Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (104)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Tváře vody jsem tentokrát neměl námitek k sexuálním praktikám hlavních hrdinů, jelikož do nich nezatahovali obojživelníky ani jiná zvířátka, a tak jsem mohl být po celou dobu na jejich straně ve snaze žít ve společnosti ovládané maloměšťáctvím a pochybnými křesťanskými principy. Film samotný měl skvělou retro atmosféru, dozvěděl jsem se mnoho zajímavého o zrodu Wonder Woman, jen mám velké obavy o ženy, které zažívají pocity vzrušení u Padesáti odstínů čehokoli, protože by u tohoto snímku mohly dosáhnout svého poločasu rozpadu. Každopádně jsem se dobře bavil, takže hodnotím za 4*+. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal som sa tomuto filmu jak čert kríža, lebo som si myslel, že je to nejaká C-čkovina, čo sa išla zviesť na vlne WW. Nebolo tomu našťastie tak. Film je o serióznom vzniku WW. Paradoxne, snímok je viac zaujímavejší, sexi, erotický a lepšie zahratý ako celá WW. Je zaujímavé sledovať, čo, kto a ako to celé vzniklo. Po tomto filme už nikdy nebudete na WW pozerať rovnakými očami ako doteraz. 4 z 5 ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a jej príbehy ma nebavili, ale tento film áno. Novátorský a neobyčajný komiksový príbeh musel vzniknúť v neobyčajnej hlave a mať neobyčajnú predlohu. Jedna by na predlohu superhrdinky nestačil, tak mal profesor dve. Milujúce (sa), dominantné, submisívne, v posteli aj v živote. Film je tak niekedy trochu šteklivý, niekedy trochu viac a v prudérnej Amerike tej doby sa nečudujem problémom z toho vyplývajúcim. Oplatí sa pozerať až do záverečných titulkov, kde sa objavia fotky skutočných ľudí a tie už nie sú tak hot, ako vo filme a preto treba oceniť aj filmársku licenciu, ktorá nám skutočnosť podáva v oveľa pútavejšej forme. –––– Jste normální? A co je normální? –––– My tři se nemůžeme milovat! V tomhle světě a v těchhle životech na lásce nazáleží. –––– Říkám ti se vším porozuměním: Tohle ti nikdo nemůže vydat. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že byť to o vzťahu dvoch chlapov a ženy, tak sa mi to tak nepáči, nebude to pre mňa vo svojom čare také odzbrojujúce, nepomôže tomu, ako prvotriedne je to napísané a natočené (who the fuck is Angela Robinson?), netlieskam tomu za oslavu netradičných vzťahov a rodín, zakázaných lások a slobodných myslí. Oslavu (dôležité!), ktorá si je vedomá druhých strán mincí, tienistejších zákutí a limitov v nás samých. Ale v danej chvíli na to kašle... a oslavuje! To všetko by som rovnako do nebies vychválil, avšak piatu hviezdu nepridal. No a? Som heterosexuálny chlap. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama