Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Western
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (540)

plakát

Bláznův deník (1963) odpad!

Dlouho jsem neviděl film, který by mi tak strašně lezl na nervy, a celou dobu jsem čekal, ať už to proboha skončí. Vincenta Price sice miluju, ale tady jel jen tak na půl plynu.

plakát

Satanova sekta (1975) 

Film sponzorovaný satanskou církví a mafií v jednom, Ernest Borgnine s kozlí hlavou vypadá jako z té děsivé TV pohádky se Stanislavem Fišerem. Ale jen díky němu se na to dá dívat (dobře, i díky kameře Alexe Phillipse jr.), Shatner po dvaceti minutách zmizí z děje, Skerritt se objeví pozdě, Lupino hraje jen miniroli na začátku. Travoltu pak nelze poznat, celou dobu je v mizerné masce.

plakát

Colorado Charlie (1965) 

Další z raných spaghetti westernů, kde je hlavní hrdina natolik nezajímavý, že ho padouch naprosto přehrává. Silná inspirace Peckovým pistolníkem, kde se hrdina rovněž snaží skončit se starým životem pistolníka a okolnosti mu to nedovolují, Erika Blanc hraje jen malou roli salonní zpěvačky. Dá se, ale s někým lepším, než je Jacques Berthier, by to bylo lepší.

plakát

Le Due facce del dollaro (1967) 

Námět s vykradením vojenské pevnosti by nebyl špatný, ale scénář je tak nelogický a obsazení (s výjimkou Gérarda Hertera) tak špatné, že jsem u toho málem usnul. Jediná dobrá scéna je Herter v dostavníku asi po dvaceti minutách filmu. Zbytek nestojí za nic.

plakát

Zabiják gentleman (1967) 

Nicolaiova hudba pod vedením Morriconeho, Fajardo jako další mexický padouch a překvapivě vymydlený Steffen jsou zárukou, že i když nebudete nadšeni, nebudete se vyloženě nudit.

plakát

Uccidi Django... uccidi per primo!!! (1971) 

Obyčejná zlatokopecká báchorka, která je tak zmateně natočená a sestříhaná, že divák neustále kroutí hlavou. Anthony Steffen v tomto filmu nehraje.

plakát

Železný muž (1983) 

Plakát k tomuto filmu je tak super, že mu film nemůže dostát. Eastman se lví hlavou to jako jediný trochu zachraňuje, zatímco hlavní představitel Sam Pasco, v civilu gay porno model, pro kterého byl toto jediný film, je stejně špatný jako jeho paruka.

plakát

Un poker di pistole (1967) 

George Eastman prohraje s Georgem Hiltonem v kartách, tak jezdí v pískovně pořád dokola. Ryzí spaghetti westernový průměr.

plakát

Co my máme společného s revolucí? (1972) 

Čekal jsem ukřičenou nevtipnou řachandu s Gassmanem a Villaggiem, a dostal jsem regulérní třetí díl Corbucciho revoluční trilogie. Jasně, není tu Nero ani Palance, ale tématem je to hodně blízko. Tento film ze všech tří nejjasněji komedie, kde se mohou dít pěkné blázniviny, a hlavní postavy tu jsou dva lidi, kteří neumí ani vzít pistoli do ruky, jeden je kněz a druhý herec. Vlastně tak trochu Velký flám v mexické občanské válce. To ale neznamená, že by se tu místo střílení lidi prali a padouši směšně padali po šlupkách klackem do hlavy. Zejména v líčení krutosti mexické armády si tentokrát Corbucci vůbec nebere servítky a prezentuje nám hrůzovládu plnou poprav, masakrů, kolaborantství a bezcitnosti. Vláda nabízí peníze za usekané ruce povstalců, které nejhorší chamraď seká Indiánům.  Gassman sice přehrává, ale jeho postava je přehnaně teatrální herec, který je přesvědčen o své genialitě, Villaggio je naopak překvapivě velmi civilní, umírněný a tím se s Gassmanem skvěle doplňují. Vtipných scén i gagů je tu dost, a dost jsem se nasmál, aby mi za chvíli ztuhl úsměv na tváři při pohledu na další popravy za zvuků Verdiho oper nebo u až hororové scény, kdy se jednorucí Indiáni v maskách vyrazí pomstít. Škoda slabší Morriconeho hudby, ale jinak asi hlavně kvůli hlavním dvěma představitelům neprávem opomíjený film.

plakát

Zmrd v Benátkách (1982) 

Film samotný by byl tak za 3*. S dabingem Kafilérie Zawadské a Immanuela Lubrikanta ovšem zážitek na 5*. Takže výsledné hodnocení je jejich průměrem.