Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (671)

plakát

Navzdory smrti (2021) odpad!

Sledovat Bruce v jeho posledních dílech je někdy opravdu bolestivé. Jako například právě v Out of Death. Kromě hloupé zápletky, hnusného obrazu a stupidního chování postav tu nic dalšího není. Teda kromě hereckých výkonů všech zúčastněných, které by v pohodě přehrál běžný herec průměrného oblastního divadla. Naprostá ztráta času co si ničím nezasluhuje právo na existenci.

plakát

The Grand Tour - Jedna na cestu (2024) (epizoda) 

Asi nejlepší možný konec tria, které tu bylo prakticky celý můj život. Ať už se jednalo o návrat tam, kde v Botswaně před lety vše začalo, či jejich kamarádské hašteření, až po dojemné loučení na konci. Objektivně by si díl zasloužil klasické čtyři hvězdy, ale síla nostalgie je mocná a tak tedy s plným hodnocením sbohem přátelé.

plakát

Ochránce spravedlnosti (2016) 

Jestli jsem něco opravdu nečekal tak to, že ještě někdy uvidím nějaký novější film Seagala co bude fajn. Code of Honor mě ale přesvědčil, že ve filmovém světě je možné skutečně všechno. Výrazně asi pomohlo že tu má Steven jen vedlejší úlohu. Taky volba režiséra a zbytku obsazení byla dobrá. Hlavní ale bylo, že film působil jako běžný film. Myslím tím srozumitelný děj s na sebe navzájem navazujícími scénami. Hlavní pointu sice již po krátké chvíli prokouknete ale i tak můžu film bez větších problémů všem fanouškům Seagala doporučit.

plakát

Nezvaný host (2020) odpad!

Spatřit Bruce ve filmu od Sabanu a ne v nějakém od jeho klasických chlebodárců z EFO bylo minimálně zajímavé. Třeba tím, že tu Willis na plátně tráví vlastně docela dost času. Nebo tím , že v minulosti by do takové ultralevné variace na Vetřelce nešel. Samotný film nepůsobí úplně nejhůř a známé tváře z akčních béček/céček odvedou své. Pomyslnou jednu hvězdičku na kterou svou kvalitou film reálně cílil u mě ztratil v samotném závěru, kdy tvůrci nevěděli kdy a jak správně skončit. Tím se z toho stal jen natahovaný odpad.

plakát

Touha po vraždě (2020) 

Úplně jsem neočekával že i v roce 2020 budou vznikat filmy tak moc podobné těm céčkovým filmům, co v druhé půli devadesátých let točil Dudikoff, ale budiž. A že v něčem takovém hraje Bruce Willis je už vyloženě k pláči. Ale stalo se a na rozdíl od jeho jiné, taktéž pozdní tvorby jsem už neměl žádné očekávání, což dost pomohlo. To a taky větší množství střelby. Sice naprosto nedůvěryhodné a v hlavní roli se zahradníkem se Zoufalek, ale Bruce má i horší, nebo alespoň minimálně nezáživnější filmy.

plakát

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech (2014) 

Návrat vítězného týmu z prvního snímku i poutavý název ve mně vzbudil snad až příliš velké naděje. Ty pak bohužel nebyly naplněny. Hlavně tedy tím, že Kjóto neskončí v plamenech, a celý film je spíš taková příprava na třetí, finální díl. Oceňuji tedy snahu, ale už se moc těším na doufejme velkolepé finále.

plakát

Beetlejuice Beetlejuice (2024) 

Přiznávám se že bylo asi chybou jít na film bez znalosti originálu. I tak jsem si ale ztřeštěného ducha v podání Keatona dost užil. Ten zbytek už ale výrazněji zaostával. Ať už se jednalo o linku vykrádající Wednesday, či jen divnou Winonu Ryder, nebo snad velice jednoduchý scénář a příběh. Kromě Keatona bych pochválil i Dafoe, který si to taktéž celou dobu užívá. Jinak se ale jedná o film na který si ani necelých dvacet čtyři hodin po zhlédnutí již moc nevzpomínám.

plakát

Amnestie (2019) 

Jonáš Karásek je velice zajímavý režisér a jeho tvorba se rozhodně vyplatí sledovat. No bohužel Amnestie je tvůrčím šlápnutím vedle. Jistě, příběh Leopoldova je velice zajímavý, ale to jak nás příběh k očekávané vzpouře dovede je přinejmenším problematický. Za mě byl pak subjektivně i problém v hlavní herečce. Postava kterou hraje Natalia Germani je krajně nesympatická a bohužel to není jen tím jak je role napsaná. Zatím nejslabší Karáskuv film, který ale později vynahradil skvělým Invalidou.

plakát

Kravaťáci - Série 6 (2016) (série) 

Začátek šesté řady Suits byl překvapivě dobrý a vlastně celá série byla vysoce kvalitní. Až na Donnu. Větší zaměření se na ní v části druhé i její neustále arogantní chování, kdy chce pořád víc a víc mi dosti kazilo jinak dlouho očekávané finále. Opravdu se bojím, že i v další řadě bude tento charakter důvod mé nespokojenosti. Rád bych se mýlil.

plakát

Dlouhá noc přežití (2020) odpad!

Matt Eskandari se řízením osudu či zatemněním mysli producentů dostal k režii filmů Bruce Willise v době, kdy už natáčel jen pro peníze. Tato naprosto děsivá kombinace pak stvořila něco tak špatného, jako je Survive the Night. I když uznávám že Chad Michael Murray v hlavní roli nebyl vůbec hrozný, vše ostatní bylo. Od kamery, osvětlení až po scénář. Popravdě mě pro popis děje nenapadají žádná pozitivní slova. Sice se říká do třetice všeho dobrého, ale u dvojce Eskandari/Willis si dovolím už teď tvrdit, že to platit s jejich další tvorbou nebude.