se na něj lepí Hans Landa, ten byl teda taky řádně ve formě. O filmu bylo vše řečeno, nemá smysl se opakovat. Paradoxně jsem tenhle skvost viděla celkem dlouho po natočení. A tuhla mi krev v žilách. Třeba ve scéně, když seděl na balkonku, pokuřoval a z nudy střílel do židovských vězňů v táboře. Pro role záporáků byl stvořen a je stále můj nejoblíbenější, zatím ho nikdo nepřekonal a s největší pravděpodobností, ani nepřekoná. Spolu s Chlapcem v pruhovaném pyžamu, jsou to válečné filmy, které mě hodně zasáhly.

plakát

Svobodný mládenec (1993) (TV film) 

Tenhle Holmes mi nějak unikl, takže jsem viděla, až teď. A musím říct, že je velmi povedený. Má až hororový nádech. Holmes v zajetí nočních můr a démonů. Výborná, ponurá atmosféra a samozřejmě Jeremy je úžasnej Holmes, asi můj nejoblíbenější. V noční košilce válející se před barákem v blátě, tak ho jen tak neuvidíte. A samozřejmě nesmí chybět Holmesův nepostradatelný parťák a věrný přítel Watson, který nad ním neustále bdí. Snáší jeho sebestředné, sobecké nálady, opiátové excesy a věčný boj s přízrakem geniálního zloducha Moriartyho s grácií sobě vlastní. TV filmy mají v podstatě velmi podobnou kvalitu, jako seriál. Je dobře, že ČT čas od času, tyto zdařilé adaptace dává. I když zimní období se k Holmesovi hodí víc než slunné léto. Ponuré, sychravé počasí tomu dodává ten správný šmrnc. Brett byl zvažován do role Bonda, ale nakonec roli získal Moore. Byl velmi pohledný za mlada a splňoval všechny podmínky, mohl být zajímavým 007. Zřejmě mu byla souzena role Sherlocka, která mu seděla, jako prdel na hrnec.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Perfektní konverzačka ze života, kterou zažije nejedna žena i nejeden chlap. Artová záležitost se skvělým scénářem a ještě skvělejšími hereckými výkony. Fešný panáček Čoko nalívá do žil zralé, vyhořelé a zklamané ženě životem mladou krev, energii, odvahu a nový smysl života. Ale hlavně konečně poprvé v životě poznat pořádnou šukačku se vším všudy. Když 40 let snášíte pětiminutového misionáře s hraným orgáčem, tak to stokrát nic umoří i vola. Naštěstí život přináší většinou možnost další šance a je třeba ji využít, třeba v podobě placeného, sexuálního společníka z čeledi Pan Veliký....Smekám před Emmou a její odvahou se plně odhalit i ve zralém věku a dodat ženám odvahu se mít ráda i nedokonalá, přirozená. Není třeba plastu na to vypadat dobře, Emma je stále krásná žena. Kdo má povrchní oko a slabost pro tuny silikonu, botoxu a kolagenu, doporučuji spíše jiný žánr. Tady se kope za přirozenost, takže samozvaný expert na krásu může utrpět doživotní trauma, že Emma nemá kozy na čele a v obličeji nevypadá, jak přežranej sysel s ochrnutou mimikou. Viděno ve Scale a na konci odměněno zaslouženým potleskem.

plakát

Učitel - Série 1 (2016) (série) 

Dobrowice, milý název pro sympatické městečko. Ha, ha. A při tom tam paradoxně bují zlo, jak zhoubnej nádor. Místní mafie v čele se sofistikovaným parchantem Molendou, kterého luxusně zahrál Grzegorz Damiecki v padnoucím obleku a intelektuálských brejličkách, co se prezentuje, jako mílius neviňátko, filantrop a příkladný občan. A při tom je to ultra hajzl, který ovládá celé město. Ovšem v rukavičkách a na špinavou práci má bandu hamížných tajtrlíků, kteří pro love udělají cokoliv. Samozřejmě s něma táhne basu vyžrané policejní prase, které je extra ve formě a převyšuje všechny o hlavu. Do toho se tam, jak na potvoru stane zločin a přiláká to jednoho učitele z Varšavy, který v tom má osobní interes. Je jak osina v prdeli a pořádně rozčeří hnilobné, stojaté vody Dobrowic a kompletně to tam rozjebe, takže mafiáni se musejí mít sakra na pozoru a pomalu začíná jít všechno šejdrem. O tom co tam předvádí spratci z místní školy, není třeba ani mluvit, ti si s dospělými v ničem nezadají a mnohdy je s přehledem trumfnou. A Evelína, ambiciozní, třídní čubka je horší, než pytel štěnic a ještě všechno násobně komplikuje. Takže je opět zaděláno na slušnou, napínavou a atmosférickou jízdu, jak to Poláci umějí na jedničku s hvězdičkou. První série výtečná.

plakát

Lynč (2011) 

No opět skvělé. Syrové, civilní a hlavně strhující. Ten zjev co to tam terorizoval, byl teda extra výživnej a nedivím se, že borcům ruply nervy a sadisticky ho umlátili. Měla jsem z něho slušnou husinu a ten ksicht co ho hrál, to zas byl kástingovej majstrštyk. Zas ty nervy, že spravedlnost nezvítězí, byly náramný. Těch 78 minut úplně stačilo, nač prohlubovat agonii. V Polsku teda taky zločin nespí a mají fajnový kauzičky, to se musí nechat. Navíc je umí výborně zfilmovat. Viděno chvíli po 25 let neviny, takže jsem slušně rozložená. Teď to chce nějakej pořádnej výplach na relax.