Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 7

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (142)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Zranené srdcia idú podľa šablóny a dostanú sa presne k potrebným bodom. Aby začala Rachael vôbec uvažovať o niečom inom ako stagnujúcom manželstve. Mužské postavy nie sú podceňované, čo je plus – správanie oboch je pochopiteľné. Ľahké to nemá ani Lubert klesajúci na spoločenskom rebríčku a najlepší je Jason Clarke ako Lewis, prekvapivý dobrák, neuveriteľný makač a predsa spoluvinný na smútku manželky. Máte mu držať palce alebo ho nechať ísť? Napokon je najviac prekvapivé len to, že až toľko prekvapení vás tu nečaká. Keď si po prvej tretine urobíte medzisúčet videných línií a načrtnete potenciálne smerovanie, tam sa film aj dostane. Akurát finálny akt prináša možno odlišné rozhodnutia ako by ste sprvoti tipovali. Za to má film malé plus, že nie je úplne predvídateľný – a s dobrou kamerou a hudbou sa nad priemer ľahko vyšvihne. Ale na ešte silnejší či nezabudnuteľný kúsok v žánri mu čosi chýba. A aj Keira Knightley mala v nedávnej Colette ešte lepší part ako tu. 60% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já se řadím do fronty, která chválou nešetří. A to jsem na škleb Keiry vysazená. Proběhl však jenom jednou, když vystoupila z vlaku a pak se už haltovala. A byla výborná. Stejně jako oba sympatičtí chlapíci. Psychologická dramatická romance, ve složitém historickém období, ve zdevastovaném městě, se zlomenými srdci všech hlavních představitelů a do toho všeho jeden nádherný velký dům... Film se bude více zamlouvat ženám, ale to neznamená, že nestojí za vidění. Výprava, kamera, kostýmy, scénář, v podstatě komorní, chvílemi až divadelní pojetí, vše se mi líbilo. Osobně příběh nevnímám jako červenou knihovnu, jelikož (pozor tématický spoiler) ústředním tématem je neštěstí manželského páru, který válka připravila o malé dítě. Takové tragédie mění nebo ničí vztahy... Mám za to, že se Kiera role nešťastné maminky bez dítěte, ( račte si povšimnout, že dítě bez rodiče je sirotek, ale rodič bez dítěte je buď stále rodič nebo nikdo, kdo by stál za slovní výraz), zkrátka své role se zhostila důstojně. Na mě osobně smutek ústřední dvojice i smutek ostatních postav dopad měl a jejich počínání mi připadá pochopitelné. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Rhidiana Brooka, který česky nevyšel. Ale buďme rádi alespoň za ten film a českou stopu v něm. Zatímco plakát láká na tuctové melodrama s Keirou Knightley (s naprosto příšerným českým názvem), výsledný film je důležitá zpráva o osudech lidí v poválečném Hamburku. Není to žádná nudná dějepisná přednáška, ale reálií je tam přesně tolik, aby drama získalo nevšední lidský rozměr. Sošný Alexander Skarsgård skvěle slouží ke katarzi vztahu manželského páru, který byl narušen jedné noci při bombardování Londýna. A díky sdílené bolesti přeživších z bombardování v Třetí říši je možné najít společnou řeč. Závěr The Aftermathu je možná méně epický, než by si směřování filmu zasloužilo, ale o to je lidštější. Za zvláštní pozornost stojí výprava a samozřejmě barrandovské kostýmy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aftermath chce strašne ťažiť z atmosféry povojnovej Európy a zničeného Nemecka, lebo dobre vie, že príbeh neprinesie nič nové. Ten plán im vyšiel. Obsadenie zvučných mien taktiež. Boli presní, bez nejakých zaváhaní. Len ten príbeh je obohratý, nezaujímavý. Už od začiatku je divákovi jasné, že sa niečo stane, lebo manželský vzťah je v troskách a naoko sa hrajú, že ni. Keď sa do toho zamieša pohľadný Nemec, hneď je ruka v rukáve. Badáme patrný prerod jednej z postáv, emóciu, ktorú do toho dá, mne to však nejak nestačilo. Pochopil som autorov, čo chceli povedať, ale pred nimi už to niekto spravil. A aj po nich. Kvitujem teda obsadenie, kulisy a dobový feeling. 3 z 5 ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Mínusem tohoto filmu bylo dost nepochopitelné jednání obou hlavních hrdinů - ji jsem ještě docela chápala (manžel pořád z domu, odcizenost, velká trhlina v jejich vztahu, kterou se nedařilo zacelit a pod.). Ale moc jsem nechápala architekta, který zdrcen smrtí své ženy a neustále konfrontován nadřazeným chováním vítězů v jeho vlastní zemi, městě, domě - najednou zahoří vášní k představitelce toho všeho.. Zbytek filmu byl celkem věrohodný, zvláště málo zdůrazněný ústřední motiv ztráty dítěte, který ustojí jen opravdu málokterý manželský pár. Trocha akce, nakonec happyend, ale především pečlivá výprava a lokace činí tento film koukatelným. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. února 2019 na filmovém festivalu v Glasgow. (Petr.Kocfeld)
  • Film se natáčel v České republice. Hlavní nádraží v Praze, nástupiště 1 představuje Gleis 6 Hamburg Hbf. Byly použity lokomotivy a vagony z ČD muzea v Lužné. Natáčelo se i v okolí trati 120 Rakovník - Praha. Točilo se také v Ústí nad Labem, na zámku ve Slapech a v areálu rozbouraného cukrovaru v Lenešicích u Loun. (Frontie)

Reklama

Reklama