Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (247)

plakát

Poslední souboj (2021) 

95% / Film na který jsem se dlouho těšil a mé natěšení přetrvalo až do konce. Poslední souboj může na první pohled vypadat jako obyčejné rytířské drama, kterých už bylo hodně, ovšem ve skutečnosti tak jen na první pohled vypadá. Pohled třech osob na jednu věc, ovšem rozdělenou jejich názory, city a vychováním, díky čemuž člověk může soucítit jak s rytířem bez větších znalostí a empatie, ale i s jeho vzdělanou ženou, která si ve vztahu připadá nedoceněná ale zároveň ví co je oddanost a nebojí se vystoupit mimo svou komfortní zónu, či s přítelem onoho již zmíněného rytíře, který může mít kteroukoli ale vycítí, že si žena jeho přítele zasluhuje někoho lepšího. Podle mě zde nejsou prakticky žádné problémy, jediným větším jsou jen občasné díry v ději, kdy by člověk znal rád více, (!!!SPOILER!!!) především mi je záhadou scéna kdy Jacques načape za závěsem Marguerite, která tam z nějakého důvodu stojí, ve filmu ovšem není řečeno proč. V rámci pozitiv bych rád pochválil hlavně herecké výkony, které byly excelentní a opravdu drželi film až do konce, na druhou stranu i scénář, kamera, hudba, kulisy a vše ostatní nezaostává a tvoří tento skvělý celek. Pokud máte rádi drama a nebo i rytíře tak vám tento film s klidem doporučím.

plakát

Eternals (2021) 

62% / Mírně nadprůměrný film, jenž předznamenal možný úpadek Marvelu.

plakát

Auta na cestách (2022) (seriál) 

50% / Zajímavě nezajímavé příhody Buráka a Bleska, ze kterých ovšem budete mít takový divný pocit, že jste přišli naprosto zbytečně o skoro dvě hodiny času. Na dlouhé večery se to možná hodí, zas tak zlé to není ale sterilita a nepříliš zajímavé příběhy to zabíjejí.

plakát

Ďáblova kořist (2022) 

64% / Obstojná podívaná, dobře natočená, sympatické charaktery.

plakát

Rychlá rota (2022) 

85% / Očekávání malá, výsledek velmi příjemný, hromada narážek, velké množství humoru, skvělá animace a za mě nejspíše i nejlepší animák roku. Avšak má to pár much, tou hlavní je celkové podání a i děj, který prostě dítěti nepustíte, páč prakticky nic nepochopí. Tudíž je zde cílovka pro tento film dost omezená, druhým problémem byla hlavní lidská protagonistka, která sice není zase tak špatná ale chvílemi tam prostě byla jako pěst na oko, další věcí byla pak určitá přeplácanost ale ta se dala i docela tolerovat. Za mě naprosto skvělý film, který si ještě určitě pustím.  Poznámka: Ugly Sonic je sakra dobrej nápad na to aby na pohled úplně zbytečnej charakter neskončil v záchodě minulosti.

plakát

Já jsem Groot (2022) (seriál) 

60% / Roztomilá a krátká blbost určená dětem a k menšímu možnému přiživení na charakteru, který sám o sobě moc hloubku nemá. De facto jde o krátké skeče v nichž se udá jedna věc a to je vše. Je to rozhodně vtipné, graficky povedené ale očekávaní byla příliš vysoká. Tyto očekávání alespoň z části vyplnila poslední epizoda, která je vlastně i to nejlepší, jenže stále to nebylo ono.  Doporučuji jako jednohubku během krátké pauzy s dětmi, k tomu je to opravdu fajn.

plakát

Sirotek: První oběť (2022) 

49% / Jednička byla docela dobrý horor plný nejistoty okolo dospělé/nedospělé Esther, nyní však přichází film o jejím původu, který se paradoxně jmenuje "First Kill", ačkoli hned na začátku je zmíněno, že Esther již zmrzačila či zabila jednu rodinu v Evropě, což tedy znamená, že o její první vraždu asi nepůjde když je naznačeno, že možná někoho zabila už předtím. Celkově je tento film dost nudný a špatný, ničím nevyniká, tedy skoro ničím, zvrat který se odehraje mezi nevlastní matkou, bratrem a Esther je opravdu dosti osvěžující, jenže spolu s hudbou a techinckou stránkou filmu jde o jediné větší plusy. Protože, jak jsem již zmiňoval, tak jinak jde o dost průměrný (někdy i podprůměrný) film, kde příběh je mimo jedné části extrémně předvídatelný a nudný. Každopádně rozhodně nedoporučuji, z kina jsem odcházel s mírným znechucením a na cokoliv dalšího spojeného s tímto již s jistotou nepůjdu, za ty peníze v tom smysl fakt nevidím.

plakát

Bullet Train (2022) 

87% / Jo, jo, a ještě jednou jo!!! Po delší době tu máme nějaký komediálně-akční nářez, který prostě nejede ve stejném vlaku co hromada jiných nudných a neslaných béček, tento si zajel do Japonska a rovnou si ukradl celý Shinkansen pro sebe aby se nemusel dělit, oh ano, to je ono. Ted ale vážně, je to již doba co jsem se v kině pořádně zasmál u něčeho, kde humor byl opravdu zamýšlen a nešlo jen o vedlejší následek nedostatků. Tento film má de facto vše co bych si kdy přál: vlaky, černý humor, absurdnost, Japonsko, Brad Pitta a černocha, který zdá se úplně nedospěl (a to je to nájemný vrah). Co bych k tomu tedy řekl, režie i scénář jsou z větší části vlastně perfektní, z části to ovšem kazí množství, délka a přechody u flashbacků, nejde o zásadní problém ale člověka to prostě trochu naštve, když u postavy, která žije 2 minuty je dále dvou minutový flashback, který vás donutí si danou postavu alespoň trochu oblíbit a soucítit s ní (což se u mě povedlo...), herecké výkony jsou skvělé stejně jako atmosféra celkové téma filmu, hudba a kamera jsou taktéž fajn a nemám co k nim dodat. Nicméně nějaký nedostatek se tu jistě ještě najde, z těch větších to bude CGI, což je snad jediná část filmu na které se očividně šetřilo, vzhledem k tomu, že vypadá jak z dnes již 7 let starého titulu BeamNG Drive, není to příliš uhlazené a chvílemi to vypadá i rozmazaně, ale stále se to dá. Celkově ovšem doporučuji, opravdu skvělá podívaná.

plakát

DC Liga supermazlíčků (2022) 

60% / Od tohoto animáku opravdu nebylo co čekat, proto nakonec i docela překvapil.  Celkově zápory tu jsou to ano, horší animace, dabing některých postav, nesouvislosti s obecnou kontinuitou postav DC (ne, že by to bylo nějak extra hrozné ale když slyšíte jednu a tu samou pohádku 3x jinak a furt stejně a na po čtvrté už to fakt je něco odlišného, tak vám prostě nedává smysl proč to měnili), chvílemi dost viditelná pol. korektnost a očividná inspirace filmem Megamysl, který sice byl zase inspirován komiksy supermana, ovšem samotný animák si něco vlastního vzal od tvůrců (například mazlíčka), který pokud se nepletu v předloze nebyl. Pokud ovšem vynecháme tyto maličkosti, tak zjistíme, že vlastně jde o docela pohodovou zábavu, která rozhodně zabaví cílovku a ve své podstatě nemá jak urazit, mate-li děti a nevíte co s nimi, tak jim můžete pustit toto, myslím, že neprohloupíte.