Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak by dopadlo kultovních 24 hodin, kdyby autoři neměli koule a vyhodily se všechny cool momenty. Čímž ani omylem neříkám, že Bodyguard není fajn řemeslo s řadou napínavých momentů. Ale rozhodně nejde o nic, co by mě vystřelilo z bot (už proto, že se až příliš dlouho nic konkrétního neděje a pak se najednou musí v poslední epizodě dohnat všechny naplánované zvraty). Konec je ve své neochotě udělat byť jen jediný dramatický řez už vyloženě zbabělý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mega pozitivní ohlasy skutečně nelhaly. Bodyguard je opravdová lahůdka a prvotřídní zážitek, ve kterém až do samotného konce není jasné vůbec, ale vůbec nic. Tu podezříváte toho, tu tamtoho a i samotný hlavní hrdina je čím dál podivnější... Bodyguard je silný po všech stránkách. Herecky, scenáristicky i dějově je to absolutní špička. Každý díl je strhující od začátku do konce. Nejen jeden z nejlepších seriálových thrillerů, ale také minisérií vůbec. Absolutní vrchol současné britské televizní tvorby, který dokáže diváka překvapit v každém díle hned několikrát. Hromada konspirací, zvratů, nejasností a jedna špičková záležitost, která rozhodně stojí za pozornost. Po delší době jsem ČT vděčný, protože nebýt jí, nejspíš bych Bodyguarda míjel vesele dál. Sophie Rundle je nádherná ženská, ale to už je jen tak na okraj. 95%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodyguard to má skoro všechno. Idealní množství dílů, tedy délku celé série, načrtá dobrou optikou ožehavá témata současného terorismu, zkorumpovaných vládních složek, dvojitých agentů i poválečných traumat hlavního hrdiny, které ovlivňují jeho duševní zdraví. Tvůrci všechny tyto klíčové scenáristické puzzle kombinují mrštně dohromady tak, že vytváří skvělou koláž uvěřitelného, v rámci možností realistického politicko/špionského thrilleru/dramatu, která je rychlá, nepředvídatelná a dějově hutná. Oproti USA verzi Bodyguarda tahle působí jako když je na steroidech a to včetně lovestory. Dejte Maddenovi 007 ! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Bodyguard sa mi okamžite spájal s Kevinom Costnerom. Ale tu dostanete úplne iného bodyguarda. Na krátku chvíľu sa stretnete aj s romantickým pozadím jeho života, ale hlavná rovina je napínavá kriminálka. Richard Madden do svojej úlohy dobre pasuje a jeho postava je uveriteľná a profesionálna. V pozadí všetkého je "šachová partia" (figúrky dômyselne rozmiestnené v britskom parlamente, tajnej službe a polícii). Celých päť hodín ste v napätí, až si ohrýzate nechty. Pre mňa bol len záver trochu pritiahnutý za vlasy a mala som jediný krát problém uveriť. Možno to bol len subjektívny problém a s ostatnými, ktorým vyhovuje napätie vyšpikované až k nervovému zrúteniu, sa trošku nezhodneme. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat, BBC umí  natočit politický thriller parádně. Vychválit bych mohla vlastně všechno, bylo by to pořád dokola. Tady je hlavní to, že evropská politika ten Islám vlastně v Evropě chce, aby se za něj mohla schovávat a dělat sviňárny, je to tady pěkně vidět. Hezky to narafičit a pak pracky od toho. Zkorumpovaná policie, tajná služba, politici, organizovaný zločin a samozřejmě IS.  Tady ta zaburkovaná světice v bombičkové vestičce se v té nevinnosti přímo vyžívala a všechny si povodila, jak pejsky na vodítku.....Tomu teda říkám luxusní výjeb. Jinak nic nového pod sluncem, moc, peníze, všechno ovládat.....hlavně najít správné obětní beránky, mimochodem výbornej Madden, na které se to hodí a pak zlikvidovat a ututlat. Teď je k zamyšlení, jak dlouho to chce Evropa takhle vést. Francie to zřejmě vezme do vlastních rukou, protože toho mají akorát dost. Macron než by se k tomu postavil čelem, tak raděj zavolá Merkelce a domluví si víkendovou trojku s islámským extrémistou. Takže nakonec to budou muset vyřešit běžní lidi. Napínavé, velmi dobře zpracované a hlavně  bijící na poplach. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama