Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Tenhle film lze konzumovat opakovaně. Dokonalá je především hudba a vizuál. Český dabing je příšerný, například kapitán Monroe už nemá v hrudi srdce a ještě stále naříká aso. Nicméně Magua by měl rozhodně učit na FAMU.

Blue Valentine: Milostný příběh

Blue Valentine: Milostný příběh (2010)

Nejvíc milostný příběh. Největší reálná hrůza lásky a nelásky v napětí a bez nadsázky. Nejpravděpodobnější vztahová trivialita a nejsilnější cit na pozadí manželské rezignace. Nejopravdovější herecké výkony. Pro mne od začátku do konce ve vysoké tepové frekvenci.

Psí poslání

Psí poslání (2017)

Rodinnému filmu se zvířecím zaměřením není, co vytknout. Pro děti dobrodružné, vtipné i dojemné zároveň. Neotřelá forma empatie vůči psům, kteří jsou naivní, instinktivní, věrní, smutní, urputní i závislí na lidském rozmaru či náladě. Pes zaplní prázdnotu, pes odpustí hrubost, pes strpí ponížení, pes očima žebrá o lásku, raduje se s námi bez závisti, pes si nechá líbit i euthanázii. Příběh o neštěstí i naději - název koresponduje s obsahem a splňuje to, co rodina očekává od fantaskní perspektivy osudu utrápených zvířecích duší. Kdo na psí poslání nechce věřit, nechť do kina zbytečně nechodí.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Hudební drama je, když 134 minut žijete uvnitř filmu a nevnímáte čas. Hudební drama je, když čekáte na každý další tón, přitom žasnete nad nevídanou potencialitou a výrazovou originalitou. Hudební drama je, když nechcete, aby ten koncert skončil, akceptujete cokoli a nemoralizujete, dokážete se obejít bez investigativních scén i očekávaného pathosu umírání. V tomhle uměleckém díle nechcete, na co jste ve filmu zvyklí, ale hodláte participovat na výzvách, které vedou k velikosti. Rami Malek - neotřelý herecký génius, přenesl na plátno poselství pěveckého giganta - když odcházíte z kina, máte pocit, že všechno dokážete, máte chuť žít. Královna ve vás evokuje vítězství, přenese na vás naději a odvahu. Dá vám tolik energie, kolik přijmete. Tohle dělal Freddie Mercury se svými posluchači a tohle udělal Rami Malek se mnou.

Víly z Inisherinu

Víly z Inisherinu (2022)

Nepředvídatelnost a síla v kombinaci s fascinujícím charakterem Pádraica vedou 100% do filmového nebe a tahle morální transformace životních jistot mě zase postavila před pochybnosti o existenci absolutna v milosrdenství.