Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (291)

plakát

Marco (2021) 

30% V porovnání s předchozími díly naprostý propadák. Děj je naprosto nepochopitelný a nemá s knihou skoro nic společného. Ulrich Thomsen je určitě dobrý herec, ale zde neměl šanci svůj talent jakkoliv prokázat. Zajímalo by mě, kdo z trojice scénáristé a režisér na neúspěchu má větší podíl.

plakát

Vyvolený (2000) 

70% - Mám rád filmy s momentem překvapení. Zejména ty, které si dokáží moment překvapení zachovat až do poslední chvíle. U Shyamalana je jednoznačně nejlepším filmem z této kategorie Šestý smysl. I Vyvolený se snaží, ale překvapení zde není tolik šokující. Přesto je to zajímavá podívaná.

plakát

Collateral (2004) 

70% - Originální příběh chladnokrevného zabijáka a jeho taxikáře. Některé momenty byly až příliš vykonstruované, ale celkově vzato se jednalo o slušný scénář. Tom Cruise si tuto roli evidentně užil a mrazí z něho v zádech. Dobrá zábava na sobotní večer.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

60% - První polovina filmu se mi hodně líbila. Postupně gradovalo napětí, ukazovala se všemocnost a bezohlednost protivníka, Neeson měl ve tvýři ten správný zoufalý výraz. Bohužel druhá polovina šla hodně dolů. Události byly čím dál přitaženější za vlasy, akce absurdnější a vyvrcholilo to nemastným neslaným koncem, který byl sice mírně překvapivý, ale zato postrádal jakoukoliv logiku. Na odreagování, případně popřemýšlení o chybách, kterých se tvůrci dopustili, dobré, ale za chvíli zmizí z hlavy jako pára nad vřídlem.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

80% - Konečně jsem si doplnil naprosté základy westernového vzdělání. Nesmrtelná klasika plná hvězd a nadčasových melodií je pověstná zejména nekonečně dlouhými detaily tváří postav, minimálním průměrným počtem slov na hodinu a svojí délkou. Hlavní příběh je jednoduchý, přesto však film zaujme nejednoznačností jednotlivých postav, nečekanými interakcemi mezi nimi a pár překvapivými zvraty. Právem klasika a kult.

plakát

Brexit (2019) (TV film) 

70% - O Brexitu (míněna skutečná událost) jsem toho docela dost přečetl. Film jsem si díky tomu náramně užil, protože spoustu postav v něm jsem poznával a přišly mi verně vystižené. Benedict Cumberbatch v hlavní roli výborně hraje sociopatického technokrata majícího na výsledku hlasování velký podíl díky novému, "modernímu" stylu předvolební kampaně zneužívající sociální sítě a data z nich shromážděná. Po hlasování se postupně odkryla špína tohoto postupu. Film popisuje události poměrně věrně, nijak je nedramatizuje a tím nahání asi největší strach.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

40% - Místy docela vtipná komedie, která ale obsahuje všechna nejhorší žánrová klišé a pro mě se tím úplně zprofanovala. Napravený "sladký" "učitel", mluvící sprostě jako dlaždič, uvědomělá učitelka nemohoucí si najít správného partnera, přísná, ale spravedlivá ředitelka školy, inu německá romatika :-)

plakát

Motýlek (1973) 

100% - Fantastický film, který mi po celou dobu nedovolil odtrhnout oči od televize. Oslava nezlomné touhy po svobodě ztělesněné Stevem McQueenem je krásně postavena do kontrastu se schopností přizpůsobit se jakkoliv nehostinnému prostředí, kterou reprezentuje Dustin Hoffman. Oba pánové předvedli výkon z úplně nejvyššího šuflíku. Dustin Hoffman je navíc tak skvěle namaskovaný, že jsem ho poznal asi až po půl hodině filmu. Skvostný zážitek, který mohu každému vřele doporučit.

plakát

Absurdistán (2006) 

60% - Komedie, která vlastně komedií ve skutečnosti není. Na pár místech jsem se uchechtl, ale nejednalo se v žádném případě o kanonádu neodolatelných vtípků. Nicméně, když se mi film rozležel v hlavě, tak se mi spíš zřadil do kategorie katastrofický. A mrazí z toho, jak pravděpodobné je naplnění vize ve filmu zobrazené.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

60% - Vcelku příjemný mix několika žánrů, které se nenásilně prolínají. Spousta scén mě pobavila. Zápletka byla mírně předvídatelná, vyústění o trochu méně, ale na plnohodnotný thriller by to asi nevystačilo. Hodně se mi líbila Anna Kendrick, která skvěle ztvárnila na první pohled hodně naivní ženu, za jejímž výzorem se ale skrývá mozek, který výborně funguje a nečekaně temné stránky. Naproti tomu Blake Lively a její postava mě oproti jiným recenzentům zase tolik neočarovala.