Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (706)

plakát

Duch (1990) 

Poslední paprsky končících typických 80tek. Dnes to však již moc nefunguje.

plakát

Irčan (2019) 

Nezlobte se - jakkoli mám gangstersjý žánr rád, tohle byla (i vzhledem ke své stopáži) koncentrovaná nuda. Zlatý "Kmotr"! A propos: omlazení herců na mě moc nefungovalo - až jsem si říkal, k čemu ta nostalgie, měli nasadit nové tváře. Klasikové (byť omlazení) se můžou sice snažit, ale věk (vzhledem k postoji a pohybům tělesné konstrukce) se ošálit nedá. Takže vlastně před 30 lety by to byla událost roku, nyní jen trapně opožděná reminiscence...

plakát

Vlastníci (2019) 

Taaak suprově jsem si to užíval, až přišla poslední čtvrtina a ta to celé pohřbila - jako kdyby těsně před závěrem vyměnili scénáristu a ten to totálně dokopal. Škoda přeškoda.

plakát

Utøya, 22. července (2018) 

Velice sugestivně natočené, akorát že hl. postava se celou dobu chovala úplně iracionálně a celý film mě příšerně sr*la.

plakát

Parazit (2019) 

No... Jak to říct. Samo o sobe v nejlepším slova smyslu mírně nadprůměrný film. Řemeslně skvělý, ale jinak ve srovnání s jinými top snímky světové kinematografie nic světoborné. Popravdě se divím, čím si Parazit tak získal americkou akademii, protože - když ho spatříte, tak jako dobrý, pokud ho neuvidíte, dá se skvěle žít i bez něj.

plakát

Joker (2019) 

Vysoce přeceňovaný film, v němž stojí za zmínku pouze výkon Phoenixe, ale jinak dosti nuda. Žádný dramatický oblouk, žádný přerod v blázna pod vlivem událostí (zde Arthur prostě bláznem je od začátku). Asi jsem po těch chvalozpěvech čekal malinko více, takto však za mě zklamání.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Nebýt závěru, který to táhne aspoň o tu jednu * výš (ovšem také jen díky tomu, že najednou (a poprvé!) máte pocit, že se tvůrci tímto filmem něco snažili říci). Jinak slabá 1*.