Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Sunshine (2007) 

Možná je to jen můj laický názor, ale tato trikově bombastická a přitom depresivní a ke konci i poměrně nápaditá sci-fi patří mezi horních 15 filmů roku 2007. Sled originálních druhů úmrtí možných ve vesmíru byl opravdu parádní, konstrukce příběhu mi asi od půlky začala připomínat originální Perníkovou chaloupku bratří Grimmů. Tak jako rodiče, kteří sami umírali hlady, museli své děti zahubit v lese, muselo se i na palubě losovat o tom, kdo zemře, aby ostatní mohli žít. Včetně zlé ježibaby alias zmagořilého a opravdu nechutného kapitána Ikara 1. Hezký, Boyle!

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Nejsou to nejlepší Cimrmani ovšem jsou naprosto klasičtí a když to srovnám s výletem na Kokořín... a jen tak mimochodem: kolegové, nebrečte, na DVD už to je.

plakát

Iluzionista (2006) 

Ačkoliv alespoň ten Norton má na lepší výkon, Iluzionista je zajímavý a napínavý film, který nijak neurazí. Dobře zvládnutá je přinejmenším kamera a má to velmi příjemnou c.k. atmosféru. Kdo uvidí, neomdlí, ale ani se nepoblije.

plakát

King Kong (2005) 

Není to ani v nejmenším nejlepší Jacksoův film ani nejlepší film o Kongovi, ale je z něj cítit úcta k originálu, bezvadná atmosféra "golden years" a Andy Serkis je asi jeden z mála herců na světě, kteří dovedou zahrát tak bezvadně opici.

plakát

Skřítek (2005) 

Veselá groteska s výbornou hudbou MIG21, ačkoliv ke konci už trochu rozvláčná. Vynikající herci, zvláště Holubová jako matka, zajímavé triky a až na některé zbytečné scény bezva film.

plakát

Zlá minuta (2005) (TV film) 

Nechci hanit klasika české seriálové detektivky Dušana Kleina, ale mým osobním názorem je, že se Zlá minuta povedla více než Muž a stín už proto, že opouští klasické retro kudrlinky a nostalgické in, ex i fox teriéry a zaměřuje se více na detektivní zápletku. A atmosféra tu je, ne že ne.

plakát

Hon na lidožravého krokodýla (2004) (TV film) 

Oceňuji to, co je na dokumentu důležité - atraktivní téma a poutavé záběry se stylisticky neúplně dokonalým, ale výstižným a dobře podbarvujícím komentářem.

plakát

Drž hubu! (2003) 

"Není to cvok, je to jen neuvěřitelný blbec. Měli by dělat útulky i pro blbce, ale uvědomujete si, jak by musely být ty budovy velké???" Ti dva umí!

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Sonda do života námořníků za napoleonských válek, působivé bitvy a mariňácké slasti i strasti ne v seriálu, ale ve dvouhodinovém filmu? No, proč ne...