Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (85)

plakát

Kill Bill (2003) 

Taková rozcvička před naprosto parádním druhým dílem. Zde se to rozjíždí celkem obstojně, ale tolik toho ve výsledku nedostaneme. Souboj s šílenou 88 je opravdu až moc natažený a interakce s Vernicou Green na úvod mi taky úplně nehrála. Vrcholem filmu je dokonalá anime část o O'Ren, což je trochu málo.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Dlouho jsem zhlédnutí Kill Bill odkládal. Jako Tarantinův fanoušek jsem dříve stihnul všechny jeho celovečeráky, ale tenhle mě tolik nelákal. A možná i nízká očekávání a trochu slabší první díl měly za následek, že u tohohle filmu jsem byl naprosto nadšený. Super akce jako v jedničce, ale tady navíc o moc lepší děj. Vše nakonec krásně zapadá do sebe. Naprosto vše funguje bezchybně.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Naprosto parádní myšlenka a příběh, hezky odvyprávěn, ale chybí tomu trochu silnější osudy postav, nebo osobitější vykreslení postav, do kterých by se divák lépe vcítil. Některé zápletky mi ani nedávaly moc smysl. Mám pocit, že nebylo z námětu vytěženo maximum.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Moc často se mi nestává, že bych měl z filmu slzy na krajíčku. A pokud mě film tak emocionálně zasáhne, je to automaticky 5/5. Krásně a realisticky odvyprávěný příběh, který byl sám o sobě silným základem k úspěchu filmu.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Kdyby to s hlavním padouchem nedopadlo tak, jak to nakonec dopadlo, mohlo být hodnocení i lepší. Na filmu mě rozčiluje víc věcí, ale tahle je tím největším zklamáním. Snad nebudou všechny další díky opakovat tu stejnou zápletku pořád dokola. Jinak grafické zpracování a efekty úžasné. Emočně to na mě působilo taky velice silně a párkrát jsem měl na krajíčku.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Hodně emocí ve mně tahle série probudila. Musím říct, že mě děj vtáhnul. Ani jsem to nečekal, ale opravdu mě první díly zaujaly a probudily ve mně zvědavost, se kterou jsem všech devět dílů rychle dokoukal. Za vrchol seriálu považuju třetí až šestý díl, kde absolutně nezadržitelně houstlo napětí, akce, drama. Divák se seznamuje s charaktery a psychologií postav a vytváří si oblíbence, načež vše završí hra po dvojicích v šestém díle - emocionální vrchol seriálu. Od sedmého dílu začíná přibývat zápletek a za mě tím napětí a spád děje lehce upadá. Závěr celého seriálu se mi vůbec nelíbil. Ať už vzkříšení starého pána, nebo způsob, kterým hlavní charakter pokračuje v životě mě jednoduše řečeno naštvalo. Zároveň zápletka s policistou byla za mě absolutně nedotažená. Celkově musím říct, že cokoli se neodehrávalo v aréně a nesledovalo osudy samotných hráčů, mě v seriálu zklamalo.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Ač jsem velký fanoušek Spidermana (především toho v podání Tobeyho Maguira), všeobecné ultra nadšení z tohoto filmu se u mě nesetkalo stoprocentně s pochopením. Samozřejmě nostalgie a radost z propojení dříve známých hrdinů na mě taky funguje. Spolupráci a dialogy všech spidermanů a záporáků jsem si naprosto užil. Závěr filmu je taky super. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že počáteční zápletka celého příběhu prostě pokulhává. Vše se komplikuje kvůli malichernostem a výmyslům mladého Petera. A ještě větší zklamání je u mě z toho, jakou roli zde hraje Doktor Strange. Nejmocnější čaroděj všech dob, který v jiných filmech stojí za záchranou vesmíru, zde svým chováním působí jako amatér a komická figurka. Celkově jsem se ale bavil, takže trochu horší čtyři hvězdičky.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Skvělá satira na vše, co se kolem děje. Film se dá jednoduše vztáhnout na každodenní život nás všech, pouze naše problémy žene do absolutního extrému. Film popisuje snad všechny negativní vlastnosti moderní společnosti. Herecké obsazení je skvělé, dialogy výborné s geniálním humorem. Ve filmu je pár hlušších míst, ale celkově parádní záležitost.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

První série je zkrátka dokonalost sama. Představitel Escobara si diváka získá hned první scénou, kde se objeví a až do té poslední v něm vzbuzuje širokou škálu emocí. Pablo je vše od milujícího otce a manžela po maniakálního, posedlého zabijáka, přes sebevědomého filantropa s politickými ambicemi až po zkrachovalého ubožáka. A všechny jeho pózy jsou skvěle ukázané. Potom mě osobně dostal kolonel Carillo (jak se dalo čekat smyšlená postava), který připravil citově jedny z nejnáročnějších částí. S druhou sérií tempo seriálu klesalo, druhá polovina druhé série už nebyla tak strhující. Každopádně i tam byly výborné momenty.

plakát

F1: Touha po vítězství (2019) (seriál) 

Neskutečně poutavě a zábavně natočený dokument o sportu, často označovaném jako "nudný". Já osobně z F1 poslední roky sleduji spíš výsledky, než celé závody, které, upřímně řečeno, jsou často opravdu nezáživné. Tenhle dokumentární seriál mě ale navnadil neskutečným způsobem na další sezónu (a snad i zbytek té současné - 2020). Skvěle poskládané příběhy a kontroverze závodníků, týmových šéfů i všech ostatních, co se na F1 podílí mě vtáhly do dění kolem formulí a motivovaly sledovat vše, co se v tomhle sportu děje, podrobněji než kdy jindy.