Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Tanec v srdci (1992) 

Miluju Luhrmanovy filmy a myslela jsem, že po jeho romantickém Triu mne opravdu nic nepřekvapí, ale naopak Tanec v srdci, tedy jeho prvotina, mně dostal, převálcoval. Je to ten tip filmu, po jehož schlédnutí se Vám tlačí slzy do očí a nepotřebujete vubec nic říkat... Opravdu užasný, má vše co má správny film mít, když jste romantická duše jako já. Navíc má úžasnou hudbu a herci byli taky skvělí, ikdyž neznámí.Děj je předvídatelný ale Luhrmann i z obyčejného tuctového filmu umí udělat po svém opravdu užasné dílo. Tleskám a zařazuji tento film k mým oblíbeným-Teď už miluji Všechny Luhrmannovky bez vyjímky :)

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Moc nevím jak hodnotit, protože jsem stále dojatá (knížku jsem dočetla cca před měsícem a na film jsem se dodívala před pár minutama) s hlavními hrdiny jsem prožívala naplno každičký okamžik.Myslím, že uvažování Willa pochopí jen tak těžce postížený člověk jako je on sám.Fascinovalo mně jak se oba vlivem druhého změnili. Pro mně neskutečný doják s velkou pointou a výzvou, že máme prostě žít! Užívat si každý okamžik života dokuď jsme zdraví a plní síly.

plakát

Divočina (2014) 

Ještě dlouho po schlédnutí filmu, jsem byla ponořená v ději, který mně doslova pohltil a nedal mi spát. Hluboce se skláním před odvahou Cheryl se na tu dlouhatánskou cestu vubec vydat, a hlavně ji dokončit. Na kolik strasti a útrap musela cestou narazit ale také její naléz obrovské vlný sebepoznání a další lepší životní cesty je skoro neuvěřitelné. Nejvíce mě ale mrazí z toho, že autorka scenáře a stejnojmenné knihy Pacific Crest Trail Cheryl Strayedová tuto hřebenovku cca 1770km obravdu prošla.Ješte dlouho v uších mi bude znít píseň od Simon & Garfunkel : El Condor Pasa a nejraději bych také alspoň na chvíli opustila můj dosavadní život, popadla batoh a sama se svými myšlenkami prostě jen šla v dál...

plakát

Brooklyn (2015) 

Velmi příjemný snímek z padesátych let minulého století, o tom jak vesničanka z Irska dostatne příležitost odstěhovat se za velkou louži do Ameriky.Příběh je velmi lehce a nenuceně plynoucí, dojímá mne svou atmosférou a dějem jak se z obyčejné plaché dívky stane nádherná a sebevědomá žena. Film je velmi dojemný, plný lásky, přátelství, smíchu ale také plný slz, stezku a loučení. Scenérie ve kterych je film točen jsou nádherné a také je krásná móda která se v těch letech nosila :) .

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Myslím, že pro Baze Luhrmanna, byla tato předloha šitá na míru. Tento film uchytil dokonale a po svém jak to umí jen on. Překrásná podívaná, místy šílená kvůli propojení moderní hudby s dějěm který se píše od roku 1922. Určitě nejlepší filmové zpracování. Vtáhne Vás silný příběh, skvělá atmosféra, hudba, prostředí a brilantní herecké výkony, především Leo Dicaprio se pro tuto roli určitě narodil, nezaostává ovšem ani Carey Mulligan a Tobey Maguire.

plakát

Ovečka Shaun (2007) (seriál) 

Neuvěřitelně vtipný seriál pro malé i velké. Krásný animačně zpracovaný, plný stále nových neotřelých příběhů a nápadů. Dokáže pobavit a rozesmát celou rodinu. Tvůrci seriálu ukazáli obyčejnou ovci v uplně jiném, novém, nápaditém, chytrém a šíleně vtipném světle.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Na první pohled se zdá, že je děj tohoto filmu lehce předvídaltelný a bude mít jasný konec, ale vubec tomu tak není. Je plný překvapení a dějových zvratů. Je krásné sledovat jak láska dvou nemocných hlavních hrdinů formuje a mění jejich životní příběhy a sny. Je moc pěkně a s lehkostí zahraný i když na tak těžké a vážné téma. Obdivuji hlavní hrdiny, kteří museli ve velmi mladém věku dospět a dát vzájemné lásce vše, kvůli nepřízni osudu v boji s nemocí a vědomosti, že jejich život může každým dnem vyhasnout..

plakát

Fantom opery (2004) 

Knižní předloha se mi moc líbila, a tak jse se rozhodla zhlédnout i filmové zpracování. Muzikál, odehrávající se Pařížské opeře je překrásně natočen, je pompézní, velkolepý, má úžasnou hudbu, skvělé herecké i taneční výkony. Je záhadný, strašidelný i romantický. Co si více přát? Nevím proč je tento muzikál tak opomíjený, věřím, že toto podle mně nejlepší zpracování mu vrátí zašlou slávu a dovede k obrazovkám i mladou a moderní generaci diváků.

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Film o dvou opravdu silných a dojemných životních příbězích které se vzájemně propojují. Dostalo mně jak muže ovlivnit lásku současnou vzpomínání a povídání na lásce minulé. Zážitek s filmu umocní skvěle hrající herci, sexy fešák Scott Eastwood, kráska Britt Robertson a v neposlední řadě také skvělý nestarnoucí Alan Alda. Doporučuji všem romantickým duším, které mají rady Sparkovské filmy, pro mně je zatím nejlepším filmem z jeho knižních předloh.