Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film dávala kedysi Markíza v nedeľnej večernej sekcii "Skutočný príbeh". Väčšinou sa jednalo o televízne, častokrát rodinné neškodné filmy. Takže Alive ma dosť zaskočil. Filmy, odohrávajúce sa v zasnežených horách majú body naviac už za tú atmosféru, tu máme k tomu ešte niečo "navyše". Dúfam, že sa niečo podobné nestane s dnešným uruguayským futbalovým týmom, keby niekto zjedol Diega Forlana, bola by to škoda. VIDENÉ ZNOVA 11/2019: Len škoda tých náboženskýh kecov, ale zase v ich situácii sa človek ani nemôže čudovať. Hodnotenie nebudem znižovať, aj keď by tri hviezdy úplne stačili, predsa len spomienky na prvé pozretie vyvolávajú stále nostalgiu. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak do takové situace by se asi nechtěl dostat žádný člověk - když navíc k tomu víte, že je snímek inspirován pravdou - zamrazí vás v zádech. Dle toho, co jsem četl, film docela věrně popisuje tuto událost. Ti lidé tam v horách prožili asi neskutečně krušné chvíle, ve kterých se museli řídit pravidly přírody a zároveň museli bojovat s tím, aby si zachovali lidskou tvář nestala se z nich zvěř.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Četl jsem autobiografickou knihu Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů od Nanda Parrada. Viděl jsem samozřejmě i tento film. Ten je zpracován velmi věrně a velmi dobře. Příběh sám je natolik drastický, že ,,natočit to blbě'' skoro nejde. Celým filmem se nese ta filozofická otázka, zda je legální a ospravedlnitelné pro vlastní přežití udělat cokoliv - tedy i požít lidského maso. Pro věřící pak má tato úvaha ještě další rozměr. Ale být tam, co by člověk dělal? Byl by mladý, chtěl by žít a měl by si lehnout vedle těl svých mrtvých druhů, vyčerpaný, hladový zmrznout s čistým morálním kreditem? Nebo by měl udělat to co je pro každou živou bytost hnacím motorem - přežit? Díky některým, kteří vzali toto těžké rozhodnutí na sebe se část teamu podaří zachránit. Je nutno zdůraznit, že se zde kvůli získávání potravy nezabíjelo jako při jiných dochovaných incidentech (např. při útěcích trestanců v Austrálii do buší), ale byli pojídáni ti co zahynuli při pádu letadla... * * * * ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film podle skutečné události. Když jsem to viděla poprvé, nemohla jsem se odpoutat. Je strašlivé ve filmu pozorovat den za dnem a čekat, jestli přežijí. Ještě horší ale je, že to všechno se doopravdy stalo. Myslím, že je dobře, že byl film natočen. Pro všechny, co tam byli, to muselo být něco strašného. Film je natočen velice dobře, vžijete se do účastníků neštěstí a prožíváte to s nima. Skoro žádné herce z tohoto filmu neznám, ale hráli to dost dobře. Doporučuju. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama