Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Příchozí

Příchozí (2016)

Jedno z nejpůsobivějších sci-fi děl za posledních pár let. Nečekejte žádnou akci, žádné vybuchující auta. Příběh má oproti většině dnešních hollywoodských sci-fi filmů velkou emocionální hloubku. Všechno podtrhuje ,,hudba", která je neméně zajímavá, jedná se totiž spíše o zvuky. Takové inteligentní sci-fi mám prostě rád.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Nejlepší sci-fi horor. Příběh a scénář je geniální, ale čím tento film opravu velmi vyniká je hutná atmosféra. Vetřelec je opravdu málo vidět a stejně je divák v napětí po celou dobu filmu. Výborně režírovaný film, kterým nám Scott ukazuje, že je jeden z nejlepších filmařů současnosti.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Film na mě hned zapůsobil svou atmosférou. Scénář je vyvážený a dobře napsaný. Samotný příběh o replikantech je velmi originální a nadčasový. Harrison Ford hraje skvěle, ale v tomto ohledu ho překonává Rutger Hauer, jehož koneční proslov je skvělý. A nesmím zapomenout na neméně výbornou hudbu Vangelise. Dle mého názoru nejlépe zfilmované dílo P. Dicka.

Četa

Četa (1986)

Surový pohled na válku ve Vietnamu očima vojáka. Peklo na zemi, kde si ti nejsilnější vytváří svá pravidla. Jelikož Stone sám ve Vietnamu byl, film je super-realistický až se nestačím divit co za svinstva se v té době děly a čím si musel člověk projít. Není to válka, ale boj o přežití. Jeden z nejlepších válečných filmů.

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

Tak jsme se dočkali, sequel k jednomu klasickému sci-fi je tady. A že to stálo za to. Film ještě více rozvíjí pozadí příběhu. Co musím opravdu vyzdvihnout je ATMOSFÉRA. Svět který Villeneuve vytvořil je úžasný, tak hustě vybudovanou atmosféru jsem u sci-fi neviděl hodně dlouho. Nechybí samozřejmě skvělý a více rozvitý příběh. Pomalejší tempo se mi velmi líbilo vzhledem k délce filmu. Skvělá hudba, skvělý Ryan a FANTASTICKY VIZUÁLNĚ ZPRACOVANÉ. Od filmu jsem očekával hodně, a Villeneuve to zase dokázal. Tleskám.