Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Aaah, to jsem potřeboval. Konečně poctivý sci-fi seriál se vším, co k takovému seriálu patří, skvělý casting, zajímavé postavy a dobrý příběh. A že seriál kopíruje prvky jiných filmů, to je podle mne jen dobře. Napadá mne analogie s koktejlem, samotné složky koktejlu jsou možná samostatně výraznější, ale pokud je smícháte ve vhodném poměru ( a především víte, jaké složky máte použít ), vznikne něco nového a zajímavějšího. To že některé scény připomínají jiné seriály je spíše pocta "starému dobrému sci-fi" něž "sprostou vykrádačkou" .

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Mám pocit, že jsem sledoval jiný seriál. O tomto seriálu jsem totiž četl samé superlativy, jako vysoká sledovanost, vysoké hodnocení atd. ale mně seriál připadě prostě tak nějak ... nevýrazný. Postavy jsou neuvěřitelně ploché, děj nudný dokonce i akční scény jsou jako z nějakého seriálu z 80-tých let, seriál prostě nemá absolutně nic, čím by mne zaujal.

plakát

Muži v bílém (1998) (TV film) odpad!

Tohle jsem nebyl schopen dokoukat ani rychloposuvem.

plakát

Herkules v New Yorku (1970) odpad!

Jsou filmy, které jsou tak špatné, až jsou dobré, tenhle k nim ale rozhodně nepatří.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Nejdůležtejším faktorem u tohoto seriálu je to, že je výrazně jiný než Stargate SG-1 a Stargate Atlantis. Dalo by se říct, že s původní koncepcí Stagate nemá už mnoho společného, ale to je , alespoň dle mého názoru dobře. Veškeré další série SG-1 a Atlantis byly pouze variací na předchozí téma a začaly být tím pádem hodně nudné, až trapné, takže bylo potřeba přinést výraznou změnu, což SGU udělala naprosto dokonale. V tomto seriálu není prakticky nic tak, jak jsme byli zvyklí, žádný "hláškující klaďas" , žádný sympatický antihrdina atd. Většina postav ve skutečnosti nemá vyhraněnou osobnost a v podstatě není nikdo vyloženě kladný a nikdo vyloženě záporný, k tomu ještě přidejte "flashbacky" a vývoj současných vztahů a bude jasné, že tento seriál se ubírá úplně jiným směrem. Dalším důležitým a možná vůbec nejdůležitejším faktorem je celková atmosféra, která je hodně temná a to nejen "náladově" ale i viziulně a především pak úžasný hudební doprovod. Pokud by někdo začal sledovat seriál s tím, že s bude jednat o "volné pokračování" SG-1 nebo Atlantis, nejpíš by si řekl "co to sakra má být" , pokud ale bude chtít vidět solidní temný sci-fi seriál je SGU to pravé pro něj.

plakát

Zabijáci lesbických upírek (2009) 

Film s takovým jménem, který přitom naní ani porno ani erotický "rádoby horor" prostě nemůže být myšlen vážně, navíc pokud se jedná o film britský. Už jen samotný začátek filmu, parodující "komixové" střihy z akčních filmů musí něco napovědět. Když pak dva hlavní hrdinové, kteří jsou vlastně spíš naprostí troubové, "náhodou" potkají čtyři studentky, které jsou "náhodou" všechny sexy a "náhodou" představují klasické typy postav: chytrá, drsňačka, superkočka a zahraniční studentka, musí být každému jasné, že tento film nebere vážně ani sám sebe. Pokud chcete vidět horor, plný akčních scén a odhalených ňader, podívejte se na jakýkoliv slasher z poslední doby, pokud ale chcete vidět parodii na horory "Made in England" je toto to pravé ořechové.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Nemám moc rád romantické filmy, kde je už od začátku jasné, kdo s kým nakonec skončí a celý děj je prostě jen vata a konec samotný je tak přeslazený až to není hezké. Tento film je ale jiný. Za prvé je zde nekolik příběhů najednou, z nichž se pak většina protne na konci filmu a za druhé je to především ta úžasná optimistická atmosféra, která se táhne celým filmem. Člověk prostě čeká, kdy se co pokazí, kdy se kdo ztrapní, kdo sezraní, ale ono se prostě nic takového nestanene a vše vychází podle přepokladů. Vše je prostě tak úžasně naivní, že to člověka nemůže nedojmout až k slzám.

plakát

Transformers (2007) 

Dámy a pánové, takhle má vypadat akční sci-fi. Úžasné po vizuální stráncé, úžasné po hudební stránce, sympatičtí herci, kteří ale nevypadají jako reklama na šťastnou americkou rodinku a odlehčený děj, který se nijak nepokouší moralizovat . Když se chci podívat na akční film, očekávám prostě akci a nechci se zabývat logikou, morálkou a nebo nějakým poselstvím, prostě odložím mozek a užívám si.