Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Zmijovisko (2019) (seriál) 

Zmijovisko není zrovna moc sympatický název pro pěknou lokaci, krásnou přírodu a tak podobně. Klidem to tam moc neoplývá, jak záhy minisérie odhalí. Narazíte tam na podivný resort s podivnými majiteli. A musím říct, že ve Zmijovisku a přilehlém okolí se to hemží samými ujetými a divnými zmijáky a zmijačkami a ti přespolní co dojedou na dovolenou nezůstávají pozadu. Jeden nesympatyčtější ksicht, jak druhej. Nikdo mi nepřirostl k srdci, tak byli vyřízení. Obvzlášť hlavní hrdina, takovej arijskej, jalovej moula se svou anemickou bezkrevnou rodinkou s podivnými návyky. Jedině snad Robert s tou svou čokoládovou kráskou, mě oslovili. Místní boys ji v lese nazvali opičkou, když ji honili a řádně vystrašili. Korektnost Polákům nic neříká. Zvysoka na ni kálí, takže o to mě to víc bavilo. Celou sérií se táhne taková temná, zlověstná atmosféra a to je to co mě, tak chytlo a nepustilo. Neustále jsem očekávala, nějaké brutální vyvražďovačky, protože psychotiky se to tam jen hemžilo. Těch se nakonec dočkáme v posledním díle, který slušně vyvrcholí v takovou vztahovou apokalypsu s fatálními omyly a utajovanými zločiny. Takové finále jsem teda nečekala i když to končilo svatbou, tak bohužel drsně krvavou. Musím ještě vychválit kameru, ta byla opravdu precizní a Poláci zkrátka umí a stále mě mile překvapují.

plakát

Zraněná srdce (2019) 

Filmaři můžou být rádi, že válka byla a mají nevyčerpatelnou zásobu inspirací hlavně na melodramata, jak válečná, tak poválečná. Mě se to líbilo moc. Milostný trojúhelník na poválečném pozadí. Osudy lidí do jejíchž životů válka krutě zasáhla a poznamenala je na celý život. Výborné ústřední trio, líp nemohlo být vybráno. Civilní Jason Clarke, který v uniformě působil opravdově, jeho citlivý pohled k nepřátelům byl velmi sympatický, protože ne všichni byli zlí nácci, ale obyčejní lidé, kteří neměli na výběr. Osudová Keira, které kostýmní role tohoto typu sedí dokonale. A jako vždy charismatický Skarsgard se smutným pohledem se do této role též výborně hodil. Myslím, že role osudových mužů mu sedí mnohem více, než ty akční. Perfektně vykreslená atmosféra válkou zničeného Hamburku a utrpení jeho obyvatel. Krásná hudba a hlavně spousta českých jmen podílejících se na tomto komorním snímku. Není to film, který bude bourat kina, ale kdo má rád filmy vystavěné na hereckých výkonech, atmosféře a krásné hudbě bude určitě spokojen.

plakát

A co třeba Adolf? (2018) 

Copak Adolf, ten dokáže rozčeřit vody v jakékoliv situaci a tohle jméno zkrátka nemá na růžích ustláno. Velmi originální a vtipná konverzační přestřelka, která neuvěřitelně odsýpá a graduje. Začne nevinným žertíčkem a pěkně se rozjede ve spoustu obviňování, výčitek a vytahováním kostlivců ze skříní. Dojde i na pěstní konfrontaci a pánové ukazují svá ješitná, sebestředná ega ve velkém. Sabeth pak ve finálním strhujícím monologu všem přítomným egomanům udělí pěknej slovní klystýr, za kterej by se nemusel stydět ani Adolf. Ale jak jinak, než nic se nemění a pokračuje se v zaběhlé rutině. Skvělé herecké výkony v čele s Floriánem. Ten jeho sexy knírek, byl nanejvýš výmluvnej. A co třeba Adolf? Příkladná ukázka toho, že se dá z hovna uplíct hodně pevnej bič.

plakát

Agatha Christie: Zkouška neviny (2018) (seriál) 

Opět skvělé zpracování Agáty z rukou BBC. To nikdy nemůže dopadnout špatně. Oni tohle prostě umí. Tentokrát příběh oblékli do tísnivě hororového kabátku a opravdu mi chvílemi běhal mráz po zádech. Morbidní barák na samotě v lese, plnej adoptovanejch sprátků, kterým vládne bezcitná, panovačná macecha a kterou samozřejmě dětičky k smrti milují. Z koutku to celé pozoruje jalovej otčím, který má spadeno na afektovanou, po majetku prahnoucí pijavici-sekretářku a nemá problém ptáka strkat i do služebnictva, jak jinak než s následky. Je jasný, že nesnesitelná manželka, studená, jak psí čumák, musí jít od válu a použije se k tomu všech dostupných prostředků. Skvěle ujeté postavy, výborně zahrané, parádní atmosféra. Suchý, až morbidní humor. Hodně to připomíná Černoušky. Tohle já můžu, jen tak dál BBC, sem s další takovou adaptací.

