Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (7)

plakát

Rocketman (2019) 

Je čas zapomenout na Bohemian Rhapsody. Je tu další (a podle mě zdařilejší) životopisný film hudební legendy. Zpracování bylo mnobem zajímavější a stylističtější. Elton vlastně celý příběh filmu vypráví v roce 1996 na odvykačce. Také se mi líbilo, že jeho nejdůležitější momenty v kariéře byly zpomalené a tím se na ně upozornilo. Písně jsou součástí děje a nejsou to jen nějaké hity, které zrovna vymyslel. Pro Taron Egertona byla tato role jako stvořená. Úžasně se do Eltona vžil a místy jsem měl pocit, že to je opravdu Elton John (stejně skvělou práci předvedl i Rami Malek). Základní rysy jsou samozřejmě dosti podobné jako v Bohemian Rhapsody (alkohol, drogy, nezávazný sex, vzestup kariéry, totální dno apd.), ty však patří do většiny životů hudebních hvězd. Vyloženě špatného hereckého výkonu jsem si nevšimnul. Bohužel, takový úspěch, jako Bohemian Rhapsody, to mít nebude. Okolo Queen a Mercuryho je mnohem větší halo a i film byl mnohem více propagován. Rocketman byl však podle mého o kus lepší.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Tak tenhle film... Dlouho jsem neodcházel z kina tak nadšenej. Vlastně ani doma jsem něco tak krásnýho dlouho neviděl. Nemam proti filmu jedinou výtku. Od začátku až dokonce mě udržoval v pozornosti a nebylo jediný minutu kdy bych si to neužil. V dnešní době jsem dlouho neviděl tak nekorektní humor jako tady. A přitom všechno tak úžasný a vtipný a nádherný. Při pozorování filmu ucítíte snad veškeré emoce. To ani nemluvim o skvěle provedený kameře, scénáři a barvách po celou dobu filmu. Filmová dvojice (ve vedlejší roli naprosto fenomenální Mahershala Ali po boku staršího vypasenějšího a buranštějšího Aragorna) neskutečně fungovala. Vůbec by mi nevadilo, kdybych viděl film hned po skončení znovu. Za mě opravdu zasloužený oscary. Ať se jde Spike Lee bodnout s nějakym BlackKklansmanem a s celym jeho trapnym výstupem proti tomuhle uměleckýmu dílu.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Tak to už si snad děláte srandu. Že se vůbec do toho ještě tvůrcům chce po nepovedeném 4. dílu. Film je plný nesmyslných trapných scén, které nedávají smysl a porušují spoustu fyzikálních zákonů. Věčná opilost a totální nezájem Jacka Sparrowa mě už celkem nudí. Mně přijde, že už nevědí co natáčet. Promiňte, ale tohle by napadlo i malé děti. Podle mě měla série 3. dílem skončit a zachovat si ještě nějakou úctu. Více o tom neřeknu, v půlce jsem se rozhodl opustit kinosál.

plakát

Proč právě on? (2016) 

Povedená ujetá komedie o klasickém otcovském ochranářském vztahu ke své dceři. James Franco ztvárnil svou postavu geniálně. Místy jsem se musel držet za hlavu a říkat si, jak na takovou bláznivinu mohl někdo přijít. Pokud máte chuť se zasmát a už vás nebaví koukat na přiblblé komedie, které jsou většina na stejné brdo se stejnými vtipy a chcete zažít kvalitní zábavu, doporučuji právě tento film.

plakát

Baby Driver (2017) 

Ve filmu není místo pro nudu. Je nabitý akcí, které doprovází populární hudba minulého století. Charismatický chlapec, kterého si v prvních dvaceti minutách oblíbíte (ne-li dřív). Obzvláště, když pracuje s bandou nelítostných zlodějů a vrahů, ale sám takový není. Menší lovestory, jako doplnění děje vůbec nevadilo, protože tam bezvadně pasovalo. Popravdě, před filmem jsem nevěděl, co od něj čekat. Bylo mi vcelku jedno jestli to uvidím v kině, nebo za půl roku, až se to dostane ven. Po filmu jsem si jist, že je to jeden z mých oblíbených a vůbec by mi nevadilo jít na něj do kina znovu.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Silně poupravená verze originálního příběhu, avšak velmi dobře pojatá. Hlavní hrdina, jako přidrzlý floutek bez kapky úcty, který vyrůstal v drsném prostředí, ve kterém si postupně budil respekt. Úhlavní nepřítel, strýc hlavní postavy, poloviční mág s velmi špatnou povahou (pro slávu, bohatství a autoritu udělá vše). Zajímavé zpracování bojových i jiných scén. Plno akce a napětí. Prostě paráda. Jsem nadmíru spokojen.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

I přesto, že byl film plný hororových klišé, jako například padání při útěku a zavírání se do čím dál tím nebezpečnějších místností, která se ovšem nachází snad v každém duchařském filmu, nechybělo napětí a děj byl celkem zábavně zpracovaný. I když tam bylo pár nesmyslných scén, ve kterých hlavní postavy dělaly úplně nesmyslné věci jen proto, aby se film dále rozvíjel a nabíral na obrátkách. To mi však podívanou nezkazilo.