Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (291)

plakát

Motýlek (1973) 

100% - Fantastický film, který mi po celou dobu nedovolil odtrhnout oči od televize. Oslava nezlomné touhy po svobodě ztělesněné Stevem McQueenem je krásně postavena do kontrastu se schopností přizpůsobit se jakkoliv nehostinnému prostředí, kterou reprezentuje Dustin Hoffman. Oba pánové předvedli výkon z úplně nejvyššího šuflíku. Dustin Hoffman je navíc tak skvěle namaskovaný, že jsem ho poznal asi až po půl hodině filmu. Skvostný zážitek, který mohu každému vřele doporučit.

plakát

Bába z ledu (2017) 

90% - Bohdan Sláma zraje filmařsky jako víno. Hned od začátku se člověk ve filmu cítí jako doma. Precizně vykreslené charaktery postav, vyhrocené a přesto uvěřitelné scény, žádná dramatická hudba na umocňování emocí a prostinký a přesto strhující a vtahující děj od začátku do konce. Všichni důležití herci (a to ne všichni patří zrovna k mým oblíbencům) zahráli svůj part fantasticky. Výsledkem je v českých poměrech opět zcela výjímečný zážitek.

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

90% - Půvabná japonská pohádka s filozofickým přesahem, jímavým příběhem a neodolatelnou poetikou, podkreslená nádhernou hudbou.

plakát

Příchozí (2016) 

100% - Krásně natočené sci-fi o setkání s vyspělou mimozemskou civilizací. Realisticky podaná snaha o popsání prvních kontaktů a pokus o komunikaci s bytostmi fungujícími na úplně jiných základech a to nejenom chemických, ale i společenských. Samozřejmě se ukáže, že lidstvo na takové setkání není připraveno a žabomyší války jsou nadřazeny mnohem vyšším cílům. A to nemluvím o silně emociálním dilematu, které se filmem táhne jako černá nit a poté, co mi došlo, o co se jedná, jsem musel uznale pokývat hlavou. Nemám, co bych filmu vytknul.

plakát

Mezi vlky (2011) 

90% - Syrový thriller, kde Liam Neeson bojuje o holý život se smečkou vlků. Krásně natočeno, napětí je na vysokém bodu po celou dobu filmu a s nikým se nezachází v rukavičkách. Moc pěkné.

plakát

Hon (2012) 

90% - Bohužel jsem film neviděl úplně od první minuty, takže mi uniklo případné představení zápletky. Nicméně jsem viděl většinu filmu, a sice ve stavu přikování k obrazovce. Na severských filmech je fascinující zdánlivě líná atmosféra, kdy se na plátně prakticky skoro nic neděje a vy přesto nedokážete od televize odtrhnout oči, protože každé vytažení obočí, každé slovo má svůj význam. Vzato kolem a kolem, jedná se o jeden z nelepších filmů, které jsem za poslední dobu viděl. Doporučuji soustředit se i na úplný závěr, který také není tak jednoznačný, jak by se zdálo.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

90% - Byl jsem na filmu v kině se svojí dcerou a řekl bych, že každému z nás tento film něco přinesl. Musím smeknout klobouk před propracovaností světa ve filmu vytvořeného, kde spolu žijí v relativním klidu a míru zvířátka všech velikostí a tvarů a přitom se nejedná o žádnou přeslazenou idylku. Svět je do velkých podrobností propracovaný a vychází z toho spousta zábavných situací. Dále jsem ocenil spoustu drobných i větších fórků, které byli povětšinou minimálně k pousmání, ba někdy i přímo k chechtání (lenochodi). Dceři se zase navíc líbila ústřední píseň. Královsky jsme se bavili, super animák.

plakát

V hlavě (2015) 

100% - DVD-čko jsme koupili naší šestileté dceři. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem naprosto vykolejený. Tolik emocí ve mně ještě žádný animovaný (a možná ani neanimovaný) film ještě vyvolat nedokázal. Troufám si říct, že film je pro dospělé přinejmenším stejně zábavný jako pro děti. Spousta naprosto originálních nápadů, spousta skvělých inteligentních vtípků, nezanedbatelný pedagogický rozměr a na vršku toho všeho ještě obrovská suma pro animák nevídaného emocionálního náboje. Přidávám si do svých oblíbených filmů (Sbohem, Diktátore ;-)) a myslím, že tam už navždy zůstane. Geniální.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

90% - Mám slabost pro tyhle staré westernové věcičky, kde chlapi moc nemluvěj, ale o to víc střílej. Tohle je jedna z klasik nad klasiky a vždy se na ní rád podívám znovu.

plakát

Gravitace (2013) 

90% - Sandra Bullock nepatří mezi mé nejoblíbenější herečky. Snad je to tím, že většinou hraje v nějakých připitomělých romantických komediích v rolích ne úplně sympatických ženštin. Role v Gravitaci je úplně jiná. Gravitace má náboj. Má neuvěřitelnou atmosféru. Strávíte s ní hodinu a půl, která uteče jako mávnutí proutkem, a většinu tohoto času budete zadržovat dech. George Clooney také jako tradičně nezklamal, ale Sandra Bullock se opravdu poženila a posunula se daleko od svých typických rolí. Klobouk dolů před scénářem, režií i herci.