Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Pohádka

Poslední recenze (11)

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Nedokázala jsem si nějak smysluplně uspořádat myšlenky po tomto dílu. Pár řeší pro mě velice těžký problém ve svém již dlouhém vztahu. Přimělo mě to zamyslet se nad vlastním stále ještě budoucím životě. Jak nahlížet na život? Která je ta správná cesta směřující ke spokojenému bytí na tomto světě? V obou postavách jsem našla kousky sebe, tak možná i proto se nemohu naklonit k jedné ze stran. V průběhu filmu stav kolísal, to ano, nakonec jsem došla k tomu, že někteří lidé se k sobě zkrátka asi nehodí. Neměla bych usilovat o vztah, ve kterém není znát jakýmkoli způsobem reciproční chování, o vztah, ve kterém toto nepociťuji. Zároveň bych před touto možnou skutečností v již založeném vztahu neměla zavírat dveře - čistě hypoteticky. Cítím ze svých myšlenek a slov jistý pesimismus, myslím, že mám štěstí, když jsem schopná relativně hluboce prožívat emoce a zároveň se také někdy zamyslet nad skutečností, kterou prožívám - z obou či vícera pohledů přítomných osob - od jiné strany. Tolik jsem nezamýšlela přemítat. Film jsem zhltla jedním dechem, i když poněkud „delším“. Hodnotím po prvotním zhlédnutí 5 hvězdičkami.

plakát

Citrus (2018) (seriál) 

Co bych nejvíce chtěla vyzdvihnout je nádherné zobrazení reakcí hlavních postav na každičký vjem, a to hlavně ve vzájemné interakci. Pokud si charaktery během prvních dílů oblíbíte, můžete sledovat a užívat si jejich přirozené upřímné pochody. Vždycky mě v takovém případě dojme, jak vnímavé, ale i citlivé duše to dokážou být. Podobné pocity a dojmy někdy mohou probíhat více pod povrchem, ale jsem přesvědčena o jejich existenci, a tím pádem reálnosti vztahů v tomto seriálu. Dějové zápletky nebyly špatné ani nesmyslné a vždy následovalo obecně příznivé zakončení. Mám ráda podobné příběhy a romance, které jsou napínavé až do konce. Animace je osobně jedna z nejhezčích, které u anime znám. Zkoukla jsem to na jeden nádech, i se zpětným přetočením některých scén kvůli vysoké působivosti, takže za mě 5.

plakát

Professor Marston & the Wonder Women (2017) 

Původně jsem si film pustila kvůli romantické složce. Hledala jsem příjemné postavy a nějaké to kouzlo mezi nimi. To jsem ještě netušila, že zde půjde o trojici a přestože se mi již ze začátku myšlenka profesora Marstona zdála zajímavá, tak trochu jsem se chystala snímek ukončit. Neudělala jsem to, za což jsem opravdu ráda, protože postupem času jsme mohli sledovat i praktické ukázky jeho teorie, např. v podobě Wonder Woman. Až v druhé polovině jsem hlouběji pochopila, co DISCem myslí a právě později mě jeho úvaha docela nadchla. Ani celkový vývoj postav nebyl nudný nebo otravný. Líbila se mi ta otevřená mysl Marstona, hrdost Elizabeth i přirozeně emocionální stránka Olive.

Poslední hodnocení (377)

Elvis (2022)

12.11.2023

Přežít (1993)

12.11.2023

Střídavka (2022)

25.08.2023

Smečka (2020)

25.08.2023

Líbáš jako ďábel (2012)

25.08.2023

Občanský průkaz (2010)

17.08.2023

Teroristka (2019)

17.08.2023

Pánský klub (2022)

16.08.2023

Za vším hledej ženu (2022)

16.08.2023

Reklama