Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (715)

plakát

Tron (1982) 

Správná béčková ujetost, jenž na hrozbu ze strany techniky jde z trošku jiného úhlu než Terminátor :-) Je to vtipné, má to nápad a hodně se tam bojuje s frisbee. Mě to ke štěstí stačí.

plakát

Gosford Park (2001) 

Zajímavé nahlédnutí do britské historie, kde je striktně oddělen život smetánky a jejich služebnictva. Na detektivku trochu zvláštní stavba děje, už jen proto, že vražda se odehraje až asi v polovině snímku... Ale tady jde hlavně o brilantní zachycení dobové atmosféry a jejích neduhů.

plakát

Box (2009) 

Kelly to zase zvoral. Zpočátku tíživé, s atmosférou jako řemen... Postupně příliš přepálené, zavánějící trapnou béčkovostí.

plakát

Tajuplný vlak (1989) 

Opět zajímavý spletenec tří navzájem propojených povídek. Vlak si jede svým klidným tempíčkem, ale rozhodně nenudí. Pobaví jak v povídce první, kde sledujeme typický post-moderní vztah dvou milenců, jenž by se dal nejlépe shrnout slovy apatie a odcizení. Ve druhé části sledujeme dívku, jenž si svou bezmeznou dobrotou koleduje o malér. Ale pozor, poslední část je zkrátka nejlepší. Putování tří ztroskotanců a jejich opilecké etůdy spolehlivě vykouzlí nejeden úsměv. A to ani nemluvím o veselých vsuvkách, v nichž vystupují hoteliér a jeho poslíček...

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Jednou větou? Jde o klasickou nezávislou a inteligentní komedii made in USA.

plakát

Zrcadlo (1975) 

Zatím nejhorší Tarkovskij. Sled více či méně působivých obrazů, avšak bez nějaké pevné dějové linie. Snové útržky paměti, vzpomínky, jenž se prolínají do sebe... Ale zároveň divákův zmatek, neschopnost film nějak pevně uchopit. Podivně nekonzistentní avšak znepokojivý film.

plakát

Profesionální manželka (2010) 

Sice ne příliš vtipná, za to sympaticky chytrá komedie. Plno odkazů na dnešní politicko-kulturně-společenskou dobu. Emancipace, snaž až feminismus, kapitalismus versus socialismus... A to vše velmi hravou a odlehčenou formou. A přeměna hlavní hrdinky z uťápnuté puťky v úspěšnou a nezávislou ženou je geniální. Ozon se vrací do první ligy.

plakát

Van Diemen's Land (2009) 

Tak té kontroverze zde zase tolik není. Když má dojít na nějakou tu tučnou zabijačku, kamera decentně poodjede ze záběru nebo ho rovnou utne. Děj je sice prostý, ale tak nějak působivý, hlavně co se atmosféry týče. Potemnělé obrazy, pomalé záběry, parta chlapíků, která nemá co ztratit se zoufale snaží bojovat s přírodou a i samy se sebou. Ono celkově je prostředí věnováno mnohem více prostoru než samotným hrdinům, jejich postavy jsou jen lehce načrtnuté. I tak jde ale o celkem zajímavý film.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Od Gondryho jsem tedy čekal více. Slabé, rozkolísané a hodně nesoudružné. Vtipných momentků také málo. Celé mi to připadalo spíše jako jedna velká improvizace bez scénáře, který by vše držel pohromadě. Poslední půl hodinka film sice trochu zachraňuje, ale i to je zkrátka málo.

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

Já se bavil parádně. Chytrý, cynický humor, nadhled a zajímavě budovaný příběh plný osudovosti. Škoda, že filmu v druhé půli lehce dochází dech a ani zakončení není z nejlepších.