Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (271)

plakát

18 je jen začátek (2012) (pořad) odpad!

Je to až neuvěřitelné, jak tato šaráda otravovala člověku život. Někomu očividně schází soudnost. Standartní výplod naší milované televize Nova.

plakát

Den zrady (2011) 

Slušné politické drama mapující pozadí prezidentských voleb. Solidní tečka Ryana Goslinga za skvělým rokem 2011. Obdivuhodné, jak vylétl nahoru. Budu se těšit na každý jeho nový film. Clooney vypadá rovněž dobře. Tomu prostě sedne každá "kravaťácká" role. Nemluvě o tom, že z něj dozrává také kvalitní režisér. Přesně nějak takhle si představuju špinavé zákulisí politických bojů.

plakát

Děti moje (2011) 

Trochu přeceňovaný film, řekl bych. Nebýt zde Clooneyho, tak by o něj nikdo nejpíš ani nezakopl. To on dělá z Descandensts něco navíc. On a jeho starší dcera v podání Shailene Woodley. A nezmiňuju ji jenom proto, že vypadá dobře v plavkách, líbilo se mi i jak svoji postavu zahrála. První polovina byla určitě koukatelnější než druhá. Konec se mi zdál dost natahovaný. Havajské prostředí ale nádherné, hned bych se tam jel podívat. Děti moje jsou průměrným dramatem o rodinné krizi, kterých se natočila spousta.

plakát

Green Lantern (2011) 

Tak tohle byl jednoznačně jeden z trapasů roku. Slušné digitální triky, tradičně sympatický Ryan Reynolds, ale to je bohužel vše. Tak dementnímu scénáři přiklepnout 200 milionů dolarů, tomu říkám odvaha. A ty peníze jsem mimochodem ve filmu vůbec neviděl. Mou pozornost si udržely jen scény z vesmíru, kterých bylo bohužel málo. Zbytek byl neskutečný paskvil. Po nadupaných trailerech na mě samotný film působí spíše jako nepovedený žert.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Atmosféra Studené války, doby věčného strachu a podezírání, na mě přímo dýchala. Přesto mě toto hvězdně obsazené špionážní drama zdaleka neoslovilo tolik, jak jsem očekával. Stylizace do 70. let téměř dokonalá, dvouhodinová pavučina dialogů mě však neskonale nudila. Hodně náročný film. Dlouho jsem si tolik u filmu nenamáhal mozkové závity. Co se týče Garyho Oldmana, zde vytvořil jednu ze svých nejpozoruhodnějších rolí. Myslím si, že taková věc je asi potřeba vidět víckrát. U mě prozatím průměrná záležitost.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Další z mnoha zbytečných blockbusterů, od něhož se tolik čekalo. Jako by to ani nenatočil Favreau, ale někdo jiný. Trailery možná ukazovaly, že se žánry westernu a sci-fi dají kombinovat, film samotný už však nikoliv. Naprosto tam chybí to komediální odlehčení, ale to je zbytečné zmiňovat. Craig s Fordem mi nevadili a na Olivii Wilde se dívalo dobře. Lituju však Rockwella, že hrál tak dementní postavu. Nelogičností je ve filmu, jak máku, a závěr plný klišé také výsledný dojem nevylepšil. Celkem slabota.

plakát

Lidice (2011) 

Nerad to přiznávám, ale Lidice trochu kýčovité opravdu jsou. A je to škoda, protože emotivnější příběh budete v našich dějinách hledat jen těžko. Čekal jsem rozhodně více od scénáře Zdeňka Mahlera, kterého jinak uznávám. Pro mě je to film bez emocí, s několika historickými nepřesnostmi, na naše poměry však ještě pořád slušný snímek. Nabízí se srovnání s Herzovým Habrmannovým mlýnem, který je o třídu lepším filmem než tolik dopředu opěvované Lidice.

plakát

Moneyball (2011) 

Příběh o podceňovaném týmu, který to dotáhl daleko, se mi zamlouvá. Jisté podobnosti vidím s anglickým Prokletým klubem, tedy až na ty hrátky se statistikami. Je zajímavé sledovat sportovní dění z pozice sportovního manažera a skautů. Brad Pitt to zahrál dobře a i díky němu to je místy zábavný film. Určitě jedna z jeho nejlepších rolí. Škoda jen posledních patnácti minut. Přišlo mi, že filmu docházel dech a trochu se to celé zbytečně natahovalo. Rozhodně jsem však Moneyball neviděl naposledy.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Pro Finchera je to látka jako dělaná. Jeho rukopis je znatelný po celou dobu filmu. Jen to však nezaručuje, že by měl překonat originální evropskou verzi. Snadná odhadnutelnost děje, menší dávka napětí, méně syrovější atmosféra. Upřímně, čekal jsem to spíše naopak. Chybělo mi zde i jen nepatrné naznačení Lisbethiny minulosti, jako tomu bylo u evropské verze. Mezi pozitiva bych naopak zařadil Craiga s Plummerem a naprosto dokonalou hudbu se střihem. Celkově mám trochu smíšené pocity. Severští filmaři ale nasadili laťku hodně vysoko.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Ocelová pěst je vlastně takovou pohádkou pro malé kluky jednadvacátého století. Zábavný mix čtvrtého Rockyho a Do útoku, u kterého jsem se nenudil ani chvíli. Délka 127 minut? Vůbec mi to tak nepřipadalo. Pro Jackmana role jak vyšitá, komediální talent on rozhodně v sobě má. Boxerské finále robotů jsem si vážně užíval. Já těm dnešním capartům tohle závidim. Vzniknout takový film před 15 lety, tak se na něj v tu dobu dívám od rána do večera. Opravdu milé překvapení. Jen toho hip hopu tam mohlo být méně, ale čert to vem.