Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Hodně mrazivý film. Konečně měl někdo odvahu, ukázat mateřství taky z jiné než růžově pozitivní stránky. A Tilda je naprosto úžasná.

plakát

Poslední pevnost (2001) 

Se zatnutými zuby jsem vydržel až do konce, ačkoli bylo od začátku jasné, jak se bude děj vyvíjet. Dlouho jsem neviděl film tak prošpikovaný a přeplněný americkým vlasteneckým patosem, ze kterého se mi dělalo až nepěkně nehezky. Když k tomu přidám pár nelogičností a nic moc herecké výkony, tak je to jasná slabota.

plakát

Na druhé straně (2007) 

Natočené je to pěkně, ale trochu moc překombinované. Náhoda střídá náhodu a mě to pak přestalo bavit.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Woody si splnil sen a natočil film ve městě, které zbožňuje. Já jsem si splnil sen, že jsem se dožil této jeho zhmotněné představy. Ano, Woody už má evidentně nejlepší léta za sebou, nicméně i z tohohle filmu je stále patrná jeho poetika. A to je přesně to, co na něm miluju. Takže jen tak dál. Na další film se už moc těším.

plakát

Zvuk hluku (2010) 

Výborný nápad, skvěle jsem se bavil. I když oproti původnímu krátkometrážnímu Music for One Apartment and Six Drummers to chvilkama ztrácí šťávu, je to pořád lepší než leckteré jiné "hudební" filmy.

plakát

Kukuřičné děti (1984) 

Sice mi pár let trvalo překonat nepříjemný pocit při přecházení polí (nejen kukuřičných), ale jinak je to v celku blbost ;)

plakát

Faktor strachu (2001) (pořad) 

Spíše než o překonávání strachu je to podle mě o překonávání odporu. Kousání do mrtvých myší a kravských očních bulv je na mě trochu moc.

plakát

Maximální extrém (2000) (pořad) 

Nevím, zda i komentář je převzatý z amerického originálu, mně ovšem moc vtipný nepřijde.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Sice je to výborně odvedená řemeslná práce, na jakou jsme od pana Scorseseho zvyklí, ale přece jen jsem čekal něco víc. Rozuzlení bylo od začátku předvídatelné, takových filmů už tu pár bylo. Nehledě na to, že stopáž přes dvě hodiny u filmu, který vás až tolik nechytne, se zdá nekonečná.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Už jsem pana Hřebejka málem odepsal, ale tímto filmem opět vzbudil mou pozornost. Hutný a silný příběh z minulosti, tentokrát bez komediálního a komického nadhledu. Výborná Daniela Kolářová a až mrazivě přesvědčivý Ladislav Chudík. Snad jen pan Kratochvíl mě jako herec vůbec nepřesvědčil.