Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Joker (2019) 

Na film jsem se moc těšila. Joaquin Phienix v roli Jokera je totiž sázka na jistotu, no ne? Upřímně snímek ještě o mnoho předčil má očekávání. Tento Joker se dělí o první místo společně s Heathem Ledgerem, ačkoli jsou oba ztvárněni jiným způsobem. Tento Joker je o poznání temnější, depresivnější a daleko více psycho, než Joker Ledgerův. Odcházela jsem šokovaná, okouzlená a naprosto spokojená s výsledkem.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Jak nějak nevím...Mně to přišlo jako dobrý film, to bezesporu. Určitě oceňuji zajímavé téma a to konkrétně, že technologie nám nemusí být vždy ku prospěchu. Snímek ve mě vyvolával až úzkostlivý pocit a naději v to, že k tomuto snad nikdy nedojde. Nejhorší je to, že k tomu v brzké době opravdu dojít může. Nebo už jsem paranoidní? Film měl fajn herecké obsazení, rozumějte Emmu Watson mám moc ráda a Toma Hankse jakbysmet. Měl skvělou myšlenku, i když děj dosti předvídatelný. Lituju, že jsem se na něj nepodívala v originále protože dabing byl naprostá trága. Dávám filmu 3*, protože podle mě poukazuje na velmi aktuální téma a nutí člověka přemýšlet i po skončení závěrečných titulků a není na něm vyloženě nic co by mi vadilo, ale mohlo to být prostě zpracované trošku lépe.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Sejdeme se u večeře, dáme si telefony na stůl a když někomu přijde zpráva, bez okolků se stává veřejnou pro všechny. Italský snímek Naprostí cizinci pojednává, o velmi zajímavém, ale také o velmi ošemetném tématu a to konkrétně o tom, co všechno může ukrývat náš telefon. Ve filmu ho popisují jako takovou osobní černou skříňku a podle mě na tom něco opravdu je. Zprvu jsem se dívala na film dost skepticky, protože se mi představa, že se budu skoro dvě hodiny dívat na lidi co jen večeří zdála poměrně nezajímavá. Opak je ale pravdou. Film plynul svižně, nebyly v něm žádné nudné pasáže a působil realisticky. Hodně se mi líbilo, že nešlo o pouhé aférky, jak jsem od filmu očekávala, ale šlo i o daleko složitější a palčivější témata, která jsou ve společnosti tabu. Právem dávám 4* a doporučení se na snímek podívat.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Nadupaná, stylová a temná atmosféra, která potěší všechny milovníky fantasy. Zas okecám hudbu, ale ta byla prostě parádní. Hodně moderní, ale byl to správný krok. Hodně mi připomínala Zimmera. Nicméně, i střih a výběr herců...prostě pecka! Film byl akční od začátku do konce a já jsem jen vždycky netrpělivě čekala, co se stane v příští scéně. Doporučuju všemi deseti, konečně po dlouhé době snímek, co mě dostal. Jediné co mi vrtalo hlavou bylo, kam sakra Artuš chodí k holiči, že má na tu dobu tak ultramoderní účes. Stejně tak jako David Beckham, který si tam střihnul jednoho z vojáků.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

You're like Mary Poppins! Zase bylo hodně akce, zachraňovaly se galaxie a sršelo to vtipem. :) Přišlo mi ale, že v tomhle snímku se tvůrci nesnažili překonat sami sebe, ale sázeli na jistotu, čili tancujícího Groota a na velkou sadu hlášek. Rozhodně to nebyl špatný krok, nic nepokazili, ale zas jsem od toho čekala víc. Asi jako když jsem se po jedničce Avengers těšila jak malá na dvojku. Je to to samé s tím rozdílem, že Strážci byli přece jen trochu víc kýčovití. :D Nicméně, film stojí za vidění právě už jen kvůli výše zmíněným hláškám, roztomilému Grootovi nebo nepřetržitě gebícímu se Draxovi. :) Byl to dobře strávený čas a z kina jsem odcházela spokojená a pobavená, jen si prostě myslím, že jednička byla o fous lepši. :)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Jsem dojata a mile překvapena. :) Film/muzikál splnil má očekávání a já odcházím z kina naprosto spokojená. Překrásná hudba, která vás dokázala vtáhnout do příběhu, jen mi teda místy vadilo, že titulky se značně lišily od originálního textu. Emma mě nezklamala a dokázala, že dokáže důvěryhodně ztvárnit i jinou postavu, než je Hermiona. :) Kdo se mi ale líbil nejvíc byl Luke Evans alias Gaston. Ten byl prostě s tou prdelkou na bradě dokonalej. :D Zahrál super hajzlíka, na jehož smrt bylo přímo potěšení pohledět. Těšit se můžete i na skvělého Ewana McGregora i Iana McKellena, kteří měli skvělé hlášky po celý film. S kým jsem moc spokojená nebyla, tak byl princ. Upřímně jsem ho měla radši ve zvířecí podobě, než v té lidské. :D Já nevím, představovala jsem si pro tu roli někoho mužnějšího, ale budiž. Film jako celek byl ale opravdu kouzelný a rozhodně ho doporučuju všem, kdo máte rádi Disneyovky. Mně skoro slzička ukápla. :)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Já nevím, když jsem viděla hodnocení na ČSFD, očekávala jsem něco lepšího. Možná to bylo tím, že režiséra tolik neznám, možná tím, že tomu zkrátka něco chybělo. James McAvoy byl skvělý, to nepopírám. Ostatně, zatím se mi líbil snad ve všem. Proměnu osobností zvládl na výbornou a opravdu jsem si to užívala, ale to bylo tak jediné, co se mi ve filmu líbilo. Děj se táhnul a pak jakoby se snažili nacpat celou akci a podstatu filmu do posledních 20 minut, plus přidat nějaké ty hororové prvky, aby se teda neřeklo. Myšlenka zajímavá, byť nedotažená. Mohlo to být lepší. :/

