Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (765)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Poslednú dobu ma moc tie sólove filmy nebavili (Captain Marvel, Black Panther, Ant-Man and Wasp) a to ani Spider-Man, tam to ťahal zaňho Iron Man a Michael Keaton. No a musím povedať, že som celkom milo prekvapený, tým čo som videl. Aj tu je kopec postav, ktoré ťahajú film spolu s pavúčim mužom. Hlavne zaujímavý Mysterio a Nick Fury. No tento krát ma aj Tom Holland bavil viac zo všetkých filmoch kde sa ukázal. Aj keď príbeh nieje extra zaujímavý a vlastne sa tam iba cestuje po Europe ani mi to moc nevadilo, pretože postavy to dosť ťahali. Opäť nechýbajú spajdyho kamoši zo školy, či sympaťák Happy. Všetci tu máju celkom dobre a predovšetkým vtipné scény, ktoré moc nenudia a netlačia na pílu. Navyše to celkom dobre plynie, na to že ma film vyše dvoch hodín, tempo je rýchle, akciu striedajú vtipne momenty a zas naopak, čiže sa furt niečo deje a moc nudy nehrozí. Potešilo aj dobre napojenie na Avengers: Endgame, ale aj výborná hudba od Giacchina. P.S: potitulkové scény sú dve a v jednej sa objaví aj JK simmons s Raimiho Spidermana. Obľúbený soundtrack: Far From Home Suite Home. 85% - 4* ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

První Spider-Man mě bavil, i když jsem na něj nedávno koukal podruhé. Tom Holland je super, Michael Keaton si v něm vystřihl zajímavého zloducha a celé to příjemně odsýpalo. V Daleko od domova už to ale trošku drhne. Holland se pořád snaží a na akci se dobře kouká, celé to ovšem dohromady působí jaksi bezvýznamně. Ať už za to může dost odfláklý záporák s podivnou motivací a vystupováním zloducha z bondovky, přestřelená délka, nebo fakt, že tu hodně prostoru dostávají Parkerovi spolužáci a ti zrovna dvakrát zajímaví nejsou. No a je to taky přehnaně dlouhé. Je tu akce, je tu humor, je tu nějaké to napětí nebo romantika (v té je Spidey paradoxně nejsilnější), ale není tu nic vyloženě výjimečného, dech beroucího nebo extra zajímavého. Druhá Spideyho sólovka působí často unaveně a vyčpěle. Jako kdyby to byl pátý film, kdy už tvůrci moc nevědí, co dál, a tak pošlou hrdinu do Evropy. Pořád je to fajn, jen se tu těžko hledá nějaké „wow.“ Holland je však sympaťák, Zendaya jako trhlá středoškolská femme fatale taky a hořící liberecká radnice mi jako patriotovi udělala radost. Na druhou stranu podruhé si to asi jen tak nepustím. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejen výborné pokračování příběhu Spider-Mana (a Petera Parkera... a Noční opice), ale také výborné rozvinutí celého Marvel světa, který po Endgame prodělal opravdu zajímavé změny, z nichž může scénář těžit - a také těží. Snad jen záporák mohl být lepší (Vulture v minulém filmu nasadil laťku velmi vysoko), ale promakané a nápadité skvělé scény s iluzemi jsou dost solidní kompenzace té předvídatelnosti. Líbí se mi, jak se ze Spider-Mana teprve stává ten opravdový Spider-Man (akorát strýčka Bena mu dělá někdo jiný, že ano) a jak Peter Parker nezapomíná na to, že má být také Peterem Parkerem. Tom Holland je v té roli senzační a Zendaya ještě lepší než minule. Komedie, akce, překvapení, všechno tu je. Režie bezproblémová, hudba Michaela Giacchina opět za sto bodů (i když s motivem Avengers si chvílemi hraje tak, že zní skoro jako Pán prstenů)... Kdyby měla Praha nouzi o turisty, mohla by se na ně začít chystat. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Far from Home má jednu velkou vadu: kostrbatě přepíná mezi středoškolskou komedií a superhrdinským dramatem. První půlka je tak docela utrpení a ani různé fórky nezachrání fakt, že se mlátí prázdná sláma. Od zvratu v polovině už nám Watts servíruje klasický blockbuster se všemi atrakcemi. Gyllenhaal je super, Holland taktéž, ale ten vtip a šmrnc z Homecoming je pryč. Docela výrazná sekvence v Praze potěšila. [Přesná stopáž: 129 min] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Středoškolská romantika v kulisách eurotripu a její prolínání s odskakováním si k superhrdinským questům pěkně funguje, ale fackování se s digi pajduláky v evropských městech až na pár efektních zpomalovaček nudí. A záporák taky mohl být zajímavější. Každopádně spokojenost, škoda, že k pražské části nezahrál Michal David, když k cestě do Itálie hrál Tozzi. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Brad Davis (Remy Hii) byl v komiksu hvězdný quarterback amerického fotbalového týmu na Empire State University. Původně se jednalo o vysokého blonďáka, který si dělal zálusk na Mary Jane (Zendaya), v době kdy se rozešla Peterem Parkerem (Tom Holland). (3T)
  • Během útoku v Benátkách je vidět, jak Petera (Tom Holland) voda tlačí na zábradlí. O chvíli později, když jde Peter proti vodnímu živlu, má oblečení úplně suché a vlasy trochu vlhké. (ČSFD)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama