Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Jak jsem se stal gangsterem (2019) 

"Kurva, chci být zavřenej za něco pořádnýho a ne kurva za ADHD rozpuštěný ve vodce". No tím je ve zkratce řečeno, jakým směrem se film ubírá. Kulervoucí, chlívácká, gangsterská záležitost z produkce Made in Poland. Vyšperkovanej slovníček v čele s pizdama, kurvama a jinýma libozvučnýma slovíčkama. No a v polštině to nabírá ještě extra na síle. Chceš založit gang, v Polsku rozhodně založíš družinu. Válela jsem se smíchy a musím říct, že naši severní sousedé jsou ve formě a po Klér a Corpus Christi další vymazlená záležitost se skvělou muzikou a geniálníma hereckýma výkonama. Z Waldena mě slušně lechtala nosní přepážka, protože ten co vyfrkal, to by porazilo vola. Takže pojďme si pořádně přepudrovat nosánky a všechny pořádně dojebat, ať ve městě zavládne zas rovnováha. Ať dealeři, šlapky a hlavně Gangsteři mají klid na svůj byznys.

plakát

Jít krást koně (2019) 

Moland se tentokrát nechal unést melancholií a depresí. Lákal mě Stellan, protože ho mám ráda. Moc si ho, ale neužijete. Hodně vzpomíná a vrací se do minulosti svého života za mlada, kde ho ovlivnili celkem tragické, o to víc zásadní události na celý život. Je tam spousta krásných záběrů norské přírody. A také spoustu tíživých momentů, na které prostě nejde zapomenout. Psychologická linka postav je slušně zvládnutá, ale myslím že Moland umí líp a krimi žánr mu sedí mnohem víc.Zajímavý film, ale stačilo jednou.

plakát

Kolize (2019) 

Nikola Šuhaj se zase blýskl v dramatu, jemu šitém na míru. Navíc, dle skutečných událostí. Miluju dánskou kinematografii, ale jejich postoj k rodině a výchově dětí a hlavně sociálce a soudnictví o opatrovnictví, to nepochopím nikdy. Tady to zas pěkně ukázali, co umí. A hlavně, jak během pár minut a sledu nešťastných událostí můžete přijít o dítě. No zas mi slušně tekly nervy a špačkovala jsem celej film, obvzlášť, když mi neprávem trápí mého miláčka. Hlavně ta jeho pidlooká, hysterická ženuška, předváděla slušnej tyjátr, ruka mě svrběla neuvěřitelně, má štěstí, že se nakonec probrala. Ta její famílija byla celá zralá na průplesk a nejvíc bratříček vymytej s Afgánistánu, kterej byl zralej rovnou zavřít. Tento to teda zajebal extrémně. Tady, ani nepřišly slzy a dojetí, jako spíš vztek, bezmoc a bezpráví. Samozřejmě skvěle natočeno, jak se na ty severský čubky sluší. Postupně vybudovaná atmosféra a pro mě velice zvláštní konec. Já bych ho asi udělala jinej. Když, už drama, tak pořádný, bez šance na přežití na vozíku. To je asi jediná výtka.

plakát

Král (2019) 

Netflix si střihl temné historické, komorní drama s působivou atmosférou a vizuálem. Timothée v roli Jinřicha V. naprosto dokonalej. Roste z něj velkej herec. A doufám, že bude mít šťastnou ruku při výběru rolí, jako doposud a nezabředne do hollyúdských sraček. Edgerton se nám pěkně nasyslil a v roli Jindřichova rádce a přítele, též skvělý a příjemně to chvílemi celé odlehčoval. Ovšem Pattizon je odpornej v reálu a tady z něj ten sliz přímo crčí. Nicméně, abych nebyla úplně zaujatá, zahrál toho hajzla dobře. Jsem spokojena, protože na historické temné drama jsem měla velkou chuť a dostalo se mi zadostiučinění měrou vrchovatou.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Pro mě zatím událost roku a možná ji letos, už ani nic nepřekoná. Film je dokonalý svým příběhem, který jednoznačně strhne. Od počátečního seznamování se spoustou technických informací, závodních okruzích, automobilkou Ford a Ferrari, až po hlavní hrdiny. Rozjíždí se to celkem pomalu, aby to pak vygradovalo do strhujícího finále. Marťan s Batmanem to pěkně rozjeli a jsou skvělá dvojka, kterou nelze jinak, než milovat. Batman je teda ještě o krok napřed. Milese si jednoznačně užil a dal do toho všechno. Vypadá sice, že strávil nucenou dovolenou v Somálsku, ale to vůbec nevadí. No a Josh Lucas si tady střihl pěknýho hajzla, který celou dobu pěkně zvedá tlakový ventily a pije člověku krev, jak hladovej upír. Ale to je právě to co ten příběh pěkně fajruje a dává tomu ty správný otáčky. Parádní kamera, luxusně nasnímané závody, hudba......Člověk má po skončení chuť skočit do té své plečky a pořádně ji prohnat nočním městem. Oskarové nominace, jsou zde samozřejmostí a Batman by si rozhodně zasloužil zlatého plešounka.

