Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (637)

plakát

Wilsonov (2015) 

Film Adéla ještě nevečeřela mám rád nejen já, ale i tvůrci Wilsonova. A i když si zasluhují pochvalu už jen za to, že něco podobného zkusily v dnešní době natočit, samotný výsledek už moc chválit nelze. Macháček, Dyk ani Pauhofová ani celá fiktivní zápletka, hlavně teda kvůli nezdařilému scénáři moc smíchu nepřinášejí. Jediný kdo vypadá že si celé natáčení i svou postavu užil, je Jan Kraus u kterého je škoda, že se ve filmech z posledních let neobjevuje častěji. I když jsem se svým hodnocením součástí asi obecnějšího názoru na film, pokud máte rádi filmy jako Adéla či Tajemství hradu v Karpatech, dejte Wilsonovu šanci a udělejte si vlastní názor. Třeba vás na rozdíl ode mě pobaví.

plakát

Sázka na teambuilding (2022) 

Ačkoliv Jedeme na teambuilding neřadím v hodnocení nějak zvlášť vysoko, jeho rumunský předobraz mu v mých očích pomohl ho trochu víc docenit. Velkou měrou je to samozřejmě tím že rumunský humor, i když se víceméně jedná o zcela totožné scény není tak vtipný, vtipně podány, jako ten náš. Rozhodně tedy není potřeba pokud se vám naše verze líbila, spatřit i originál. Dostanete to samé subjektivně jenom mnohém míň vtipné.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

D&D znám tak maximálně ze seriálu TBBT. Přesto jsem se po všeobecné chvále z loňského roku na film docela dost těšil. Jak už to tak bývá, má očekávání úplně nenaplnil. Abych byl zcela přesný, jedná se o dobrodružství , jaká se v dnešní době už moc netočí, casting se náramně povedl a za pár let bych si klidně dal pokračování. Slabou stránkou filmu je bohužel snaha vybalancovat humorné a dramatické scény. To se tvůrcům moc nepodařilo. Celkově humor až příliš často byl víc než cokoliv jiného jen trapný. Jako celek to byla pořád dobrá podívaná ale nějak zvlášť zapamatovatelný zážitek určitě ne.

plakát

Apostle (2018) 

Má očekávání po prvním a hlavně druhém Raidu byla až příliš vysoko. Vůbec mi nevadí že se Gareth Evans rozhodl vydat jinou cestou než doposud, ale jejím fanoušek jsem se nestal. Navzdory skvělému obsazení a působivé atmosféře odlehlého ostrova nám divákům totiž dává jen málo strašidelný, málo tajemný a hlavně díky dlouhé stopáži zbytečně se táhnoucí film, který to po stránce scénáře nemá šanci udržet pohromadě. Což u akčního výplachu v minulosti nevadilo, ale tady je to největší kámen úrazu, jakého se Evans bohužel dopustil. Celkově se tak jedná o klasickou netflixovku, co divákům pomůže zahnat volný čas, ale nic navíc nedodá.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Co filmu v mých očích dost pomohlo jsou ty stovky a stovky hodin, které jsem v dětští strávil při hraní Super Mario Bros. a Mario Kart na Nintendu DS. Příběh totiž není nějak zvlášť zajímavý, nebál bych se říct, že je dokonce zcela průměrný. Právě ono známé prostředí, postavy a zvuky ale z něj dělají něco, co stojí za zhlédnutí. Snad se tvůrci na děj příště víc zaměří, aby se dějem jednalo o nezaměnitelný animák a skvělou zábavu po všech stránkách.

plakát

Pro pár cenťáků navíc (1982) 

Filipínská legenda Weng Weng tu skáče a mlátí vše co mu přijde pod ruku. Bohužel to není moc zajímavé, natož vtipné. Jediné co v mých očích celý film zachránilo byla mexická hudba v pozadí akčních scén. Tím totiž tvůrci definitivně, dost možná neúmyslně, smetou všechnu vážnost ze stolu a lze na snímek nahlížet alespoň jako na levnou, chvílema snesitelnou kravinu.

plakát

Hranaři (2011) odpad!

Film o ruské a americké tajné službě, lobbingu a dalších jiných temných zákoutích nejen české politiky je nepřekvapivě naprostým odpadem. Opravdu otřesné herecké výkony a příběh vypadající jako slepenec náhodných novinových titulků natočený pod dohledem nezkušeného režiséra. Zasloužený propadák na který si dnes už snad málokdo vzpomene.

plakát

Fighter (2024) 

Fighter je po vzoru amerických a čínských komerčních propagandistických snímku tím správným indickým zástupcem. Již pomalu zvyklí na zdejší dlouhé stopáže jsem si příběh Pattyho plný akce, romance a patosu bez problému užil. Co se triků týče to ještě pořád není světová špička. I tak je ale poměr kvalita/cena víc než obdivuhodný. Jako exotická náhražka pro fanoušky Top Gunu rozhodně fajn záležitost.

plakát

Z lovce kořistí (2017) 

First Kill je až překvapivě dobrý film Haydena Christensena. Vlastně se jedná o první snímek mimo Star Wars kde ho vidím hrát a je docela škoda že není víc obsazovaný. Tady hraje starostlivého otce a nebýt ne úplně kvalitního scénáře, dal bych i třetí hvězdu. Možná by ale úplně stačilo nenajmout Bruce Willise a za ušetřené peníze investovat do trošku lepší akce. Na druhou stranu uznávám, že nebýt účasti Willise, film bych si sám od sebe nikdy nepustil. Celkově tedy silné dvě hvězdičky znuděné filmové legendě navzdory.

plakát

Malé byty (2012) odpad!

Jonas Akerlund je docela zajímavý režisér. A tady se mu podařilo navzdory slabšímu scénáři sehnat plejádu uhasínajících hvězd. A pak taky člověka s kterým bude spolupracovat i v budoucnu a já ho opravdu hodně nemám rád, Matta Lucase. Zde bohužel hraje hlavního hrdinu který je krajně nesympatický a odsouzení hodný. Pořád nechápu jak se mi to podařilo dokoukat celé, ale rozhodně si to už znova nikdy nepustím.