Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (624)

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Po téměř 30 letech, při 2. projekci, zvedám na maximum. Tak nějak jsem celou dobu mysle, že je to Ripley a pak jsem přece jenom v té době nebyl tak sečtělý, vzdělaný a vůbec, abych si vychutnal vědomostní přestřelky mezi Williams/Damon. A vůbec jsem o životě ještě věděl hovno a tak doporučuji se podívat v 50+.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Poslední facka (2024) (epizoda) 

Baví mě to, je to dobrý. V poslední době mě dostal Petr Uhlík alias Hojer, též Mám v piči Dědku v Adikts, nemluvě o divadelní činnosti v ztvárnění díla Martina Magora Jirouse. Hodně to tento herec táhne s výborným Lněničkou, Isteníkem, ale i Neužilem. Dobová výprava taky dobrá. Jinak si pamatuji jako mladík co se vykládalo po městě. Běželi vcelku podložené fámy o arabském studentovi. Pamatuji si ten hon po diskotékách na Arabi, kteří hojně ve městě studovali a dokonce jsem jednu noc strávil v zadržovačce. Teď se mi to úplně vybavilo a je to o to zajímavější se dozvědět, sice zkreslené, ale detailnější informace. Byla to sestřenice spolužáka a zároveň neteř matčiny kolegyně

plakát

Radim Vizváry: Sólo (2018) (divadelní záznam) 

p. Vizváryho jsem poprvé objevil nedávno v pořadu Z pádů kde byl naprosto nepochopen ať již nechutí vystoupit, ironií sebepropagace, nevhodnou ukázkou tvorby či čím. Z youtube staženo! Nicméně jsem se začal zajímat a v archívu ivysílání ČT objevit tento poklad.

plakát

Moonage Daydream (2022) 

Tak to je kvalitní práce, kterou si užijí, jen doma, na kvalitních přístrojích, fanoušci či hledači těch spousty pop odkazů, vtípků. Co střih, to důkaz jak Bowie tvoří a ještě bude tvořit kulturní dějiny...

plakát

Let the Right One In - What's Done in the Dark (2022) (epizoda) 

spoiler alert: Závěrečné záběry Radiohead  - Airbag, super, lepší by bylo Karma Police, ale to neodpovídalo expresivnosti scény a musel by být reinkarnován otec

plakát

The Playlist (2022) (seriál) 

Jako herecky a filmařsky nic moc, ale kdo hudbu miluje, kdo hudbu konzumuje, studuje, kdysi i vypaluje, stahuje a sbírá je to k nezaplacení.. První den na Počátku byly dvě ruce aby tleskaly do změněného stavu vědomí. To však zdálo se být málo nebo možná moc a tak si lidé vyrobili buben a píšťalu. Druhý den bylo trochu prázdno, Jan Tleskač unavený, a tak jsme stvořili hudební záznam. Třetí den pro všechny začalo vysílat rádio Luxembourg 208m/1440kHz, ale málo. Čtvrtý den byla sobota a začaly hudební burzy. Pátého dne to vše začalo být finančně neúnosné a tak se po keramice, Pompejích, Sodomě, Římu, vypalují i Romky. Šestý den se odpočívalo, vznikl internet a MP3. Toho využili piráti a připluli do zátoky, rozmnožujte se torrentuálně! Sedmý den spočívá v tom,  že jsme pohlédli na svět a pochválili se, že se to dílo povedlo. K tomu nám vybírej skladby Spotify.

plakát

Bod varu (2021) 

V tomto tématu Absolutní!

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Tak viděl až po 30 letech a nelitoval... Pravdivé prostředí rekreačních táborů, Bob Radek Říha, nedoceněná hudba Zikkurat a píseň "opilí andělé leželi v kaluži", kterou jsem nenašel kdo je autor.

plakát

Oběť (2019) (seriál) 

Po čertu dobré v té záplavě sraček. Tak, že mi ani nevadilo vidět utrpění druhých. Hoď kamenem kdo nejsi obětí a nemanipuluješ druhými..