Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Můj nejoblíbenější film ze všech. Miluji celou sérii Smrtonosných pastí (až na 5. díl, ten je příšerný) a hned první díl je naprostým vrcholem. John McClane je jedna z nejdokonalejších postav, jakou znám. Se svými typickými hláškami všechny vyřídí, i když se u toho pořádně zapotí. A Hans Gruber jakožto skvělý padouch to celé korunuje. Úchvatné spojení akce a vtipu.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Pro mě zatím nejlepší Tarantinovka. Jak výprava, tak humor tohoto filmu, se spoustou legendárních scén, je podle mě skoro nepřekonatelná. I když DiCaprio byl výborný, nejlepší na snímku je geniální doktor Schultz, který je v podání Christopha Waltze nezapomenutelný. Dokonalý film ale končí až moc zběsile, to si mohl Tarantino odpustit.

Rivalové

Rivalové (2013)

Neskutečně krásný a strhující film. Žádný jiný film ve mně nevyvolal tolik emocí jako tento. I když byly hlavní postavy tolik odlišné, obě byly svým způsobem sympatické. Nejde si jednoznačně vybrat, komu fandíte. Příběh mě na celé dvě hodiny vtáhl a když skončil, jen jsem žasl nad tím, co jsem právě zhlédnul. Navíc když jste fanoušek Formule1, tak to opravdu stojí za to.

Interstellar

Interstellar (2014)

Absolutně dechberoucí a strhující výpravná podívaná s tím nejambicióznějším scénářem, jaký jde vůbec vymyslet. Od režisérské a herecké práce až po vizuální efekty jde o jeden z nejkvalitněji zpracovaných filmů, který jsem kdy viděl. I přes veškerou řemeslnou dokonalost je ale největším tahákem příběh. Toto vesmírné dobrodružství za záchranou lidské rasy, které je provázeno dojemným vztahem otce s dcerou musí dostat každého. Ve filmu je zkrátka vše a podle mě se jedná o jeden z nejpozoruhodnějších a nejepičtějších filmů vůbec.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Po všech těch filmech z dílny Marvelu to vše došlo k tomuto. Vše dospělo do tohoto velkolepého finále, které završilo několik filmových let mého života. Musím říct, že jsem očekával hodně, ale Endgame všechna očekávání překonala a dala mi skvělý filmový zážitek. Beznaděj jednoho okamžiku vystřídána nadějí a plánem, poté krátká euforie následovaná další katastrofou a závěrečná epická bitva zakončena motivem hrdinství v podobě Tonyho. Kromě zábavy, epické akce a radosti z propojení s ostatními filmy mi ale tento film výrazně zahrál na city. Více než kterýkoli jiný MCU film. Scény Nataši a Clinta na Vormiru nebo Tonyho v závěru jsou pro mě jedny z nejemotivnějších vůbec. Srovnávat je můžu tak maximálně s Interstellarem a Rivaly. Zkrátka jsem z Endgame opravdu nadšený, všechno to porstě tak nějak dává smysl.

Avengers

Avengers (2012)

Jednoznačně nejlepší Marvelovka. Spojení všech hrdinů do jednoho filmu podle mě funguje skvěle, zároveň se mi líbí, že mezi nimi není 100% harmonický vztah. Jedním z vrcholů filmu je Loki, ironický, sebevědomý a pohodářský padouch, kterého jsem si oblíbil víc, než kdejakého hrdinu. Závěrečná scéna, je naprosto velkolepá. Spolupráce hrdinů pod vedením Captaina Ameriky, která je doprovázena lehkým humorem je tím nejlepším, co zatím marvel předvedl. **update: překonáno po 7 letech díky Endgame**

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Filmová legenda. Opravdu jeden z nejlepších snímků všech dob. Skvěle zahraného Forresta si musí zamilovat každý. Příběh je možná až příliš neskutečný (hloupý, naivní kluk toho dokáže víc, než všichni ostatní), ale co...je tak skvěle podaný, že to nikomu vadit nemůže. Film má všechno, drama, romantiku i spoustu humoru a legendárních pouček.

Lovci pokladů

Lovci pokladů (2004)

Tento film jsem nejedenou označil za svůj nejoblíbenější. Samozřejmě že jsou kvalitnější filmy s originálnějším námětem, ale tenhle na mě zvláštním způsobem působil fakt parádně. Nicolas Cage hraje jednu ze svých nejlepších rolí, která naplno odráží jeho image. Nejoblíbenější postavou ve filmu je pro mě ale nedoceněný parťák Riley (Justin Bartha). Lovce pokladů jsem viděl několikrát a vždycky se hrozně těším, až budou krást deklaraci, to je nejlepší část celého filmu. Celkově to je vážně pecka.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Pokaždé, když tento film vidím, tak si přeříkávám scény a když pak zazní ve filmu stejně mě to dostane. Geniální scénář, režie, herci. Není to nic než komedie, nečekejte od toho nic jiného, než pořádnou dávku dokonalého humoru.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pro mě Vánoce znamenají Láska nebeská a Pelíšky. Hlášky z tohoto filmu recituji ve všech možných situacích života. Dokonalé. Nejlepší český film.