Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Přepadení v Pacifiku (1992) 

Mladý Seagal, moc střílení, žádný pupek a málo aikida. Dobří záporáci Tommy Lee Jones a Gary Busey.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Knihu jsem četl snad jenom jednu nebo dvě. Herní adaptaci Zaklínač 3 mám velmi rád, tudíž mi svět Zaklínače není cizí. Musím říci, že ze začátku jsem moc nadšený nebyl. Serálu jsem dal šanci a postupně jsem dokoukal všechny díly. Zjistil jsem, že mě Zaklínač baví. První 2 díly jsou slabší, ale postupně to člověka vtahuje víc a víc a další díly jsou již lepší. Mnoho lidí Zaklínače porovnává s GoT, čemuž bych se chtěl vyvarovat, protože oba seriály jsou velmi rozdílné. Samozřejmě nejdůležitější postavou je Geralt a toho Henry Cavill ztvárnil velmi dobře a celý seriál táhne. Anya Chalotra jako Yennefer mi vůbec neseděla, ale později jsem si zvykl a docela jsem v ní tu Yen viděl. Občas bylo málo Geralta a moc Yennefer (např. poslední díl). Freya Allan toho zatím moc neukázala. Někdo si stěžuje na triky a CGI, ale v tom já nevidím nějaký velký problém. Hudba se mi líbila a souboje s meči byly skvělé, je vidět, na filmu spolupracovat Furdík. Mně osobně nevadí, že zde byly 3 dějové linie a autoři diváka přímo nevedli za ručičku, vždyť pozorný divák si toho všimne. Naopak mi přijde zajímavé, že se autoři inspirovali Dunkirkem. Nelíbí se mi, že se v seriálu hojně vyskytují "politicky korektní" menšiny na úkor autentičnosti a předlohy. Jsem zvědavý, co se bude dít v další sérii, určitě má potenciál toho nabídnout mnohem víc.

plakát

Velvet Buzzsaw (2019) 

Zajímavá jednohubka, kterou stojí za to vidět. Film jednoznačně táhne Gyllenhaal a ostatní. Dobře stylizačně provedeno a zajímavá kritika společnosti skrz charaktery postav. Trošku mě mrzí, že mě film nedokázal úplně dějově vtáhnout.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Tak jsme se dočkali, sequel k jednomu klasickému sci-fi je tady. A že to stálo za to. Film ještě více rozvíjí pozadí příběhu. Co musím opravdu vyzdvihnout je ATMOSFÉRA. Svět který Villeneuve vytvořil je úžasný, tak hustě vybudovanou atmosféru jsem u sci-fi neviděl hodně dlouho. Nechybí samozřejmě skvělý a více rozvitý příběh. Pomalejší tempo se mi velmi líbilo vzhledem k délce filmu. Skvělá hudba, skvělý Ryan a FANTASTICKY VIZUÁLNĚ ZPRACOVANÉ. Od filmu jsem očekával hodně, a Villeneuve to zase dokázal. Tleskám.

plakát

Equalizer (2014) 

Černý John Wick.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Herecká krasojízda Williamse a De Nira podtržená dojemným a zajímavým příběhem. Film je uvolněný a již zmiňovaní herci povyšují prožitek na vyšší úroveň.

plakát

Vetřelec (1979) 

Nejlepší sci-fi horor. Příběh a scénář je geniální, ale čím tento film opravu velmi vyniká je hutná atmosféra. Vetřelec je opravdu málo vidět a stejně je divák v napětí po celou dobu filmu. Výborně režírovaný film, kterým nám Scott ukazuje, že je jeden z nejlepších filmařů současnosti.