plakát

Na nože (2019) 

Povedená rozfrněná família i s příbuzenskou pakáží pouští žílou starému pánovi fakt stylově. Jakmile jim ovšem přiškrtí kohoutky, už se brousí nože. K tomu pečovatelka co špatně snáší lež a kdykoliv si na ni jen vzpomene, tak se jí navaluje a chce zvracet, takže vlastně blije celej film o sto šest, protože tady se pravda mluví jedině, když se někdo splete. A do toho se polehoučku vkrade 007 v mantlíčku, jak z Columba, co se tváří, jako Poirot Hercules a začne vyžírky dusit pěkně od podlahy. V polovině filmu vtrhne na scénu Captain America a všem s libým úsměvem oznámí, že si mají zkrátka nasrat. Rázem se hyenám u čtení závěti začne zvedat tlak, cholesterol i cukr. A pak,už to jede, jako po másle. Parádní kriminálka se skvělýma hláškama, černým humorem a vybroušenými dialogy. Tohle už se dneska netočí. A je dobře, že se tohle, tak povedlo a bude se pokračovat dál a doufám, že na stejné úrovni.

plakát

Národní třída (2019) 

Čermák toho nacionalistickýho strupa zahrál přesně. Opět pěkně ukázané společenské bahno s inteligentním, vyšperkovaným slovníkem a srdcem na tom správném místě v jistých chvílích. Teda, jak jde o ženskou v krizové situaci a je k tomu interes. To se pak podávají heroické výkony hodné kriminálu. Jirešová je fakt blbka, Neužil pěknej chlap, Langmajer si užije i štěk. A musím konstatovat, že piča zní mnohem líp, než píča. Osobně nic proti cajzlům.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Opět to mohla být celkem pecka, ale tady v Česku zoufale chybí dobrej scénárista, už hodně dlouho. Kazdopádně musím souhlasit se Spáčilkou, že tenhle film se usídlí ve stálém vánočním programu, protože tu atmosféru má. Musím vypíchnout hudební stránku, protože ty klasický pecky, co se linou celým filmem, jsem si užila asi nejvíc. A hned po tom osazenstvo hradu. Balzerová, Liška, Pechlát jednoznačně táhnou celej film a starají se o zábavu. Balzerová s vizáží umaštěné cuchty od plotny, co se prolívá ořechovkou non stop, svým charizma naprosto zastínila neduživou, seschlou Wilhelmku, pardon Dykovku. Vypadá to, že jí Vojtíšek dává pořádně zabrat. Liška si opět střihl dokonalého trotla v podobě těžkého hypochondra s tulení nemocí na jedničku. A Pechlát mi dost připomínal svou toporností Larče s Adamsovy famílíe. A nesmím zapomenout na náckovskej inventář hradu, to se fakt povedlo. Aristokratka určitě patří k tomu lepšímu, co se u nás vyplodí. Na odpady jsou tu jiní horký kandidáti, co zrovna nastupují do kina.

plakát

Případ Collini (2019) 

Elyas nám zraje, jako víno. A po spoustě bláznivých a velmi vtipných komedií, zažehl zřejmě novou éru vážnějších rolí a filmů. Po velmi povedeném Spolu to dáme, tu máme další vážné téma. Tentokrát z prostředí soudnictví a právního systému. Elyas v roli obhájce na sebe bere nelehký případ, který zasáhne jeho soukromí a blízké přátelé. Původně z banálního případu se vyloupne pěkně psychicky náročný oříšek. Skvělá ukázka právního slovíčkaření, kličkování a odhalování špatných zákonů s kterými se potýká asi každý systém. Drama nás zavede, až do druhé světové války a osvětlí tak jednání odsouzeného, kterého si zahrál legendární Franco Nero. Je tu sice spíše v pasivní nemluvící roli. O to víc je tu kladen důraz na jeho emoce, které prožívá při samotném procesu se spoustou traumatizujících vzpomínek. Pro mě jednoznačně výborné drama a vyvolená rasa opět ukazuje, že točit umí, jak komedie, tak dramata.

plakát

Rány (2019) 

Není nad to spáchat občas kulturní hřích. To ani jinak nejde. Když je to s oblíbeným hercem v hlavní roli, dá se přimhouřit oko. Je to teda výplach, to se musí nechat, ale i přes plytký hororový námět se to dá. Samozřejmě díky Armiemu, který to slušně táhne sám. Dívá se na něho fakt pěkně. Je to sice povrchní hodnocení, ale jak říkám občas je to potřeba.