Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (706)

plakát

Rousek (2010) (studentský film) 

Když se neurodí ve scénáři, tak je pak veškerá snaha marná. A rozpačitost výsledku o to víc do očí bijící.

plakát

Ztracené město (2008) (TV film) 

Celou dobu to nebylo nic moc. Ale posledních 20 minut to úplně zabilo...

plakát

Pomsta živých smolařů (2004) 

Teenage komedie a ke všemu z Německa - to je dostatečný důvod pro rozhodnutí obcházet tento snímek velikým obloukem. Ale helemese - v dané kategorii to zase až tak špatně nedopadlo - neotřelé a místy i vtipné. Holt, mezi slepými jednooký králem.

plakát

Lásky jedné plavovlásky (1965) 

Nemohu si pomoci - ale patrně nejlepší Forman. Dokonalost dialogů, u kterých až zapomenete, že koukáte na film a připadá vám, že nahlížíte někomu do domácnosti (a to pěkně trapné), nemá v českých filmových vodách obdobu. Minimalisticky geniální formou znázornění trapna ad absurdum.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jasný příklad toho, že když je dobrý scénář, je způli vyhráno. No a když se to dotáhne skvělou výpravou a přesvědčivými herci - je z toho zjevení desetiletí.

plakát

Karcoolka (2005) 

Uboze nezajímavé. Jediným světlým momentem byl pokus o variaci na Agathu Christie a její vypravěčský postup v románu "5 malých prasátek". Ale to je asi tak vše. Vůbec jsem se nebavil a vlastně ani nevím, za co tu 1* dávám.

plakát

Slaměný vdovec (1955) 

Existuje vůbec nějaká klasičtější, kultovnější, nesmrtelnější a stále fungující filmová scéna, jak ona větráková???

plakát

Sloní muž (1980) 

Na Lynche nezvykle "normální" film, jehož nejsilnější stránkou je námět a vlastně vyznění celé problematiky. Ano, je to humanistické, je to plné emocí, ale popravdě víc v jádru věci samé než díky filmovému ztvárnění.