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nebylo to tak špatné, jak říkají ostatní, to určitě ne. Jen to bylo trochu jednodušší. Film se mi sám o sobě líbil, jen to prostě něco postrádalo. Asi ani nedokážu říct co...prostě něco. Za sebe ale můžu říct, že to byla nejlepší adaptace na hru, jakou jsem viděla. Efekty byly skvělé a je vidět, že si na tom dali opravdu záležet. Ti, co hru nikdy nehráli se mohli místy cítit trochu zmateně, ale myslím si, že po chvilce se do toho dalo bez větších problémů dostat. :) Jsou dvě věci, které musím vyzdvihnout. Hodně se mi líbil hlavní představitel - Michael Fassbender. Podle mě mu ta role fakt sedla. A další věcí jsou bojové scény, které neměly chybu. Tohle se jim opravdu povedlo, ale zároveň bylo vidět, že tvůrci sází z většiny právě na tuhle kartu. Bylo to úžasný, ale bylo toho asi až moc. :/ Ve zkratce bych to popsala jako jednoduchý akčí film. Šlo to udělat líp a moje očekávání asi byla příliš vysoká. :/ 3*

plakát

Obr Dobr (2016) 

Ale jo, byla to krásná, kouzelná pohádka, která je jak pro děti, tak i pro dospělé, kteří se rádi zasní. :) Docela mě mrzí, že jsem film neviděla ve 3D, pak by to podle mě dostalo úplně jiný, lepší rozměr. Místy byly vtipy slabší, ale to je tím, že je Obr Dobr určený především pro mladší osazenstvo. Byla jsem docela překvapena průměrným hodnocením na ČSFD, protože je to, dle mého názoru, za poslední dobu jedna z mála pohádek, co se skutečně povedly. Dávám Spielbergovi palec nahoru 👍 a za sebe 4*. :) Pozn.: Pokud máte rádi vtipně přetvořená slova ala Inspektor Clusoe v novém Růžovém panterovi, na 100% se zasmějete. Já to třeba miluju! :D

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Pocity z filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti mám smíšené. Příběh sám o sobě se mi líbil, ale filmová verze v několika věcech trochu pokulhávala. :/ Možná je to proto, že u jinak fenomenálního režiséra Tima Burtona chybělo právě to něco navíc, co do svých filmů vždycky dává. Nemůžu ale říct, že by film neměl svoje kouzlo. Hodně se mi líbilo zpracování postav dětí, v tom jsem opravdu viděla duši Tima. Jak já miluju tyhle podivíny! Člověk měl hned chuť bydlet v domě s nimi. :) Zvlášť pak postava hlavního hrdiny Jakea mi byla moc sympatická. U příběhu se člověk zprvu trochu ošíval a nevěděl, co má čekat, potom se to zlepšilo a vyvrcholilo to scénou v zábavním parku, o které si člověk říkal, že tam snad ani nepatří. Ale zas na druhou stranu byla hrozně vtipná. Povšimněte si prosím i krátké scény, kde si zahraje i sám režisér. :D Asi mou nejoblíbenější částí bylo představování dětí a jejich "podivností". :) Zkrátka a dobře, film měl své slabší i světlejší stránky a bude to hodně individuální záležitost. Mně osobně připadaly postavy/herci super, ale zpracování příběhu bylo trochu slabší. Já se na film podívám ráda s odstupem času a třeba to bude trochu lepší. 65%