plakát

Aquaman (2018) 

Jednou za čas si tyhle Hollyúdský kýče dám, abych nevyšla úplně z formy. Steroidní obojživelná obluda  Momoa v pohádkovém vizuálu. Jeho matka Kidmanka vypadá, jako vypreparovaná vosková figurína, přitom bývala docela pěkná ženská, než se zprasila ohavnýma plastikama. A ožralá a sfetovaná Amberka, která se s Deppem řezala navzájem a odnesl to samozřejmě on, tak ta tomu dala korunu. Potěšil mě aspoň Patrick s Willemem a samozřejmě úchvatná vizuální pastva pro oči.

plakát

Bez věcí nad věcí (2018) 

Němci zas ukázali, jak se točí dobrá komedie s poselstvím, pointou a s tím, že se člověk chtě nechtě musí zamyslet nad svým životem. Český filmový průmysl může akorát stát v koutku a čučet s otevřenou hubou a tiše závidět. Chlapci se toho nebojí a lítají nahatí ve sněhu a ukazují svá sošná tělíčka o sto šest. Takže holky si zpraví oko. Je to milý, vtipný a chvílema hodně dojemný a fakt k zamyšlení. Nastavené zrcadlo společnosti, která se zavalila nepotřebným harampádím a krámama, jen aby se mohla vytahovat na ostatní. Máme úplně všechno a kdo je víc? Hlavně že jsme furt nasraní, vystresování, zapomínáme žít a těšit se z maličkostí, které přináší život zdarma. Protože co, když si soused koupí další auto. A co ta koza ve třetím patře, má novou kabelku od Prady, už třetí. To snad není možný........ kde na to bere love, že by akce na netu? A tohle je náš smysl života. Možná by jsme si měli všichni projít stejnou zkouškou, jako Paul a Toni.

plakát

Bodyguard (2018) (seriál) 

No co k tomu dodat, BBC umí  natočit politický thriller parádně. Vychválit bych mohla vlastně všechno, bylo by to pořád dokola. Tady je hlavní to, že evropská politika ten Islám vlastně v Evropě chce, aby se za něj mohla schovávat a dělat sviňárny, je to tady pěkně vidět. Hezky to narafičit a pak pracky od toho. Zkorumpovaná policie, tajná služba, politici, organizovaný zločin a samozřejmě IS.  Tady ta zaburkovaná světice v bombičkové vestičce se v té nevinnosti přímo vyžívala a všechny si povodila, jak pejsky na vodítku.....Tomu teda říkám luxusní výjeb. Jinak nic nového pod sluncem, moc, peníze, všechno ovládat.....hlavně najít správné obětní beránky, mimochodem výbornej Madden, na které se to hodí a pak zlikvidovat a ututlat. Teď je k zamyšlení, jak dlouho to chce Evropa takhle vést. Francie to zřejmě vezme do vlastních rukou, protože toho mají akorát dost. Macron než by se k tomu postavil čelem, tak raděj zavolá Merkelce a domluví si víkendovou trojku s islámským extrémistou. Takže nakonec to budou muset vyřešit běžní lidi. Napínavé, velmi dobře zpracované a hlavně  bijící na poplach.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Malek se převtělil do Freddieho, nebo Freddie do Maleka, skvělý herecký koncert. Krásný hudební film, asi nejlepší co jsem zatím viděla. Když v kině burácí hudba Queenu a neuvěřitelný hlas Freddieho, člověku naskakuje husí kůže a chvílemi se derou slzy do očí. Silně emotivní a povznášející. Obrovská energie, která z kapely sršela na všechny strany. Musel to být zážitek vidět je na živo. Pamatuji si ten mega koncert Live Aid, viděla jsem ho, jako holka na Rakušákách. Queeni všechny zúčastněné převálcovali a jejich 20 minut bylo strhujících, jako by další den měl být konec světa. Dali do toho úpně vše a z pomalého úpadku se vrátili zpátky mezi Superstar. Singer to zvládl na jedničku s hvězdičkou. Takže doufám, že porota nebude slepá a ocení tento skvělý snímek ve více kategoriích. Doporučuji zajít do kina, je to pecka.

plakát

Čertí brko (2018) odpad!

Hnus fialovej. Pořád dokola. Nejsme schopni natočit slušnou pohádku, nevim kterej trotl do těch novejch pohádek pořád rve ty stupidní písničky a ještě stupidnejši výpravu a naprosto zoufalou atmosféru. Ani Ondra to nezachránil. Opět nula bodů.

plakát

Česko Slovensko má talent 7 (2018) (pořad) odpad!

Naprostý úpadek TV tvorby. Nic tupějšiho jsem snad neviděla a stačil mi jeden díl, který jsem náhodou viděla na návštěvě. Dala jsem to jen s lahví dobrého vína a už nikdy více. Kde ty šílený zjevy vyhrabali, to měla Kociánka sanitární den? Jinak to není možný.